Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Το φιλονεοδημοκρατικό “Βήμα” ομολογεί: Όμηρος των φατριών του κόμματος ο Μητσοτάκης

Μόνο ρόδινα δεν είναι τα πράγματα στην ΝΔ, παρά την προσμονή της επανόδου στην εξουσία η οποία δρα συγκολλητικά μέχρι στιγμής στις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις που υπάρχουν στα “καπετανάτα” του κόμματος. Όταν, μάλιστα, οι αναφορές στα “σύννεφα” που ταλανίζουν την ΝΔ γίνονται από ένα έντυπο, το οποίο είναι φίλα προσκείμενο σ' αυτήν και σφόδρα αντιτιθέμενο (τώρα) προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως “Το Βήμα”, τότε τα πράγματα “αγριεύουν” ακόμη περισσότερο.
Με τον (δημιουργούντα συνειρμούς) τίτλο “Ο Μητσοτάκης θέλει, η ΝΔ μπορεί;” και υπότιτλο “Ενώ η ηγεσία εμφανίζεται έτοιμη να κυβερνήσει, κορυφαία στελέχη εκφράζουν αμφιβολίες για το αν μπορεί να επιβληθεί στους “βαρόνους” του κόμματος”, “Το Βήμα” επιχειρεί να καταγράψει την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος, με το κυρίως ζουμί να βρίσκεται στην τελευταία παράγραφο του κειμένου, όπου κάτω από τον υπότιτλο “Προειδοποιητικά πυρά” γράφονται τα εξής:
Οι «σαμαρικοί» δίνουν μάχη δικαίωσης του κ. Σαμαρά (απουσίαζε από την προ ημερών σύγκρουση των αρχηγών στη Βουλή για τη διαπλοκή) και πολλοί διατυπώνουν ερωτήματα για τη μελλοντική του στάση, ενώ φιλικά προς αυτόν sites «πυροβολούν» την ηγεσία.
Από τον χρόνο των εκλογών - ο οποίος δεν καθορίζεται από την αντιπολίτευση αλλά μόνο από εξωγενείς ή άλλους παράγοντες (π.χ. κοινωνική έκρηξη) - θα εξαρτηθούν πολλά για τη ΝΔ και για τους σχεδιασμούς διαφόρων πλευρών στο εσωτερικό του κόμματος.
Εξάλλου δεν περνάει απαρατήρητη η στάση πολλών υποστηρικτών του πρώην προέδρου Βαγγέλη Μεϊμαράκη (απουσίαζε και αυτός από τη συζήτηση στη Βουλή, όπως και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής), οι οποίοι επικρίνουν την ηγεσία για πολλές κινήσεις της, ενώ ζητούν εθνική συνεννόηση”.
Ο μόνος, λοιπόν, λόγος για τον οποίο ο Μητσοτάκης δεν αμφισβητείται ακόμη ανοιχτά είναι γιατί έρχονται εκλογές. Παρόλα αυτά, όμως, οι διάφορες φατρίες του κόμματος του δίνουν να καταλάβει ότι δεν μπορεί να φέρεται ως αναμφισβήτητος αρχηγός της ΝΔ. Ταυτόχρονα, οι κινήσεις Μεϊμαράκη και Καραμανλή για “εθνική συνεννόηση” είναι φανερό ότι βαδίζουν στον δρόμο του επερχόμενου “μεγάλου συνασπισμού” ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί όταν οι εντολείς τους από το εξωτερικό το αποφασίσουν.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ