Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2017

ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΣΙΑ: Τροπολογία για νομιμοποίηση των τουρκοσυλλόγων φέρνει η κυβέρνηση Σύριζα-Ανέλ

Μια πονηρή – κρυφή τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης φέρνει η κυβέρνηση με σκοπό την «νομιμοποίηση» των τουρκοσυλλόγων που ασκούν επιθετική προπαγάνδα για απόσχιση της Θράκης μας και προσάρτησή της στην τουρκία.

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία προβλέπεται ότι «προστίθενται εδάφια στην παράγραφο 1 του άρθρου 758 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ώστε
να χωρεί αίτηση ανάκλησης ή μεταρρύθμισης οριστικής απόφασης ακούσιας δικαιοδοσίας μετά την έκδοση οριστικής απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, με την οποία διαπιστώθηκε παραβίαση του δικαιώματος που αφορά τον δίκαιο χαρακτήρα της διαδικασίας που τηρήθηκε ή διάταξης ουσιαστικού δικαίου της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Με το άρθρο τίθεται μεταβατική διάταξη».
Εκ πρώτης αναγνώσεως η τροπολογία μοιάζει «αθώα», όμως στην ουσία της φωτογραφίζει μία πολύ συγκεκριμένη υπόθεση. Πρόκειται για την υπόθεση της παράνομης οργάνωσης με την επωνυμία «Τουρκική Ένωση Ξάνθης».
Την συγκεκριμένη οργάνωση είχε αρνηθεί να αναγνωρίσει ο Άρειος Πάγος, με το σκεπτικό ότι είναι απαράδεκτος ο όρος «τουρκική», γεγονός λογικό αφού οι μόνοι τούρκοι στην Θράκη είναι οι υπάλληλοι του τουρκικού προξενείου. Οι τουρκόφρονες πράκτορες είχαν προσφύγει τότε στο ΕΔΑΔ και εκεί με την συμβολή ενός ανθρώπου του Σημίτη και του Σόρος*, του Ροζάκη, κατάφεραν να αποσπάσουν μία απόφαση που λέει ότι παραβιάστηκε το δικαίωμά τους να ιδρύσουν σύλλογο.
Ο Άρειος Πάγος απέρριψε αυτή την απόφαση του ΕΔΑΔ και η υπόθεση έκλεισε, με το αιτιολογικό ότι η απόφαση του ΕΔΑΔ δεν αποτελεί κάποιο νέο στοιχείο που να καθιστά αναγκαία την αναψηλάφηση της υποθέσεως. Αυτό ήταν απολύτως λογικό, αφού δεν τους αρνήθηκε κανείς την ίδρυση συλλόγου, όπως λέει η απόφαση Ροζάκη, αλλά τους απαγορεύτηκε η χρήση ενός παραπλανητικού, ψευδούς και εθνικώς επιζήμιου όρου στο όνομα του συλλόγου.
Τώρα με την τροπολογία της κυβερνήσεως Σύριζα – Ανέλ οι εγκάθετοι του τουρκικού προξενείου αποκτούν το δικαίωμα εκ νέου προσφυγής στο ΕΔΑΔ με αίτημα την οριστική αναγνώριση και την εφαρμογή της προηγούμενης απόφασης του ΕΔΑΔ. Αυτό ουσιαστικά ανοίγει τον ασκό του Αιόλου προκειμένου να ιδρυθούν δεκάδες «τουρκικοί» σύλλογοι για να πιέζουν για την απόσχιση εθνικού εδάφους.
*Για να μην κάνουν λόγο μερικοί για «θεωρίες συνωμοσίας», ο Ροζάκης είναι μέλος του ΔΣ του εν Ελλάδι ιδρύματος Σόρος, με ονομασία SolidarityNow και παράλληλα ήταν στα ψηφοδέλτια του κόμματος «Ποτάμι», το οποίο ως γνωστόν είναι το κόμμα του Σημίτη στην Ελλάδα. Πλήρη στοιχεία και αποδείξεις για το συγκεκριμένο ζήτημα και άλλα πολλά εδώ.
Υ.Γ. Η φωτογραφία από την επίσκεψη του τούρκου προξένου και του του Σαγίτ Γιουσούφ - αντιπροέδρου της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων στα γραφεία της συγκεκριμένης παράνομης οργάνωσης.