Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Εφημερίδα «Καθημερινή»: Η προδοσία της Μακεδονίας κλονίζει το πολιτικό σκηνικό - Μόνη κερδισμένη η Χρυσή Αυγή!

Είναι απολύτως σαφές ότι το πολιτικό κατεστημένο παρακολουθεί αποσβολωμένο την πολιτική αλυσιδωτή αντίδραση που έχει προκαλέσει η προδοσία της Μακεδονίας μας, χωρίς να μπορεί να κατανοήσει το τι ακριβώς γίνεται. Αυτό είναι απολύτως αναμενόμενο, αφού οι πολιτικάντηδες είναι εκτός κοινωνίας και δεν σκέφτονται με τους όρους της.

Αυτή την πολιτική αλυσιδωτή αντίδραση επεχείρησε να αποτυπώσει σε άρθρο του ο Άγγελος Στάγκος της «Καθημερινής» υπό τον τίτλο «Αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό». Εκεί ο αρθρογράφος παρατηρεί τις εξελίξεις στα κόμματα, μετά την προδοσία της Μακεδονίας και παρατηρεί ότι επλήγησαν όλα.

Στο άρθρο αυτό, λοιπόν, αφότου αναλύει τους ατελέσφορους υποκριτικούς τακτικισμούς του Πάνου Καμμένου και την επερχόμενη διάσπαση του ΠαΣοΚ, ο αρθρογράφος σημειώνει:
«Πρωταρχικός στόχος του Αλ. Τσίπρα ήταν να πλαγιοκοπήσει τη Νέα Δημοκρατία με το Μακεδονικό. Να την πιέσει με τη δημιουργία νέου κόμματος στα δεξιά της, ακόμη και να τη διασπάσει. Αυτό δεν το κατάφερε. Ωστόσο, κανείς δεν ξέρει τώρα αν και ποιος θα ευεργετηθεί τελικά από τη συμφωνία. Γιατί υπάρχει και η Χρυσή Αυγή, δυστυχώς.»
Ο Τσίπρας, λοιπόν, προσπάθησε να εκθέσει τη ΝΔ με το Μακεδονικό, ώστε να την αναγκάσει να παρουσιάσει την πραγματική της θέση υπέρ της «σύνθετης ονομασίας».
Παρότι η ΝΔ πεισματικά αρνήθηκε να πάρει θέση στο ζήτημα για να μην διαλυθεί, θα νιώσει τις αναταράξεις στο εγγύς μέλλον και αυτό είναι που εννοεί ο αρθρογράφος της «Καθημερινής» όταν λέει να δουν ποιος θα ευεργετηθεί από την συμφωνία γιατί «υπάρχει και η Χρυσή Αυγή».