Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές: Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Το άσπρο μαύρο προσπαθούν να κάνουν στην Χίο αντιρατσιστικές οργανώσεις και μέσα μαζικής ενημέρωσης. Αφορμή στάθηκε η άρνηση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων νηπιαγωγείου της Χίου να ενταχθεί στο σχολείο προσφυγόπουλο. Στην επιστολή - διαμαρτυρία που απέστειλαν οι γονείς στον διευθυντή του σχολείου προβάλλουν τους προβληματισμούς τους καθώς και τα επιχειρήματά τους ως προς την ένταξη του ιρακινού μαθητή μαζί με τους υπόλοιπους.
Ιδιαίτερα σημειώνουν πως δεν υπάρχουν οι απαραίτητες ιατρικές βεβαιώσεις ότι δεν θα νοσήσουν τα υπόλοιπα παιδιά και πως το συγκεκριμένο παιδί μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα που επιθυμεί στα σχολεία που υπάρχουν στις δομές φιλοξενίας. Επίσης οι γονείς σημειώνουν πως δεν είναι δυνατόν στην μέση της σχολικής χρονιάς να δεχθούν οποιοδήποτε νέο μαθητή.
Τι το ήθελαν οι έρημοι να προστατέψουν τα παιδιά τους, έχει στηθεί δημόσιο δικαστήριο γι΄ αυτήν τους την κίνηση. Ας αναρωτηθούμε όμως όλοι δύο πράγματα. Τι θα συνέβαινε αν δεν ήταν από το Ιράκ το συγκεκριμένο παιδί αλλά Ελληνόπουλο. Είναι δυνατόν χωρίς ιατρική γνωμάτευση ότι είναι υγιές να το δεχόταν σε κάποιο νηπιαγωγείο; σε κάποιο σχολείο; Όχι φυσικά! Πολλώ δε μάλλον να το δεχόταν στην μέση της σχολικής χρονιάς. Οπότε για ποιον λόγο να γίνει εξαίρεση κύριοι για το συγκεκριμένο "προσφυγόπουλο"; Και ας σταθούμε και στο "προσφυγόπουλο", από πότε παιδιά από το Ιράκ θεωρούνται προσφυγόπουλα; Πρόσφυγες δεν είναι όσοι καταφθάνουν στην χώρα από την εμπόλεμη Συρία; Και κάτι για το τέλος, αν οι δομές φιλοξενίας δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες για τις οποίες έχουν δημιουργηθεί, όπως π.χ. τα σχολεία εντός των δομών τότε τα χρήματα που πήρε η χώρα και οι χιλιάδες Μ.Κ.Ο. για τον σκοπό αυτό που πήγαν;
Στέλιος, Χίος


Έχει σημασία αν λέγεται Άνω Μακεδονία ή Νέα Μακεδονία ή Πρωην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας; Όλα αυτά περιλαμβάνουν τον όρο Μακεδονία κύριοι και είναι ξεπούλημα της Ιστορίας μας. Σε παγκόσμια πρωτοτυπία λένε ότι η επίσημη γλώσσα των Σκοπίων θα είναι τα μακεδονικά όπου θα είναι ιδιωματισμός των Σλάβικων! Η μακεδονική γλώσσα, τα αρχαία ελληνικά δηλαδή είναι σλάβικα! Και αντί να τους ξαποστείλουν από εκεί  που ήρθαν και να τους διαχωρίσουν ως κράτος κάθονται και τους ακούνε! Καμία επιστημονική απόδειξη και αποδεχόμαστε παγκόσμια ένα ψεύδος! Και δεν περιμέναμε και κάτι καλύτερο από δήθεν συμμάχους, άλλωστε η ίδια η ιστορία έχει αποδείξει το πόσο σύμμαχοι είμαστε με δαύτους, αλλά από την δήθεν ελληνική κυβέρνηση; Ντροπή σας προδότες!
Π.Κ.


Ποια κοινή γνώμη μας λένε και παραμύθια της Χαλιμάς; Οι ίδιοι που μας λένε φασίστες και ακραίους και ότι δεν έχουμε πρόβλημα με τους τούρκους και εντάξει μωρέ πως κάνετε έτσι, είναι οι ίδιοι που στην ίδια συζήτηση όταν τους ρωτάς αν γίνει πόλεμος τι θα κάνεις σου λένε θα πάρω το αεροπλάνο και θα φύγω! Είναι δυνατόν αυτοί οι άνθρωποι να έχουν και δημόσιο λόγο; Να ψηφίζουν; Μα δεν τους νοιάζει τίποτα πέραν του εαυτού τους! Και δεν μιλάω μόνο για αξιωματούχους. Στην καθημερινότητά μου συναναστρέφομαι με πολύ κόσμο, κυρίως νεολαία και μου λένε σιγά μην κάτσω να πολεμήσω! Να φύγουν μια ώρα αρχίτερα, γιατί αυτοί είναι οι πιο ύπουλοι προδότες απ' όλους!
Δημήτρης Ν.