Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΚΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ ΚΙ ΑΛΛΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΟΙ ΚΟΤΕΣ

Γράφει ο Σ.Παιδάκος
Πριν την εμφάνιση Μητσοτάκη στο συνέδριο του ΔΗΣΥ, έγινε μία δήλωση από τον τελευταίο η οποία έδειχνε ότι η βία στην Ελλάδα προέρχεται  αποκλειστικά από την αριστερά. Είναι όντως αλήθεια αυτό που είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πράγμα που έτρεξε να εκμεταλλευτεί ο Σύριζα λέγοντας πως η δήλωση Μητσοτάκη αποσκοπούσε στην από-κατηγοριοποίηση της Χρυσής Αυγής.  Επιτρέψτε μου να έχω τις επιφυλάξεις μου για το όλο σκηνικό μεταξύ των «αψιμαχιών» που γεννήθηκαν από τις δηλώσεις των δύο πολιτικών αντιπάλων, και εξηγούμαι.
Μετά τις δηλώσεις των εμπλεκομένων σηκώθηκε και ο ανάλογος κουρνιαχτός στα κατευθυνόμενα ΜΜΕ, πράγμα που περίμενα να συμβεί, όπως εξάλλου έχει συμβεί εκατοντάδες φορές από τότε που η Χρυσή Αυγή κατέλαβε τα έδρανα του κοινοβουλίου. Οι δήθεν αψιμαχίες μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ξέπλυμα της Χρυσής Αυγής δεν έγινε τυχαία, ούτε έγινε ξαφνικά ο Μητσοτάκης υπέρμαχος των καταπατημένων δημοκρατικών θεσμών. Απλά έγινε για να σημειωθεί ο ανάλογος ντόρος, μέσω βέβαια και των συμπαρομαρτούντων ΜΜΕ, για να καλυφθεί ένα άλλο ξέπλυμα που έγινε μερικά εικοσιτετράωρα από το «ξέπλυμα» το δικό μας. Τρεις μέρες μετά τις επίμαχες δηλώσεις έγινε η ομιλία Μητσοτάκη στο συνέδριο του ΔΗΣΥ (κλεφτο-ΠΑΣΟΚ), όπου παρουσία των, Γ. Παπανδρέου αλλά και του αρχιερέα της διαπλοκής Σημίτη, ειπώθηκε από στόματος Μητσοτάκη η εξής ρήση: «αυτά που μας ενώνουν είναι πιο πολλά από αυτά που μας χωρίζουν». Εμμέσως πλην σαφώς ο Μητσοτάκης έπλεξε το εγκώμιο αυτών που έφτασαν τη Χώρα στην άκρη του γκρεμού. Ουσιαστικά με τη δήλωσή του αυτή ΞΕΠΛΥΝΕ όλες τις αμαρτίες του ΠΑΣΟΚ που ταλανίζουν ακόμη και σήμερα την Ελλάδα. Έδωσε άφεση αμαρτιών σε αυτούς που κατάκλεψαν τον Τόπο. Εν ριπή οφθαλμού έσβησε με μονοκοντυλιά όλα όσα έκανε το ΠΑΣΟΚ τις δεκαετίες που κυβερνούσε και για τα οποία υποτίθεται έκαναν αγώνα οι νεοδημοκράτες. Στην ουσία αυτό έγινε. Περασμένα ξεχασμένα λοιπόν για τον αρχηγό της Ν.Δ.

Το ξέπλυμα λοιπόν δεν αφορούσε την Χρυσή Αυγή – πως θα μπορούσε άλλωστε να γίνει κάτι τέτοιο από αυτούς που μας έσυραν στην κυριολεξία άνευ δίκης στις φυλακές – αλλά αφορούσε το πολιτικό ξέπλυμα αυτών που και στο ποτάμι να τους ρίξεις δεν πρόκειται ποτέ να ξεβρωμίσουν.
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/