Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Γιάννης Λαγός σε συριζαίους: Είστε ψεύτες και υποκριτές, ξεπλύνατε τον Παπαντωνίου από το 2005! ΒΙΝΤΕΟ

Ο συναγωνιστής και βουλευτής Β΄ Πειραιώς Γιάννης Λαγός τοποθετήθηκε στην ολομέλεια της βουλής σχετικά με το πόρισμα της εξεταστικής για τα σκάνδαλα στα εξοπλιστικά.

Αρχικά ο συναγωνιστής χαρακτήρισε θέατρο του παραλόγου την σημερινή συζήτηση στην ολομέλεια αφού όλα όσα ακούστηκαν σήμερα από τους βουλευτές του αντισυνταγματικού τόξου ήταν ψεύτικα και υποκριτικά. Η παραπομπή του Γιάννου Παπαντωνίου στην δικαιοσύνη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ήταν δεδομένη και η κυβέρνηση θέλησε να το εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά λόγω δήθεν της δικής της παρέμβασης, ανέφερε μεταξύ άλλων.
Στην συνέχεια σημείωσε πως οι έρευνες για τα σκάνδαλα στα εξοπλιστικά προγράμματα ξεκίνησαν από τις αμερικανικές εταιρίες που είδαν ότι έχαναν την αγορά στην Ελλάδα αφού η χώρα μας εξοπλίζονταν από Γερμανία και Γαλλία. Έτσι, λοιπόν, μετά από παρέμβαση των ΗΠΑ κινήθηκε η γερμανική δικαιοσύνη και άνοιξαν οι λογαριασμοί με την “ελληνική” βουλή να μην κάνει τίποτα και απλά να καλύπτει όλα αυτά τα σκάνδαλα.
Σχετικά με την εξεταστική που έγινε το 2004 για τα εξοπλιστικά ο Γιάννης Λαγός παρουσίασε τι έλεγαν τότε τα κόμματα και απέδειξε ότι οι «εθνοπατέρες» δουλεύουν τον Ελληνικό Λαό. Τότε σύμφωνα με τα πρακτικά ΚΚΕ και Σύριζα στο βασικό πολιτικό ερώτημα εάν διαπιστώνεται η ύπαρξη ενδεχομένων ποινικών ευθυνών, η απάντηση ήταν ΟΧΙ και σήμερα το 2017 οι ίδιοι κάνουν εξεταστική επιτροπή για τα μάτια του κόσμου. Μάλιστα τότε είχαν πάρει και τα εύσημα από τον Παπαντωνίου!
Σήμερα, λοιπόν, στο πόρισμα του Σύριζα γράφουν ότι η επιτροπή αποφασίζει να μην ασκήσει δίωξη για το κακούργημα της απιστίας λόγω της εξάλειψης αξιοποίνου, όμως είναι οι ίδιοι που αθώωσαν τον Παπαντωνίου με το πόρισμα του 2005! Κατήγγειλε στην συνέχεια την μη ύπαρξη καμερών και πρακτικών με την δικαιολογία της προανακριτικής επιτροπής η οποία έβγαλε τελικά πόρισμα σαν εξεταστική επιτροπή!
Τόνισε πως η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει να έρθουν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ που υπέγραψαν τις σκανδαλώδεις συμβάσεις και η επιτροπή αρνήθηκε όπως έκανε το ίδιο και στο αίτημα να έρθουν τα έγγραφα και τα πρακτικών των συνεδριάσεων. Πέραν των μελών του ΚΥΣΕΑ η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει και την κλήση του Σημίτη και πάλι η επιτροπή αρνήθηκε και παρουσίασε ένα έγγραφο με τις ευχαριστίες του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας γιατί δέχθηκε την προσφορά της Ρωσικής Κυβέρνησης και όχι της συγκεκριμένης εταιρίας με την οποία έγινε η σύμβαση!
Παράλληλα η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει την κλήση και άλλων σημαντικών παραγόντων που είχαν εμπλοκή στις συμβάσεις και μπορούσαν να δώσουν στοιχεία για εμπλοκή μελών του ΚΥΣΕΑ όπως και την ύπαρξη πρακτικών των συνεδριάσεων, αλλά φυσικά η επιτροπή το αρνήθηκε.
Κλείνοντας ο συναγωνιστής Γιάννης Λαγός τόνισε πως η Χρυσή Αυγή θα ζητήσει την σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αυξημένες αρμοδιότητες που θα κληθούν όλοι αυτοί και θα λογοδοτήσουν για την διασπάθιση δημοσίου χρήματος εις βάρος του Ελληνικού Λαού. 
Διαβάστε επίσης: Στο σκαμνί οι υπουργοί του Πασόκ που ευθύνονται για τα σκάνδαλα στα εξοπλιστικά! Το πόρισμα της Χρυσής Αυγής στην Εξεταστική