Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

To “πατριωτικό” άλλοθι και η μεγάλη των “ακροδεξιών” σχολή

Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, οι Έλληνες το 2015, ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για να τελειώνουν με τον ΕΝΦΙΑ. Όμως αντί να τελειώσει ο ΕΝΦΙΑ, τελείωσε η… Μακεδονία μας και κανείς δεν θα έπρεπε να περιμένει τίποτα διαφορετικό από την κυβέρνηση των κομμουνιστών.

Όμως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορούσε να κλείσει αυτή την ντροπιαστική συμφωνία δίχως την στήριξη του κυβερνητικού του εταίρου: Του «ακροδεξιού» Πάνου Καμμένου, ο οποίος αν και ultra πατριώτης προτίμησε να ρίξει την Ελλάδα και να κρατήσει όρθια την κυβέρνηση.
Όχι μόνο στο ζήτημα της Μακεδονίας, αλλά και στα Μνημόνια.
Ο Πάνος Καμμένος είναι το «πατριωτικό άλλοθι» μιας ξεκάθαρα εθνομηδενιστικής κυβέρνησης και ούτε ο πρώτος είναι, αλλά ας ελπίσουμε να είναι ο τελευταίος.
Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Πέρασαν ήδη οκτώ έτη, από την ψήφιση του πρώτου μνημονίου στην Ελλάδα. Κυβέρνηση τότε (2010) ήταν το ΠΑΣΟΚ του μοιραίου Γεωργίου Παπανδρέου, ο οποίος με την στήριξη του Γιώργου Καρατζαφέρη, άνοιξε τον δρόμο των Μνημονίων στην Ελλάδα. Ο Γ. Καρατζαφέρης καθώς και οι βουλευτές του ξιφουλκούσαν υπέρ του Μνημονίου και μάλιστα ο ίδιος ο Καρατζαφέρης κόμπαζε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι χάρη σε αυτόν πέρασε η δανειακή σύμβαση, γιατί υπήρχαν πληροφορίες ότι 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα το καταψηφίσουν.
Ο «ακροδεξιός» Καρατζαφέρης έγινε το απόλυτο πολυεργαλείο του συστήματος και πριν χαθεί πολιτικά, έκανε την βρώμικη δουλειά. Άφησε πίσω του όμως... άξιους διαδόχους: Τους «ακροδεξιούς» Βορίδη και Γεωργιάδη… Οι οποίοι επίσης λειτουργούν επί σειρά ετών ως το «πατριωτικό άλλοθι» του κοσμοπολίτικου νεοφιλελεύθερου μορφώματος της Νέας Δημοκρατίας.

«Βοριδογεωργιάδηδες» υπάρχουν πολλοί στην πολιτική πιάτσα και είναι πρόθυμοι νεροκουβαλητές του συστήματος, το οποίο τους προωθεί ώστε να υπάρχουν πάντα τα απαραίτητα αναχώματα στην εξάπλωση ενός γνήσιου πατριωτικού κινήματος. Το ίδιο επιχειρείται να επιτευχθεί ήδη από το 2012, όταν την εμφάνισή της έκανε δυναμικά στο προσκήνιο η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και τους χάλασε τα σχέδια.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΩΝ «ΑΚΡΟΔΕΞΙΩΝ» ΣΧΟΛΗ

Σε αυτήν την «μεγάλη των ακροδεξιών σχολή» λοιπόν, ανήκει και ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος δεν θα ψήφιζε ποτέ μνημόνια, θα έριχνε την κυβέρνηση εάν έρχονταν σε σύγκρουση με την εκκλησία, δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του για την Μακεδονία και άλλα πολλά που τα έκανε γαργάρα γιατί πιο πολύ από αυτά, λατρεύει ένα πράγμα: την καρέκλα του!

Και η παρακμή συνεχίζεται στην Ελλάδα του 2018 με τα «πατριωτικά άλλοθι» του κατεστημένου να είναι πανέτοιμα για πάσα χρήση. Θα τους συναντήσουμε ξανά, είτε εντός της ΝΔ, είτε «εκτός», γιατί τα χρόνια που έρχονται είναι δύσκολα και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είναι... συνεργάσιμη.

Θα ήταν πολιτικά εντιμότερο για όλους αυτούς να πάνε κατευθείαν στην Νέα Δημοκρατία και να αφήσουν το Εθνικιστικό Κίνημα στην ησυχία του, γιατί έτσι κι αλλιώς καμία σχέση δεν έχουν με τον Εθνικισμό. Όμως δεν τους αφήνει η αρχομανία τους και το μίσος που τους διακατέχει για την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Αυτή η «ακροδεξιά» είναι διαχρονικά ο μεγαλύτερος εχθρός του Εθνικισμού, γιατί εμφανίζεται με τον μανδύα του φίλου. Και όπως έγραφε ο Οδυσσέας Ελύτης στο Άξιον Εστί: «Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου, το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους...»

ΝΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ