Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Το σκάνδαλο Siemens έβλαψε και τον παραγωγικό ιστό της χώρας

Οικονομικό έγκλημα σκανδαλωδών διαστάσεων αποδεικνύονται για ακόμη μια φορά οι παράνομες συναλλαγές της Siemens του Χριστοφοράκου με το ΠΑΣΟΚ των Μαντέλη-Τσουκάτου και την οικογένεια Μητσοτάκη, αφού εκτός από την άμεση οικονομική ζημία του Ελληνικού Δημοσίου λόγω διαφθοράς μέσα στο 2018 θα κλείσει και το εργοστάσιο της BSH στον Ρέντη (πρώην Πίτσος) κατόπιν εντολής των γερμανών της Bosch.
Πριν λίγους μήνες, στις 24 Φεβρουαρίου 2017, ξεκινούσε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η δίκη για την υπόθεση διαφθοράς της Siemens-ΠΑΣΟΚ-Μητσοτάκη, δηλαδή τον χρηματισμό και τις «δωρεές» από την Siemens του Χριστοφοράκου προς τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ των Μαντέλη-Τσουκάτου και της οικογένειας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη. Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθησαν συνολικά 64 άτομα που φέρονταν να εμπλέκονται στην υπόθεση που αφορά σε παράνομες πληρωμές στο πλαίσιο της σύμβασης μεταξύ της εταιρείας Siemens και του ΟΤΕ για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων η οποία είχε υπογραφεί το 1997 επί υπουργίας Τάσου Μαντέλη του ΠΑΣΟΚ.
Το κατηγορητήριο ήταν εξαιρετικά βαρύ με τις προβλεπόμενες ποινές να επισύρουν ακόμη και ισόβια κάθειρξη και να αφορούν κατά περίπτωση σε ενεργητική και παθητική δωροδοκία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του δημοσίου και σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Όμως ο Μαντέλης της εγκληματικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην ουσία την γλύτωσε μιας και ενώ καταδικάστηκε για χρηματισμό (νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα) σε κάθειρξη οκτώ ετών η ποινή ήταν με αναστολή και παράλληλα οι εφέτες έκριναν ότι το αδίκημα της δωροδοκίας είχε παραγραφεί.
Υπενθυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι πραγματικά μια εγκληματική οργάνωση αφού η διαχρονική δράση του ανταποκρίνεται πλήρως στα κριτήρια του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα, όπως αυτό ισχύει μετά την αντικατάστασή του με το άρθρο 1 του νόμου 2928/27.08.2001, δηλαδή την σύσταση μιας πολυμελούς συμμορίας με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων, τα οποία προβλέπονται είτε σε αυτοτελή άρθρα του Ποινικού Κώδικα είτε σε ειδικούς ποινικούς νόμους, γι αυτό άλλωστε και η υπόθεση της Siemens-ΠΑΣΟΚ-Μητσοτάκη δικάζεται σε Κακουργιοδικείο.
Όπως άλλωστε αναφέρεται και στην σχετική δικογραφία οι μίζες που διακινήθηκαν από τον Χριστοφοράκο της Siemens προς το ΠΑΣΟΚ του Τσουκάτου, την Πολιτική Άνοιξη του Αντώνη Σαμαρά και την οικογένεια Μητσοτάκη εκτιμάται ότι αγγίζουν τα 70 εκατ. ευρώ χωρίς να έχει καν καταστεί δυνατό να υπολογιστεί το μέγεθος της πραγματικής ζημίας που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο που εκτιμάται στα 2 δισ. ευρώ.
Όταν το σκάνδαλο αποκαλύφθηκε το κλεπτοκρατικό τόξο έκανε μια «συμφωνία» για την δήθεν αποκατάσταση της τεράστιας οικονομικής ζημίας εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Στην πραγματικότητα έγινε μια προσπάθεια συγκάλυψης και απαξίωσης του όλου θέματος μιας και η ζημία του δημοσίου, δηλαδή των Ελλήνων φορολογουμένων, είχε γίνει παράνομο κέρδος για τη Siemens-ΠΑΣΟΚ-Μητσοτάκη. Ως απόδειξη της παραπάνω κοροϊδίας σχετικά με την αποκατάσταση της οικονομικής ζημίας από την Siemens ήταν η χρηματοδότηση για την διεξαγωγή σεμιναρίων κατά της διαφθοράς!
Επιπροσθέτως το 2012 στα πλαίσια «του συμβιβασμού και των αντισταθμιστικών ωφελημάτων για τη διευθέτηση των διοικητικών και νομικών διαφορών που υπήρξαν σχετικά με τα μαύρα ταμεία της Siemens» υπήρξε η δέσμευση για επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση και επέκταση του εργοστασίου της BSH Hellas, δηλαδή των εγκαταστάσεων της πρώην Πίτσος.
Όμως τον Σεπτέμβριο του 2014, η μητρική Siemens πούλησε τις δικές της μετοχές στην γερμανική Bosch και με αυτόν τον πονηρό τρόπο αποδεσμεύτηκε πλήρως από τις συγκεκριμένες υποχρεώσεις της για επένδυση στην Πίτσος για την αποκατάσταση οικονομικών ζημιών λόγω διαφθοράς. Αναμενόμενα στις 19 Οκτωβρίου 2017 ανακοινώθηκε από την Bosch ότι το εργοστάσιο θα κλείσει μέσα στο 2018 ξεπλένοντας την Siemens και δημιουργώντας περισσότερη ανεργία και διαλύοντας ακόμη περισσότερο τις εργοστασιακές υποδομές της Ελλάδος.
Άλλωστε εξ αρχής αυτό το μέτρο «επένδυσης» αποτελούσε στην πραγματικότητα μια καθυστέρηση και μια προσπάθεια λήθης αυτής της κακουργηματικής υπόθεσης διαφθοράς, αλλιώς θα υπήρχαν άμεσες οικονομικές επανορθώσεις από την Siemens και ο Χριστοφοράκος δεν θα ήταν ελεύθερος αλλά θα ήταν σήμερα κάτω από τον έλεγχο της δικαιοσύνης. Σχετικά με αυτό το πονηρό κόλπο απεμπλοκής της Siemens από τις υποχρεώσεις της για οικονομικές αποζημιώσεις είχε καταθέσει σχετική ερώτηση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Συναγωνιστής Ηλίας Παναγιώταρος.
Υπενθυμίζουμε ότι στις 22 Δεκεμβρίου 2015 ο Γιάννης Στουρνάρας είχε υπερασπιστεί τον παραπάνω εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Siemens αφού είχε υποστηρίξει ότι πρόκειται για μια συμφωνία ωφέλιμη για τη χώρα ενώ ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Συναγωνιστής Ηλίας Κασιδιάρης είχε φέρει σε πολύ δύσκολη θέση το αγαπημένο παιδί των ξένων τοκογλύφων Γιάννη Στουρνάρα και είχε αποδώσει τις πρέπουσες συστάσεις καταλογισμού ευθυνών στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
Αντιθέτως ο εκπρόσωπος του κομμουνιστικού κόμματος Θανάσης Παφίλης είχε αποτελέσει τον καλύτερο σύμμαχο του Στουρνάρα, καθώς είχε αναφέρει στην ίδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι ο Στουρνάρας ήταν υποχρεωμένος να υπογράψει την δυσμενή για το Ελληνικό Δημόσιο εξωδικαστική διευθέτηση της υπόθεσης Siemens-ΠΑΣΟΚ-Μητσοτάκη.
Σήμερα η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλύπτει πλήρως το κλεπτοκρατικό τόξο των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ. Η μόνη δύναμη που θα μπορούσε να σταματήσει την οικονομική λεηλασία της Ελλάδος από τους διεθνείς τοκογλύφους και τους εγχώριους υποτακτικούς τους είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή.