Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Έρευνα - χαστούκι στο σύστημα: 95% των Ελλήνων δεν έχει εμπιστοσύνη στα κόμματα του «συνταγματικού τόξου»

Το πόσο «επιτυχημένη» είναι η μνημονιακή επταετία είναι κάτι που δεν χρειάζεται να το επιβεβαιώσει οποιαδήποτε έρευνα, καθώς αποτελεί κάτι το αναμφίβολο. Η δημοσιοποίηση, όμως των στοιχείων τέτοιων ερευνών βοηθάει να δούμε το μέγεθος της καταστροφής των μνημονιακών πολιτικών. Η τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο για λογαριασμό της Κομισιόν, η οποία δημοσιοποίησε την Τετάρτη τα αποτελέσματα, δείχνει ότι το 98% των Ελλήνων χαρακτηρίζει την κατάσταση της οικονομίας από κακή έως πολύ κακή, μακράν το ψηλότερο ποσοστό στην ευρωζώνη, όπου ο μέσος όρος βρίσκεται στο 43%.
Μάλιστα, στην ερώτηση τι προβλέπουν για τους επόμενους 12 μήνες, μόνο το 7% προβλέπει βελτίωση, ενώ το 62% βλέπει περαιτέρω επιδείνωση. Πρόκειται για τις πλέον απαισιόδοξες εκτιμήσεις στην Ευρώπη.
Το 69% των ερωτηθέντων θεωρεί πολύ κακή την οικονομική κατάσταση του νοικοκυριού του, ενώ καλή τη χαρακτηρίζει μόνο το 30%. Για τους επόμενους 12 μήνες βελτίωση βλέπει μόνο το 8% και επιδείνωση το 47%. Σε σχέση με την απασχόληση, το 99% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει την κατάσταση κακή και μόλις 1% καλή, που είναι μακράν το μικρότερο ποσοστό στην Ευρώπη. Για τους επόμενους 12 μήνες στην Ελλάδα, το 61% αναμένει περαιτέρω επιδείνωση της απασχόλησης και μόλις το 9% βελτίωση.
Τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Έλληνες είναι κατά σειρά τα εξής: Η ανεργία 51%, η κατάσταση της οικονομίας 45%, η κατάσταση του νοικοκυριού 33%, το κόστος ζωής 29% και το δημόσιο χρέος 26%. Η εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, μόλις στο 11%, ενώ το 88% απάντησε αρνητικά
Το 95% των ερωτηθέντων δεν έχει εμπιστοσύνη στα πολιτικά κόμματα και μόλις το 4% απαντάει θετικά. Στην Βουλή έχει εμπιστοσύνη μόνο το 13% των Ελλήνων. Το 22% των Ελλήνων έχει εμπιστοσύνη στην Ε.Ε., ενώ το 76% απάντησε αρνητικά. Ο μέσος κοινοτικός όρος ήταν 42% και 48% αντίστοιχα. Σε σχέση με την εικόνα της Ε.Ε., το 18% των Ελλήνων την χαρακτηρίζει θετική, το 29% αρνητική και το 34% ουδέτερη. Πάντως, οι Έλληνες σε ποσοστό 56% δεν πιστεύουν ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα αν η χώρα βρισκόταν εκτός Ε.Ε., ενώ το 38% έδωσε αντίθετη απάντηση.
Πολύ ενδιαφέρον, όμως, έχει το ότι σε ερώτηση για το αν είναι ικανοποιημένοι με την λειτουργία της Δημοκρατίας στην Χώρα, οι Έλληνες σε ποσοστό 82% απάντησαν αρνητικά.
Είναι ολοφάνερο, λοιπόν, ότι η λεκτική και νοηματική απάτη του «συνταγματικού τόξου» δεν έχει σχέση με την έννοια της Δημοκρατίας, καθώς το 95% των Ελλήνων δεν εμπιστεύεται τα κόμματα αυτά, ενώ το 82% θεωρεί ότι δεν λειτουργεί ικανοποιητικά η Δημοκρατία στην Χώρα μας. Αλήθεια, θα βαφτίσουν όλους αυτούς τους Έλληνες ως «φασίστες»;
Και δεν ανησυχούν ότι αυτή ακριβώς η αρνητική στάση των συμπατριωτών μας είναι ταυτόσημη επί της ουσίας, με τις θέσεις συγκεκριμένου πολιτικού φορέα, ο οποίος καταγγέλλει εδώ και χρόνια τον εκφυλισμό της πολιτικής ζωής του Τόπου και την ανήθικη και παράνομη διαστρέβλωση της Δημοκρατίας για την εξυπηρέτηση στενών (και φθηνών) συντηρητικών συμφερόντων κομμάτων και ατόμων του περιβόητου «συνταγματικού τόξου»; Ένας πολιτικός φορέας, ο οποίος παρά τους αποκλεισμούς, τις διώξεις, τις φυλακίσεις, τις δολοφονίες και οτιδήποτε περιλαμβάνει μια σκευωρία αποτελεί το φωτεινό και ευοίωνο μέλλον της Πατρίδας και του Λαού. Ένα μέλλον που θα οδηγήσει στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ του Ελληνισμού.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ