Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Σ΄ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Πολλοί υποστηρίζουν ως μέγα κατόρθωμα την είσοδο της Χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, με την τότε συμβολή του ψευτοεθνάρχη και με την μετέπειτα υπογραφή του στο Ζάππειο μέγαρο. Όλα τα παραπάνω  συνέβησαν στις 28 Μαΐου 1979. Σημειωτέον τότε, ότι ήμασταν η φτωχότερη χώρα που είχε υποβάλλει  αίτηση ένταξης στην τότε ΕΟΚ. Θα πέσουμε στα βαθιά είχε πει ο ψευτοεθνάρχης, για να μάθουμε κολύμπι. Αντί για κολύμπι, κοντεύουμε να πνιγούμε. Από τότε και στο εξής πακτωλός χρημάτων για αναδιάρθρωση και ανάπτυξη του φτωχού συγγενή της Ευρώπης, έρεε επί Ελληνικού εδάφους. Ειδικά με τα πακέτα Ντελόρ, έγινε το έλα να δεις. Όλες οι μετέπειτα κυβερνήσεις ευαγγελίζονταν ως σταθμό ορόσημο την είσοδό μας σ’ αυτό το γκρουπ των ισχυρών της Ευρώπης.
Από την πληθώρα των χρημάτων που εισέρρευσαν στη Χώρα μας, αναδείχτηκε ένα μεγάλο πρόβλημα. Είναι αυτό που συμβαίνει σε όλους τους φτωχούς ανά την υφήλιο. Κάτι παθαίνουν αν δουν ξαφνικά μπροστά τους σωρό από χρήματα, αλλά και κάποιον παραπλεύρως να τους παρακινεί να βουτήξουν το δάκτυλο στο βάζο με το μέλι. Έτσι πάθαμε κι εμείς , καταφέραμε όλες τις τριτοκοσμικές παθογένειες που μας άφησαν κατάλοιπα οι «γείτονες» να τις κάνουμε «αξίες» και «ιδανικά». Οι πολιτικοί μας, άλλο που δεν ήθελαν, μας άφησαν να αλωνίζουμε, αφού εξασφάλιζαν έτσι την εκλογική τους επιτυχία, μέσω των χρημάτων πάντα από την ΕΕ που ήταν ατελείωτα. Αποτέλεσμα; ήταν αντί για ανάπτυξη και ευημερία να συμβεί το ακριβώς αντίθετο, που κάλλιστα κάποιος μπορεί να το χαρακτηρίσει και ως παγκόσμια πρωτοτυπία. Έγινε φτωχή η Ελλάδα και πλούσιοι οι Έλληνες. Ο αχόρταγος κορεσμός των Ελλήνων με την ασυδοσία της κρατικής μηχανής μετέτρεψε την Ελλάδα, σε αυτό που είναι σήμερα. Έκανα αυτή τη μικρή αναδρομή για να σας δείξω πως οτιδήποτε σκαρφίζονται ως καλό για μας τους πολίτες, οι πολιτικοί μας, αποδεικνύεται σκέτη καταστροφή για τη Χώρα μας.
Το τελευταίο δημοψήφισμα στη Χώρα μας έγινε το 1974. Κατά παράδοξο τρόπο και τα προηγούμενα  έξι δημοψηφίσματα αφορούσαν το πολίτευμα, αν θα είναι βασιλευόμενη ή προεδρική δημοκρατία. Από το ’74 και έκτοτε ουδείς ρώτησε τον Ελληνικό λαό αν ήθελε την ΕΟΚ, αν ήθελε ή όχι την αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, αν ήθελε το ευρώ, αν ήθελε τζαμιά δίπλα στο σπίτι του, αν ήθελε τον υπέρογκο δανεισμό, αν ήθελε τη συνθήκη Δουβλίνο 2, αν ήθελε σώνει και καλά να συναθροίζεται με λαθρομετανάστες.
Ακόμη και σήμερα πολιτικοί και μεγαλοδημοσιογράφοι κόπτονται ότι πρέπει να παραμείνουμε προσδεμένοι στο άρμα της ΕΕ. Τις προάλλες, έγινε δημοψήφισμα στο Λουξεμβούργο για το αν θα ψηφίζουν ή όχι οι αλλοδαποί που ζουν εκεί. Το 78% ψήφισε κατά. Ακούστε τι γράφει ο κ. Μανδραβέλης στη σημερινή, 11-6-015, «Kαθημερινή», και φρίξτε:  «Η δημοκρατική επίφαση δεν εφαρμόζεται επιλεκτικά. Ένα δημοψήφισμα με το ερώτημα «θέλετε τα λεφτά των άλλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις» θα ήταν νίκη της Δημοκρατίας επί των αριθμών. Και αφού λυθεί διά της κάλπης το οικονομικό μας πρόβλημα, μπορούμε μετά άνετα να λύσουμε και το μεταναστευτικό. Αλήθεια: αν γίνονταν εκλογές στην Ελλάδα με το ερώτημα «να φύγουν ή να μείνουν οι ξένοι;», τι ποσοστά θα υπήρχαν; Κι αν η «λαϊκή εντολή» ήταν ενάντια στις οδηγίες της Ε.Ε., δεν θα έπρεπε να γίνει σεβαστή; Δεν θα έπρεπε να απελαθούν όλοι οι ξένοι; Εφιαλτικό σενάριο; Ναι. Αλλά μόλις ξεκοπούμε από την Ευρώπη, όλα είναι ανοιχτά. Δεν θα ξεκοπούμε μόνο από τους «ανάλγητους δανειστές», θα ξεκοπούμε και από τους «υποκριτικούς ανθρωπιστές», σύμφωνα με την ακροδεξιά ορολογία, και θα υπάρξει και συνέχεια. Υπό τις δεδομένες συνθήκες, ο κατήφορος δεν θα είναι ακροαριστερός, όπως φαντάζονται οι παλαβοί του ΣΥΡΙΖΑ. Η κατρακύλα θα είναι ακροδεξιά…». ήθελα να ’ξερα ωρέ Μανδραβέλη, θες και τα λες ή σου ξεφεύγουν;
Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, που του διαφεύγει επιλεκτικά να διαπιστώσει ότι είμαστε σε τροχιά καταστροφής, οι Έλληνες δεν έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Εμείς πρέπει να κάνουμε ότι προστάξει το ηγουμενείο της ΕΕ και οι ντόπιοι τσαρλατάνοι τους. Και αν τελικά ως λαός αποφασίσουμε να αλλάξουμε νόμισμα, τότε θα φταίει η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με τον Μανδραβέλη, όπως και για τη κατρακύλα της Χώρας μας. Ακόμη δεν αναλάβαμε την εξουσία, φταίμε και για τα μελλούμενα.  
Οι τέσσερις μήνες της συγκυβέρνησης στην εξουσία, απέδειξαν ότι οι Συριζαίοι και οι ανύπαρκτοι ΑΝΕΛ είναι ικανοί μόνο για το αδιανόητο τίποτα. Οι εξελίξεις έρχονται καλπάζοντας, και συνάμα μ’ αυτές και η πραγματική ηγεσία που τόσο έχει ανάγκη η Χώρα μας.