Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Ομολογία Δανέλλη: Η Χρυσή Αυγή μας χάλασε την «πιάτσα» - Δεν είναι ένας από εμάς, να τους απαγορεύσουμε!

Ο Δανέλλης μπορεί να εμφανίζεται ως βουλευτής του… «άφθαρτου» Ποταμιού, όμως στην πραγματικότητα είναι παλιά κοινοβουλευτική «καραβάνα» και ως εκ τούτου γνωρίζει τα περί του «ελληνικού κοινοβουλευτισμού» από την καλή κι απ’ την ανάποδη.
Αν σκεφτεί κανείς ότι ήταν βουλευτής του Σύριζα το 1996 και ευρωβουλευτής του ΠαΣοΚ το 2009 καταλαβαίνουμε ότι γνωρίζει επακριβώς το πόσα σκάνδαλα είχαν κουκουλωθεί στην προ Χρυσής Αυγής εποχή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά και πώς αυτό λειτουργούσε την ίδια εποχή, όπου επί σειρά δεκαετιών ουδεμία βουλευτική ασυλία είχε αρθεί για οποιονδήποτε λόγο.

Υπό αυτό το πρίσμα, τα όσα είπε χθες στην Βουλή αποκτούν μία άλλη απείρως μεγαλύτερης σημασίας διάσταση. Πριν την δούμε ας παραθέσουμε κάποια επίμαχα αποσπάσματα από τα λεγόμενά του, απευθείας από τα πρακτικά του Ελληνικού Κοινοβουλίου:
«Έχω πει πολλές φορές ότι η μετά Χρυσής Αυγής εποχή είναι πολύ διαφορετική από την προ Χρυσής Αυγής εποχή για το Κοινοβούλιο. Οι κανονιστικές προβλέψεις για την εύρυθμη λειτουργία του Κοινοβουλίου δεν αρκούν. Διότι, κύριοι συνάδελφοι, η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένας από εμάς και πρέπει να το καταλάβουμε
Κοινώς, η Χρυσή Αυγή άλλαξε άρδην τον τρόπο που λειτουργεί το Κοινοβούλιο. Αναφέρεται, μήπως, ο Δανέλλης στο ότι κάποιος μπορεί να ανεβάσει τον τόνο της φωνής του ή να αποκαλέσει προδότη κάποιον ή να τον εγκαλέσει για μειοδοσία;
Προφανώς και δεν αναφέρεται σε κάτι τέτοιο, αφού τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί ήταν ανέκαθεν μέρος της… ημερήσιας διατάξεως του Κοινοβουλίου, με μόνη υποσημείωση πως αυτά λέγονταν στο πλαίσιο του θεαθήναι και όχι επί της ουσίας. Θυμίζουμε ότι από απαρχής της Μεταπολιτεύσεως, ένα από τα πρώτα μέτρα ήταν το κάρφωμα των κοινοβουλευτικών θέσεων στο έδαφος για να αποφεύγονται οι… καρεκλιές.
Δεν απομένει αμφιβολία, λοιπόν, ότι ο Δανέλλης αναφέρεται ακριβώς στο θέμα της εκπροσώπησης, από την Χρυσή Αυγή, του κύματος της οργής του Ελληνικού Λαού απέναντι στο αμαρτωλό πολιτικό σύστημα που τον οδήγησε στην χρεωκοπία και την απώλεια της Εθνικής του Αξιοπρέπειας. Ένα κύμα οργής που ζητά απαντήσει για 44 χρόνια πολιτικής αλητείας.
Και τι προτείνει ο Δανέλλης για όλα αυτά; Μα, προφανώς την απαγόρευση της εκπροσώπησης της πλειοψηφίας του Ελληνικού Λαού. Σας παραθέτουμε το αντίστοιχο απόσπασμα με την «λύση» που προτείνει ο παλαιός ευρωκομμουνιστής, που έγινε πασόκος:
«Γυρνώντας πίσω, μέσα σε αυτόν τον «ρομαντισμό» που δείξαμε, αφρόνως δεν κάναμε ό,τι έκαναν οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι, χάνοντας την ευκαιρία συνταγματικής πρόβλεψης το 1975, απαγόρευσης λειτουργίας κόμματος που εχθρεύεται τον Κοινοβουλευτισμό.»
Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2012 στο Κοινοβούλιο με την βούληση του Ελληνικού Λαού και θα συνεχίζει να δίνει ασυμβίβαστα την μάχη ενάντια στο σαθρό πολιτικό κατεστημένο!