Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Εφημερίδα «Καθημερινή»: Το χαμηλό επίπεδο των πολιτικάντηδων προικίζει την Χρυσή Αυγή με ψηφοφόρους

Ένα δημοσίευμα της «Καθημερινής» της μόνιμης αρθρογράφου της, Μαρίας Κατσουνάκη, δείχνει επακριβώς τον τρόπο σκέψης του πολιτικού συστήματος και δείχνει με σαφήνεια τους λόγους για τους οποίους το αποστρέφονται οι Έλληνες.
Η αρθρογράφος της «Καθημερινής», λοιπόν, σχολιάζοντας την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse για τον ΣΚΑΪ σημειώνει ότι «αρνητικά κρίνει η συντριπτική πλειονότητα του δείγματος το πολιτικό κλίμα και το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου της χώρας. Το 82% (αθροιστικά) απαντά “μάλλον όχι” και “σίγουρα όχι” στο ερώτημα εάν είναι ικανοποιημένο από το εν λόγω επίπεδο, ενώ το 35% επιρρίπτει στον ΣΥΡΙΖΑ την πρώτιστη ευθύνη, έναντι 12% που θεωρεί υπεύθυνη τη Ν.Δ. και 21% που θεωρεί υπεύθυνα αμφότερα τα μεγάλα κόμματα».
Και συνεχίζει αμέσως παρακάτω την σκέψη της: «Ό,τι αποκαλούμε «χαμηλό επίπεδο πολιτικού διαλόγου» προκαλεί δυσφορία. Και για να προχωρήσουμε τον συλλογισμό, γιατί να μην προικίζει αυτός ο καταλογισμός ευθυνών στα μεγάλα κόμματα (με προεξάρχοντα τον ΣΥΡΙΖΑ) τη Χρυσή Αυγή με ψηφοφόρους;»
Δηλαδή, δεν τους πειράζει ότι η πλειονότητα των πολιτικών των «συνταγματικών κομμάτων» είναι φαιδροί και για να το πούμε λαϊκιστί καραγκιόζηδες. Ούτε τους πειράζει πως τα πολιτικά κόμματα κοροϊδεύουν ξεδιάντροπα τον Λαό. Αυτό που τους πειράζει είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση, την οποία, όπως λέει η αρθογράφος, «οι πολίτες, λοιπόν, και βλέπουν και ακούν και καταλαβαίνουν», «προικίζει την Χρυσή Αυγή με ψηφοφόρους».
Εμείς να το ξαναπούμε· το χαμηλό επίπεδο των πολιτικάντηδων όντως δυναμώνει την Χρυσή Αυγή, αφού δείχνει την ανωτερότητα των Εθνικιστών έναντι των μαρξιστών και φιλελεύθερων χαχόλων της Βουλής. Δεν είναι, όμως, το μόνο σημείο που προκαλεί την έκρηξη των ποσοστών της Χρυσής Αυγής. Οι πολιτικάντηδες δεν είναι μόνο φαιδροί και άχρηστοι. Είναι και προδότες, γεγονός που δεν αλλάζει με ένα απλό «ρετούς» της εικόνας του πολιτικού κατεστημένου. Αυτό είναι που κάνει αναγκαία την Χρυσή Αυγή, για τους Έλληνες που «βλέπουν και ακούν και καταλαβαίνουν».