Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Πυρά του Ρωσικού Πατριαρχείου κατά του άθεου Τσίπρα και της ανθελληνικής κυβέρνησης του

Η πρωτοβουλία της μνημονιακής συγκυβέρνησης για νομοθετική θέσπιση του δικαιώματος της αλλαγής φύλλου από τα 15 έτη τάραξε τις λεπτές ισορροπίες ανάμεσα στα κόμματα του λεγόμενου συνταγματικού τόξου, τα οποία για πολλοστή φορά -εκτεθειμένα- υποχώρησαν στις ανθελληνικές και εθνοαποδομητικές ορέξεις τις θλιβερής ιδεοληπτικής μειοψηφίας που κυβερνά την πατρίδα μας.

Η αναταραχή αυτή, όμως, είχε κι ευρύτερες πολιτικές και διπλωματικές προεκτάσεις, τις οποίες είτε αγνόησε η κυβέρνηση, είτε σκοπίμως υποβάθμισε, με την εμμονική της στάση να παρουσιάζει ως απόλυτα επιτυχημένη την χωρίς αποτέλεσμα πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Αμερική. Πρώτη χώρα που αντέδρασε επισήμως στον ως άνω νόμο-έκτρωμα είναι η ομόδοξη Ρωσία. Δια του εκπροσώπου του Ρωσικού Πατριαρχείου η Μόσχα κατακεραύνωσε τον Τσίπρα και την κυβέρνηση του, χαρακτηρίζοντας τον ως άθεο και εχθρό της ορθοδοξίας, χαρακτηρισμοί που μας βρίσκουν απολύτως σύμφωνους και που οπωσδήποτε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθότι -υπενθυμίζουμε- το εν λόγω νομοσχέδιο εισήχθη στη Βουλή παρά την ανοιχτή διαφωνία της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Το Ρωσικό Πατριαρχείο τονίζει στην ίδια ανακοίνωση πως ο Τσίπρας προέβη σε συνειδητό «Έγκλημα ενώπιον Θεού και ανθρώπων», ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει τη συμπαράσταση του στους Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους, οι οποίοι όπως έχουμε τονίσει κατά το παρελθόν με αφορμή άλλες «πρωτοβουλίες» της κυβέρνησης (όπως τα σχολικά εγχειρίδια των θρησκευτικών για παράδειγμα) βιώνουν μια άνευ προηγουμένου θρησκευτική καταπίεση με την βάναυση προσβολή της πίστης τους προς όφελος του δόγματος των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Εάν το Πατριαρχείο ή οποιοσδήποτε άλλος θρησκευτικός ή μη φορέας τέτοιου μεγάλου βεληνεκούς προέβαινε σε θετικές κριτικές για το έργο του Τσίπρα και το άτομο του, σήμερα σύσσωμος ο Τύπος θα αναπαρήγαγε διθυραμβικά σχόλια για την επιτυχία της αριστερής κυβέρνησης. Στην περίπτωση όμως που η χώρα ανοίγει μέτωπα και «κλείνει πόρτες» σε δυνητικούς συμμάχους, όπως είναι η Ρωσία, η είδηση αποκρύπτεται και περνά στα ψιλά γράμματα της «έγκυρης» ενημέρωσης, που όλως παραδόξως, εγκωμιάζει νυχθημερόν την συγκυβέρνηση και το έργο της, δίνοντας μας την απτή απόδειξη του ελέγχου στα ΜΜΕ και του υποτιθέμενου πολέμου κατά των συμφερόντων και της διαπλοκής.
Καταληκτικά, η φράση του Ρώσου Ιεράρχη «Ο κ. Τσίπρας, παρά το γεγονός ότι είναι Πρωθυπουργός ενός Ορθόδοξου κράτους, δεν κρύβει τις αθεϊστικές του πεποιθήσεις και το ότι για αυτόν η θρησκεία δεν σημαίνει απολύτως τίποτα» συμπυκνώνει σε λίγες μόνο γραμμές το σύγχρονο ελληνική πρόβλημα. Πρόβλημα που μεταφράζεται σε μια ξεκάθαρα δουλική προς αλλότρια συμφέροντα και εχθρική προς το έθνος πολιτική, που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε ρήξη με την Εκκλησία και σε έναν διαχωρισμό που θα εγκαινιάσει έναν νέο διχασμό, αυτή τη φορά υπέρ του έθνους: αυτόν ανάμεσα στους εχθρούς της πατρίδας και τη Ορθοδοξίας και στους υπερασπιστές των πατροπαράδοτων ηθών, εθίμων και αξιών.