Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές: Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019


Σήμερα το μεσημέρι σε κεντρικό δρόμο της Λάρισας και συγκεκριμένα στην οδό Μ.Αλεξάνδρου. Κοντοστέκομαι σε βιτρίνα εμπορικού καταστήματος και κοντά μου, τυχαία συναντιούνται ένας άγνωστος ηλικιωμένος κύριος με μια γνωστή του ηλικιωμένη κυρία. Μετά τους τυπικούς χαιρετισμούς αρχίζουν συζήτηση για την προδοσία της Μακεδονίας μας.
Παίρνω απόφαση να παραμείνω χαζεύοντας την βιτρίνα για να δω πού θα καταλήξουν. Αφού στόλισαν κατάλληλα όλο το "συνταγματικά -δημοκρατικό τόξο", λέει η κυρία: -Εμείς τώρα θα πάμε Χρυσή Αυγή! Και απαντά ο κύριος: -Και εμείς εκεί λέμε να πάμε! Όχι εγώ. ΕΜΕΙΣ. Παρά λίγο να τους αγκαλιάσω. Προσπερνώντας τους, τους χαμογέλασα και τους είπα: -Και εμείς εκεί θα πάμε.! Όχι μόνο 9% που μας δίνουν οι στημένες δημοσκοπήσεις θα φτάσουμε, αλλά  μάλλον και το 19% θα προσπεράσουμε. Προσοχή, μόνο στις προβοκάτσιες και στις προκλήσεις των εθνοπροδοτών.
Ρ.Π., Λάρισα
Κύριε Χατζηνικολάου, σήμερα κυκλοφορεί μεταξύ των άλλων εφημερίδων και η εφημερίδα Χρυσή Αυγή. Ουδέποτε έχετε αναγνώσει τους τίτλους ως οφείλετε και ως κάνετε με τις άλλες εφημερίδες υπάρχει κάποιος λόγος συγκεκριμένος που δεν αναφέρεται ποτέ την εφημερίδα αυτή με τον τρόπο σας και με την φίμωση που επιβάλλεται στο τρίτο ελληνικό κόμμα και προκαλείται οργή προς το πρόσωπό σας; Προφανώς έχετε κάποιους σοβαρούς λόγους που φοβάστε να δώσετε βήμα στο τρίτο πολιτικό κόμμα της χώρας, καθώς δεν θέλω να πιστέψω ότι εξυπηρετείτε κάποια συμφέροντα, δεν θέλω να πιστέψω ότι προσπαθείτε να χειραγωγήσετε την κοινή γνώμη. Δεν θέλω να πιστέψω ότι είστε τόσο εμπαθής, δεν θέλω να πιστέψω ότι δεν υπηρετείτε το λειτούργημα της δημοσιογραφίας, πιστεύω απλά ότι κάτι φοβάστε, Βέβαια πλησιάζουν εκλογές και εν μέρει κατανοώ την εκδούλευση την οποία προσφέρετε στο σύστημα. Ένας πολίτης αυτής της χώρας που θα απαιτήσει να μου επιστρέψετε αυτά που μου χρωστάτε, αυτά που χρωστάτε στο Ελληνικό Δημόσιο.
Γιώργος, Χαϊδάρι
Απορώ με τι άλλο δηλητήριο θα ποτίσουν τα μυαλά των παιδιών μας. Προσφάτως είδα την διαφήμιση γνωστής εταιρείας τροφίμων η οποία προωθεί λέει την "διαφορετική" αγάπη. E, ναι σε τελική ανάλυση ο καθένας σε αυτήν την χώρα κάνει ό,τι του γουστάρει, γιατί ναι έχουμε δημοκρατία. Οπότε ας κάνουμε μια παύση όλοι μας και ας αναλογιστούμε τι έχουμε θυσιάσει στο βωμό της δημοκρατίας και έχουμε φτάσει στο σημείο η κοινωνία μας να παρουσίαζει τέτοια πρότυπα. Ας αναρωτηθούμε όλοι, πόσο εύκολα έχουμε διαγράψει αξίες, ήθη και έθιμα, την ιστορία μας την ίδια γιατί; Για να είμαστε "δημοκράτες". Δεν νομίζω στην Ιστορία του ανθρώπου να υπήρχε πιο κτηνώδες και πιο απολίτιστο ψευδοπολίτευμα από αυτό που ζούμε σήμερα. 
Ελένη Φ.