Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017

Ξεσηκώθηκαν οι κάτοικοι και στο Αιτωλικό για την παραβατικότητα των ρομά

Σε μια ακόμη περιοχή της Ελλάδας οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν κατά της συνεχιζόμενης παραβατικής συμπεριφοράς της γνωστής «ευπαθούς κοινωνικής ομάδας».
Σε συστημική ιστοσελίδα και υπό τον τίτλο «Αιτωλικό: Αγανακτισμένοι κάτοικοι ζητούν λύσεις για την παραβατικότητα των Ρομά στην περιοχή», διαβάζουμε τα εξής:

«Συγκέντρωση – διαμαρτυρία των κατοίκων στο Αιτωλικό για την παραβατικότητα των Ρομά στην περιοχή, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι λένε οι κάτοικοι και πρέπει να πάρουμε μέτρα μόνοι μας για να διαφυλάξουμε τις περιουσίες μας και τα παιδιά μας. Δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε στην πόλη μας λόγω των ρομά που δεν φοβούνται τίποτα. Τα βράδια ακούμε πυροβολισμούς από την περιοχή που μένουν και κανείς δεν τους ελέγχει.
Οι αστυνομικοί κάνουν ότι μπορούν αλλά η δύναμη στο τμήμα Αιτωλικού είναι μικρή και δεν μπορούν να μας προστατέψουν. Τον λόγο πήραν αρκετοί κάτοικοι οι οποίοι έκαναν και προτάσεις. Πρόταση να δημιουργηθούν εθελοντικές ομάδες περιπολίας από τους ίδιους και μάλιστα να πληρώνονται από τους ίδιους τους κατοίκους ώστε μαζί με την αστυνομία να περιπολούν στην πόλη. Να επισκεφτούν τον υπουργό και να ζητήσουν μεγαλύτερη αστυνομική δύναμη στο Αιτωλικό.
Την Παρασκευή 10 το πρωί θα κλείσουν την είσοδο στο Αιτωλικό σαν πρώτη διαμαρτυρία. Ο δήμαρχος κ. Νίκος Καραπάνος είπε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί μια επιτροπή η οποία θα ετοιμάσει προτάσεις – αιτήματα για να κατατεθούν στην ηγεσία του υπουργείου. Μια πρόταση του δημάρχου η οποία θα πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπ’ όψιν της η πολιτική ηγεσία είναι για όσους συλλαμβάνονται για αδίκημα να τους κόβουν τα επιδόματα. Είναι σίγουρα μια πρόταση πολύ σοβαρή που θα έχει αποτέλεσμα μιας και θα σκεφτεί πολύ καλά κάποιος πριν προβεί σε παραβατική ενέργεια αν ξέρει ότι θα χάσει τα επιδόματα.
Η ανησυχία των κατοίκων είναι μεγάλη μιας και πολύ συχνά εκτός από κλοπές υπάρχουν και συλλήψεις από την αστυνομία για υποθέσεις με ναρκωτικά. Συγκίνηση επικράτησε όταν ο κ. Αποστόλης Μπλίκας ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου στο Μενίδι από πυροβολισμό. Στην συνέχεια οι κάτοικοι έκαναν πορεία στην πόλη και έδωσαν ραντεβού την Παρασκευή το πρωί στις 10 στα γεφύρια για διαμαρτυρία και κλείσιμο του δρόμου.
Να θυμίσουμε εδώ ότι το 2012 είχαν γίνει επεισόδια στο Αιτωλικό μεταξύ κατοίκων και ρομά οι οποίοι πυροβόλησαν τους κατοίκους με αποτέλεσμα αρκετούς τραυματισμούς».
Βλέπουμε, λοιπόν, ότι το Αιτωλικό προστίθεται κι αυτό στον κατάλογο των περιοχών της Χώρας όπου οι κάτοικοί της έχουν σοβαρό πρόβλημα συμβίωσης με τους ρομά, λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς των τελευταίων. Και βεβαίως, νόμιμα, έντιμα και ειρηνικά, φροντίζουν να διατρανώνουν αυτή την αντίθεση, αδιαφορώντας για το αν οι διάφοροι «αντιρατσιστές» και «δικαιωματάκηδες», βολεμένοι στην άνεση των ευρύχωρων κατοικιών τους και την «απόσταση ασφαλείας» από την γειτνίαση με τους (μακριά από εμάς και γι’ αυτό αγαπημένοι) ρομά, τους αποδώσουν τους γνωστούς φαιδρούς χαρακτηρισμούς του «ρατσισμού», της «μισαλλοδοξίας» και της «ρητορικής μίσους».
Διαβάστε επίσης: Ελληνική Αυγή για την Ι.Π. Μεσολογγίου: Αναλάβετε την ευθύνη σας για την παραβατικότητα των ρομά πριν να είναι αργά!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ