Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

«ΛΑΧΤΑΡΗΣΕ Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΠ ΤΗ ΡΟΖ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ»

Πρώτη-φορά
Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Φαίνεται πως οι κυβερνώντες ζουν ακόμη μέσα στο όνειρο της επιτυχίας των τελευταίων εκλογών, αδυνατώντας να καταλάβουν το τι συμβαίνει γύρω τους. Το πρωί της Πέμπτης είδαν τα φώτα της δημοσιότητας οι προτάσεις της Ελληνικής πλευράς προς τους δανειστές. Ορισμένες φυλλάδες μάλιστα τις είχαν σε αντιπαράθεση με τις προτάσεις των εταίρων. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος οικονομολόγος ώστε να μπορεί να διαπιστώσει απ’ την πρώτη ματιά, ότι τα αιτήματα των δύο πλευρών απέχουν μεταξύ τους παρασάγγας.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός αλλά και οι παρατρεχάμενοι αυτού προσπαθούν με περίσσεια υποκρισία να μας διαβεβαιώσουν ότι η συμφωνία βρίσκεται στα σκαριά. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι δανειστές δεν πρόκειται να κάνουν εύκολα πίσω, είναι βλέπεται πολλά τα λεφτά που διακυβεύονται, δεδομένου ότι αυτοί κρατούν το χρήμα που θα μας «σώσει».
Όλοι μας επίσης γνωρίσαμε και μάθαμε ότι η διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης δεν στηρίζονταν πουθενά. Αντιθέτως ακούμε σενάρια επί σεναρίων σε καθημερινή βάση ότι η κυβέρνηση θα πάει σε εκλογές, ώστε παίρνοντας μεγαλύτερη λαϊκή εντολή, να πάει με περισσότερη περηφάνια στους δανειστές. Το ακούσαμε και αυτό από τα χείλη του λαλίστατου Μητρόπουλου που έχει πάρει σβάρνα όλα τα τηλεπαράθυρα. Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες του άπειρου Τσίπρα θα βάλλουν τη Χώρα μας σε πολύ μεγάλους μπελάδες, και εξηγούμαι.
Το 1953 κατά τη συμφωνία διαγραφής του μισού γερμανικού χρέους, υπήρχε μέσα ο όρος που έλεγε: «Επιπλέον, η συμφωνία προέβλεπε τη δυνατότητα αναστολής των πληρωμών για να επαναδιαπραγματευθούν οι όροι, αν συνέβαινε μια ουσιαστική αλλαγή που περιόριζε τη διαθεσιμότητα των πόρων». Αμέσως τίθεται το ερώτημα: «αφού ήμασταν και εμείς σε διαπραγμάτευση κοντά τέσσερις μήνες, γιατί δεν κάναμε αναστολή εξωτερικών πληρωμών ώστε με αυτόν τον τρόπο και χρηματικά διαθέσιμα να υπήρχαν αν κάτι πήγαινε στραβά, όπως επίσης η αναστολή πληρωμών θα ήταν και μία μορφή πίεσης προς τους δανειστές»; Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα έγκειται στην υποτέλεια των κυβερνώντων, νυν και πρώην,  απέναντι στους ομολόγους τους ευρωπαίους,. Αυτό είναι το ένα σκέλος.
Το δεύτερο αφορά την καταγγελία του μνημονίου. Έγραφα χθες για την παραδοχή Γιουνκέρ, όσον αφορά την μη επιτυχία του μηχανισμού στήριξης στον οποίο περιήλθε η Χώρα μας. Άμα ακούς από τα πλέον επίσημα χείλη τέτοιες παραδοχές, δεν χρειάζεσαι περαιτέρω διαβεβαιώσεις ώστε να προβείς στις αυτονόητες ενέργειες, αλλά και να απαιτήσεις από πάνω περισσότερα, μιας και το μνημόνιο προκάλεσε καταστροφές τόσο σε άψυχο αλλά και σε έμψυχο υλικό στην Πατρίδα μας.
Επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι οι του αντισυνταγματικού τόξου κυβερνώντες δεν είναι ικανοί να μοιράσουν ούτε δύο γαϊδουριών άχυρο.
Επιβεβαιώνεται επίσης το πόσο δίκιο είχε η Χρυσή Αυγή που μίλαγε και μιλά ακόμη για καταγγελία του μνημονίου, και διαγραφή του παράνομου και επαχθούς χρέους.
Επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά ο αρχηγός μας που είχε πει: «ο Σύριζα θα πάει την αριστερά πενήντα χρόνια πίσω», οσονούπω έρχεται και η επιβεβαίωση !

 Σ. Παιδάκος
Τ.Ο. Αγρινίου