Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές: Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Επτά και πλέον χρόνια μνημονίου ήταν αρκετά να διαλύσουν τον κατασταλτικό μηχανισμό δασοπυρόσβεσης, με τις περικοπές τόσο στην προμήθεια οχημάτων αλλά και τη συντήρηση του υπάρχοντος μηχανολογικού εξοπλισμού. Τα στοιχεία αδιάψευστος μάρτυρας δείχνουν τη ζοφερή πραγματικότητα. Καμιά προμήθεια - αγορά μέσων προς αντικατάσταση του γηρασμένου στόλου δεν πραγματοποιήθηκε από το 2000 και μετά, αφήνοντας να εκτελούν αποστολές αεροπυρόσβεσης τα καναντέρ ηλικίας άνω τω σαράντα ετών.
Οι επίγειες δυνάμεις βρίσκονται σε καλύτερη σχετικά μοίρα, μιας και τα “Olympic Games” υποχρέωσαν τις τότε κυβερνήσεις να προβούν σε προμήθεια χιλίων σχεδόν οχημάτων διαφόρων τύπων. Η τότε ανταπόκριση σε συμβάντα ανάλογα με του Καλάμου ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική μιας και υπήρχε η δυνατότητα συγκέντρωσης ακόμη και διακοσίων υδροφόρων οχημάτων με το ανάλογο προσωπικό, με την ανάλογη επιτυχία στην έκβαση του συμβάντος. Με την έλευση των μνημονίων τα πάντα παραδόθηκαν στη τύχη τους μιας και προτεραιότητα πλέον έχει η εξυπηρέτηση της διεθνούς τοκογλυφίας και η παραμονή των εδώ ενεργούμενων στις καρέκλες τους. Ας μη καταδικάζουν για δημιουργία εντυπώσεων οι δεξιοί και αριστεροί πολιτικοί απατεώνες για ολιγωρία ο ένας τον άλλο όταν καίγεται η Ελλάδα σε όλη την επικράτεια. Ως διάδοχοι της μεταπολίτευσης έχουν ίδια και ακέραιη την ευθύνη που η πατρίδα μας έμεινε απροστάτευτη σε όλους τους τομείς.
Α.Χ.
Συγχαρητήρια στους νέους της Εθνικής Υδατοσφαίρισης που κατέκτησαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Σερβία
H χώρα μας έχει τον πλούτο να ξεπληρώσει στο ακέραιο όχι ένα αλλά δέκα μνημόνια. Αλλά για να  προστατευτεί το πολιτικό προσωπικό που με υποχρεωτικούς δανεισμούς, διασπάθιση του δημοσίου χρέους και καταχρήσεις έκανε αμύθητες περιουσίες κατασκευάζονται αποικιοκρατικές συμβάσεις. Πωλούνται τα ασημικά, χαρίζονται οι "αγελάδες που παράγουν το γάλα" μέσω ΤΑΙΠΕΔ και επαιτούμε. Μόνο η εκμετάλλευση του χρυσού στην Μακεδονία όπου με διεθνείς συμβάσεις επενδυτής και ιδιοκτήτης μοιράζονται κανονικά 50/50 τα κέρδη θα ξεπλήρωνε σε χρυσό αυτό το μνημόνιο. Όμως αντί 13 εκατομμυρίων το μίσθωμα που για τα μάτια του κόσμου θα γίνει από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 26 εκατομμύρια η Καναδική εταιρεία γνωστών παγκοσμίων συμφερόντων βγάζει δισ. ευρώ..
Μ.Π.
«Οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών»: Τόσο παλιό όσο και η Μεταπολίτευση!
Ντροπή στον Κυριάκο Μητσοτάκη που πρόσφατα συναντήθηκε με εκπροσώπους των ομοφυλόφυλων και των... ΛΟΑΤΚΙ! Τι σχέση μπορεί να έχει ένας τέτοιος άνθρωπος και ένα τέτοιο κόμμα όπως κατάντησε η Ν.Δ με τις εθνικές αρχές και αξίες της Πατρίδας, της Θρησκείας και της Οικογένειας με τις οποίες μεγαλώσαμε; Ντρέπομαι και μετανιώνω για όλες τις φορές που ως τώρα ψήφισα νέα δημοκρατία. Σας εύχομαι καλή δύναμη και πλέον είμαι στο πλευρό σας.
Κατερίνα Μ., Φλώρινα
Εθνική εορτή κάνει την Μάχη του Ματζικέρτ ο Ερντογάν - Στην Ελλάδα οι αρνητές της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού έχουν ασυλία!