Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Δήλωση Στρατηγού Γ. Επιτήδειου για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό - BIΝTEO

       

Σε δήλωση σχετικά με την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για το μεταναστευτικό που θα λάβει χώρα την Κυριακή στις Βρυξέλλες προέβη ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος.
Ακολουθεί η δήλωση:

Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες μίνι Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. με θέμα το μεταναστευτικό. Σκοπός της Συνόδου αυτής είναι να ληφθούν αποφάσεις οι οποίες θα τεθούν προς συζήτηση στην κανονική Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Ιουνίου. Στην Σύνοδο θα λάβουν μέρος οι επικεφαλής των Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Ελλάδος, Ισπανίας, Μάλτας, Βουλγαρίας, Βελγίου και Ολλανδίας.
Η Σύνοδος αυτή συγκαλείται με πρωτοβουλία της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ, προκειμένου να ασκήσει πιέσεις στους Ευρωπαίους εταίρους της ώστε να δεχθούν σκληρότερα μέτρα σχετικά με την πολιτική χορηγήσεως ασύλου. Η Μέρκελ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με τον υπουργό Εσωτερικών ηγέτη των Χριστιανοκοινωνιστών Χόρστ Ζεεχόφερ, ο οποίος της έχει θέσει διορία ως το τέλος Ιουνίου να επιλύσει ευνοϊκά για την Γερμανία το θέμα των αιτούντων πολιτικό άσυλο σ’ αυτήν. Σε διαφορετική περίπτωση θα αποχωρήσει από τον «μεγάλο συνασπισμό».
Για να αποφύγει αυτή την εξέλιξη η Μέρκελ είναι αποφασισμένη να πιέσει ασφυκτικά κυρίως τα κράτη που έχουν σοβαρό πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες και κυρίως Ιταλία, Ελλάδα και Ισπανία που είναι και χώρες εισόδου να αποδεχθούν, μεταξύ των άλλων, και το επαχθές για τις παραπάνω χώρες μέτρο να παραμένουν ή να επιστρέφουν και να εγκατασταθούν σ’ αυτές όσοι μετανάστες έχουν υποβάλει αίτηση χορηγήσεως ασύλου.
Στην παραπάνω μεθόδευση έχει αντιδράσει έντονα η Ιταλία ο πρωθυπουργός της οποίας Τζουζέπε Κόντε, απειλεί να μη μεταβεί στις Βρυξέλλες την Κυριακή, εάν δεν λάβει μέρος, με ουσιαστικό τρόπο, στην διαμόρφωση του προγράμματος των θεμάτων που θα συζητηθούν.
Επειδή το θέμα της λαθρομεταναστεύσεως έχει δημιουργήσει και εξακολουθεί να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην Ελλάδα, η Χρυσή Αυγή καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό να αρθεί επιτέλους στο ύψος των περιστάσεων και να μην υποτάξει και πάλι τα συμφέροντα της χώρας μας στις γερμανικές απαιτήσεις.
Είναι απαράδεκτο να έχει δεχθεί και να εξακολουθεί να δέχεται η Ελλάδα τον κύριο όγκο των λαθρομεταναστών από την Τουρκία.
Είναι ανεπίτρεπτο να έχει μεταβληθεί η χώρα μας σε ένα απέραντο και θλιβερό καταυλισμό δυστυχισμένων ψυχών και εξαθλιωμένων ανθρώπων τους οποίους η ίδια η Μέρκελ έχει προσκαλέσει να έλθουν στην Ευρώπη.
Ξεπερνά κάθε έννοια λογικής και δικαίου να ευθύνεται η Γερμανία, κυρίως, για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας και τα επαχθή μέτρα λιτότητας που έχουν εξαθλιώσει τον ελληνικό λαό και να έχει από την χώρα μας την απαίτηση να αποδεχθεί να επιστρέψουν από την Γερμανία όσοι πρόσφυγες υπέβελαν στην Ελλάδα την αίτηση χορηγήσεως ασύλου.
Οφείλει ο Έλληνας πρωθυπουργός να απαιτήσει τόσο την Κυριακή όσο και κατά την Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, να ασκήσει η ΕΕ ουσιαστικές πιέσεις προς την Τουρκία ώστε να σταματήσει να στέλνει καθημερινά χιλιάδες παρανόμων μεταναστών στην χώρα μας. Να ζητηθεί άμεση διακοπή της χρηματοδοτήσεως και των ενταξιακών συνομιλιών με την Τουρκία.
Να επισημάνει επίσης πως εάν δεν λάβει η ΕΕ τις παρακάνω αποφάσεις, η ελληνική κυβέρνηση θα απομακρύνει από την ελληνική επικράτεια τον αναποτελεσματικό FRONTEX και θα ανατεθεί και πάλι στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας ο έλεγχος και η ασφάλεια των συνόρων μας που είναι και σύνορα της ΕΕ.
Τέλος, επειδή κάποια γερμανική εφημερίδα άφησε να εννοηθεί ότι η καγκελάριος Μέρκελ θα επιδιώξει να διαπραγματευθεί με την Ελλάδα μείωση του χρέους υπό την προϋπόθεση να γίνουν δεκτές οι προαναφερθείσες απαιτήσεις, καλείται ο Έλληνας πρωθυπουργός να συνειδητοποιήσει ότι η απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι να μην υποκύψει σε αυτό τον εκβιασμό.