Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

ΟΡΓΗ ΚΑΙ ΜΕΝΟΣ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Μόνο οργή και μένος μπορούν να προκαλέσουν οι δηλώσεις των δύο γειτόνων μας, που άλλο σκοπό δεν έχουν από το να μας προκαλούν και να μας μειώνουν ως Χώρα και ως Έλληνες. Αλλά το χειρότερο, δεν είναι τόσο αυτό που νιώθουμε για τους αλλόθρησκους ηγέτες που επιβουλεύονται την Πατρίδα μας, όσο είναι το μένος που αναβλύζει από τους γηγενείς ηγετίσκους, που όταν συμβαίνει ανάλογο περιστατικό το μόνο που ξέρουν να λένε είναι η φράση: «να το συζητήσουμε».
Ο Ερντογάν λοιπόν δήλωσε από το Βόσπορο, αναφερόμενος στους Κύπριους, το εξής:  «χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις συνόδους της ΕΕ με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο. Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία εκεί υπάρχει και μια «ΤΔΒΚ». Εσείς είστε η ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου. Στο Βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία αυτό θα το βλέπετε. Είναι αγένεια. Έτσι ή αλλιώς αυτό θα το καταλάβουν και θα το μάθουν».

Από την άλλη είχαμε πάλι δηλώσεις του Αλβανού Ράμα για το θέμα της Τσαμουριάς, όπου μεταξύ άλλων δήλωσε: «Σε αυτό το κομμάτι του πληθυσμού πρέπει να αναγνωριστεί το δικαίωμα να κινείται ελεύθερα στην Ελλάδα. Δικαίως αισθάνεται ότι έχει υποστεί διακρίσεις αυτό το κομμάτι του πληθυσμού, καθώς υπήρξε αδράνεια στην επίλυση του ζητήματος, η οποία κατά την άποψή μας πρέπει να τερματιστεί. Είμαστε πεπεισμένοι, ότι αυτό το ζήτημα δεν πρέπει να διαταράξει τις σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά αντίθετα πρέπει να ενισχύσει τις καλές σχέσεις με τον ελληνικό λαό και το ελληνικό κράτος. Γιατί είμαστε γείτονες και επομένως είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε μαζί»

Οι Ράμα και Ερντογάν με τις δηλώσεις τους προδικάζουν ότι, έτσι ή αλλιώς δεν υπάρχει άλλος δρόμος ώστε να υλοποιηθούν οι βλέψεις τους. Βέβαια αυτό δεν ισχύει σε καμία των περιπτώσεων , εκτός και αν, εντός Ελλάδος υπάρχουν άτομα έτοιμα να υποκύψουν σε τέτοιου είδους απειλές. Και δυστυχώς τέτοια ανθρωπάρια βόσκουν στην ηγεσία της Πατρίδας μας, όπου ο ένας πάει για προσκύνημα στο κουφάρι του Κάστρο και ο άλλος στη Βουλγαρία δίνοντας εύσημα στις ελληνικές επιχειρήσεις που μετακόμισαν εκεί. Όχι ότι θα άλλαζε κάτι αν βρίσκονταν εντός Ελλάδος, απλούστατα, θα βρουν πάτημα να δικαιολογήσουν αυτά τα οποία δεν θα μπορούσαν ποτέ να ξεστομίσουν εις βάρος όλων όσων επιβουλεύονται την Πατρίδα μας. αυτές οι δουλείες εξάλλου απαιτούν σθένος και δύναμη και εξ’ όσων γνωρίζουμε ουδείς εκ των δύο διαθέτει τσαγανό για να κάνει τέτοιου είδους διπλωματικές ενέργειες. Αυτοί που θα απαντήσουν κατάλληλα στις προκλητικές δηλώσεις των Ράμα και Ερντογάν, δυστυχώς, δεν θα έχουν την ευκαιρία όλοι οι Έλληνες να παρακολουθήσουν αυτές τις δηλώσεις. Αλλά δεν είναι μακριά ο καιρός που και αυτό θα αλλάξει.
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/