Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Ο Κουτσούμπας, τα γκούλαγκ και μια απαραίτητη διευκρίνιση

Αναφερθήκαμε πριν από λίγες ημέρες στο νέο «χτύπημα» του Κουτσούμπα, με κείμενο το οποίο είχε τον τίτλο «Νέα επίδειξη θράσους από Κουτσούμπα: Δικαιολόγησε την ύπαρξη των γκουλάγκ!». Επειδή ο «Δαίμων του τυπογραφείου» φρόντισε να «φαγωθεί» στο κείμενο αυτό η πιο κρίσιμη ερώτηση και απάντηση, σχετικά με την ύπαρξη ή μη των γκουλάγκ, παραθέτουμε τώρα την συγκεκριμένη ερωταπάντηση:
«Δεν σας λέω αυτό. Αλλά να αναγνωρίσουμε πως υπήρξαν γκούλαγκ, υπήρξε ο σταλινικός ολοκληρωτισμός, όπως λένε…

Γκούλαγκ, έτσι όπως τα εννοείτε, υπήρξαν εδώ.
Ο πατέρας μου έζησε οκτώ χρόνια σε τέτοια. Εδώ στην Ελλάδα πρέπει να μιλάμε με μεγάλο σεβασμό για τους ανθρώπους που δεινοπάθησαν. Η Ελλάδα δεν υπέφερε από «σταλινικό ολοκληρωτισμό» όπως τον αποκαλούν. Η Μακρόνησος είναι εδώ, η Γυάρος είναι εδώ. Αναφέρεστε, επίσης, σε μια περίοδο κατά την οποία η Σοβιετική Ένωση ήταν περικυκλωμένη από ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, αντιμετώπιζε τον κίνδυνο της επίθεσης από τον φασισμό, τη δεκαετία του ’30. Υπάρχουν μαρτυρίες των πρέσβεων, π.χ. των ΗΠΑ, της Βρετανίας για τις διαβόητες δίκες της Μόσχας και του ρόλου που έπαιξαν στην υπονόμευση του σοσιαλισμού πολλοί καταδικασμένοι ή το ποιος πραγματικά βοήθησε τον Χίτλερ».
Σε απαραίτητο συνδυασμό, λοιπόν, με το προαναφερόμενο κείμενο, μπορούμε να προσθέσουμε τα εξής: Το θράσος του Κουτσούμπα, αλλά και του κάθε συνειδητοποιημένου-ασυνείδητου μπολσεβίκου, είναι πραγματικά απύθμενο. Όχι μόνο αρνούνται την ιστορική αλήθεια της απάνθρωπης βαναυσότητας που χαρακτήρισε την Σοβιετική Ένωση και τα υπόλοιπα κομμουνιστικά καθεστώτα, αλλά με τον πλέον βάναυσο τρόπο την βιάζουν και την αποπατούν.
Τα ασύλληπτης διάστασης και φρικαλεότητας γκούλαγκ συγκρίνονται με την… Γυάρο και την Μακρόνησο, θυμίζοντας το γνωστό ανέκδοτο με τον κομμουνιστή που βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση και «πετάει» την… ατάκα «και εσείς βασανίζετε τους μαύρους»! Το ότι «η Σοβιετική Ένωση ήταν περικυκλωμένη από ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, αντιμετώπιζε τον κίνδυνο της επίθεσης από τον φασισμό, τη δεκαετία του ’30» δικαιολογεί, κατά τον Κουτσούμπα, τις αθλιότητες και τις φρικαλεότητες που συνέβησαν στα γκούλαγκ!
Ακόμη και το (αισχρό) γεγονός της ξεκάθαρης δικαιολόγησης και δικαίωσης «για τις διαβόητες δίκες της Μόσχας και του ρόλου που έπαιξαν στην υπονόμευση του σοσιαλισμού πολλοί καταδικασμένοι ή το ποιος πραγματικά βοήθησε τον Χίτλερ», δείχνει ότι η παλιανθρωπιά, το μίσος και η διάθεση εξόντωσης του οτιδήποτε δεν συνάδει με τα «ιδεώδη» του μπολσεβικισμού αποτελούν σταθερές «αξίες» και «αρχές» της αντιφυσικής και απάνθρωπης αυτής επινόησης που ονομάζεται κομμουνισμός. Όσο κι αν σήμερα οι μπολσεβίκοι αποτελούν γραφικές καρικατούρες στο παγκόσμιο στερέωμα, τα εγκλήματά τους ούτε δικαιολογούνται ούτε ξεχνιούνται.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ