Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Η ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ

MNHMONIO
Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Αυτό τόνισε ο συναγωνιστής μας Ηλίας Κασιδιάρης από το περιστύλιο της βουλής, καθώς η υποταγή στα μνημόνια σημαίνει και ξεπούλημα των πάντων.
Οι συγκυβερνήσεις των τελευταίων μνημονιακών χρόνων, προσπαθούν να μας πείσουν πόσο καλό θα κάνει στην οικονομία μας, οι «εξυγιάνσεις». Εξυγίανση εννοούν τις πωλήσεις των ασημικών της Πατρίδος μας. Αυτό βέβαια το ευαγγελίζονταν αλλά και το έπρατταν και οι παρελθούσες κυβερνήσεις. Να σας θυμίσω την πώληση της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ και το σκάνδαλο που ξέσπασε με την ιταλική Καλτσεστρούτσι,την πώληση μέρους του ΟΤΕ κλπ. Α! μην το ξεχάσω, πως τα παραπάνω έτυχαν όταν ήταν στην κυβέρνηση η αγία οικογένεια των Μητσοτακαίων.

Πιστεύει κανείς από σας ότι πουλώντας μερικά αεροδρόμια ή μερικές εταιρείες του δημοσίου, θα εξυγιανθεί η οικονομία; Πιστεύει κανείς πως ξεπουλώντας τα παραπάνω θα μειωθεί το χρέος που ξεπερνά τα 300 Δις ευρώ; Θα σας φέρω ένα πολύ απλό παράδειγμα, που μου είναι κα πρόσφατο. Φίλος μου εισαγωγέας, σε είδη δώρων, μου ανέφερε τις προάλλες το πώς δουλεύει το λιμάνι του Πειραιά υπό την επίβλεψη των κινέζων. Μου λέει λοιπόν: «όταν έρχεται κοντέινερ εκτελωνίζουμε μέσα σε τέσσερις μέρες. Παλιότερα, που δεν υπήρχαν οι κινέζοι, χρειαζόμασταν 40 με 50 ημέρες για τον εκτελωνισμό, πάντα βέβαια με το κατάλληλο λάδωμα».
Εκεί βλέπετε είχαν καταντήσει το λιμάνι, και όχι μόνο, οι εργατοπατέρες της αριστεράς και της προόδου. Το ίδιο σκηνικό ισχύει και στη ΔΕΗ, και στον ΟΤΕ, και στον ΟΣΕ, όπως και σε κάθε εταιρεία που εμπλέκεται το δημόσιο.
Το ότι μία δημόσια εταιρεία έχει καταστεί προβληματική από τις λάθος επιλογές των εκάστοτε κυβερνώντων, δεν σημαίνει ότι ντε και καλά πρέπει να πωληθεί. Μπορείς να κάνεις τέτοιες ενέργειες ώστε με τους κατάλληλους χειρισμούς να καταστεί μία δημόσια επιχείρηση και βιώσιμη αλλά λειτουργική. Αυτό βέβαια σημαίνει, ότι αυτός που θα κυβερνά θα πρέπει να κονταροχτυπηθεί με τα τραστ των συνδικαλιστών που λυμαίνονται όλες τις δημόσιες εταιρείες. Όλες οι κυβερνήσεις των  παρελθόντων ετών, και δη οι δεξιές, μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν στις ενέργειες που απαιτούσαν χτύπημα με τους συνδικαλιστές, έλεγαν: «αν το κάνουμε αυτό, οι άλλοι θα σηκώσουν και τις πέτρες». Αυτή ήταν η φθηνή δικαιολογία που έλεγαν όταν η ανικανότητά τους ήταν καταφανής.
Για άλλη μία φορά θα τονίσουμε πόσο αναγκαία καθίσταται για τη Χώρα μας μία Εθνική Ηγεσία. Πόση αναγκαία καθίσταται πλέον η εξυγίανση των δημοσίων οργανισμών από τους εργατοπατέρες της αριστεράς. Όπως όλοι καταλαβαίνεται αυτή είναι δουλειά που μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να φέρει εις πέρας.