Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Παπαχελάς «καρφώνει» Μητσοτάκη: Παριστάνει τον “μακεδονομάχο” υπό τον φόβο της Χρυσής Αυγής

Βαρυσήμαντο και εξαιρετικώς εύστοχο ήταν το άρθρο του Αλέξη Παπαχελά στην «Καθημερινή», γεγονός που δεν μας εξέπληξε, αφού ο εν λόγω δημοσιογράφος πέραν της γνωστής του οπτικής γωνίας είναι ομολογουμένως οξύνους.
Το θέμα του άρθρου του Παπαχελά με τον τίτλο «Η τέχνη της πολιτικής» είναι η υποκριτική στάση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα της Μακεδονίας μας, όπου ενώ η πάγια θέση της είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας ο Μητσοτάκης παριστάνει τον «μακεδονομάχο».

Ο Παπαχελάς, λοιπόν, καταρχάς καταδεικνύει την αντίφαση της Νέας Δημοκρατίας παραδεχόμενος ότι «Ο κ. Μητσοτάκης παίζει για την ώρα ένα ρόλο που δεν του πάει, και που ίσως ποτέ δεν είχε σκεφθεί ότι θα έπαιζε». Πλην τον δικαιολογεί λέγοντας ότι «ήταν όμως μονόδρομος» και εξηγώντας ότι «αν δεν το έκανε (σ.σ. αν δεν έλεγε ψέματα για την Μακεδονία δηλαδή), θα αυτοκτονούσε πολιτικά ή θα έκανε τη Ν.Δ. ένα λίγο πιο μεγάλο Ποτάμι».
Ακολούθως, πηγαίνει την σκέψη του ένα βήμα παραπέρα, σημειώνοντας ότι:
«Αν ο κ. Μητσοτάκης είχε στηρίξει τη συμφωνία με τα Σκόπια, είναι μαθηματικώς βέβαιον ότι η Ν.Δ. θα κατέρρεε δημοσκοπικά και στα δεξιά της θα δημιουργείτο ένα υπερπατριωτικό και άκρως αντιευρωπαϊκό κόμμα, το οποίο πιθανότατα θα σάρωνε στις επόμενες εκλογές. Σε συνθήκες απλής αναλογικής, θα βρισκόμασταν αντιμέτωποι με ένα κατακερματισμένο σκηνικό και την Άκρα Δεξιά σε ρυθμιστικό ρόλο.»
Βεβαίως, ουδείς τρώει «κουτόχορτο» για να πιστέψει πραγματικά ότι η ΝΔ ενδιαφέρεται για κάποιο κόμμα που «θα δημιουργηθεί στα δεξιά της», αφού ανέκαθεν δημιουργούσε από μόνη της τέτοια αναχώματα και εν τέλει τα απορροφούσε όταν τελείωνε η χρησιμότητά τους, όπως έγινε πολλές φορές στην πολιτική ιστορία του τόπου, π.χ. με το κόμμα Καρατζαφέρη.
Η πραγματικά έγνοια της ψευτοδεξιάς, την οποία δεν μπορεί για… επικοινωνιακούς λόγους να ομολογήσει δημοσίως ο Παπαχελάς είναι η έκρηξη των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, του πραγματικού εχθρού του καθεστώτος, που σε μία ενδεχόμενη δημοσκοπική κατάρρευση της ΝΔ θα γινόταν ρυθμιστικός παράγοντας, όπως σημειώνει ο Παπαχελάς, γεγονός που τα διεθνή αφεντικά απεύχονται με κάθε τρόπο.