Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Η Φωνή του Λαού: Μηνύματα - Επιστολές: Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Ο Εξωραϊστικός σύλλογος του Αγίου Ιωάννη στα Άνω Λιόσια ιδρύθηκε το 1983 με σκοπό να εκπροσωπήσει τους κατοίκους μιας περιοχής η οποία ξεκίνησε να αναπτύσσεται από το 1960 και μετά, ως κομμάτι της 4ης συνοικίας, με πληθυσμό, περίπου, 5000 κατοίκους. Διαχρονικά έχει περισσότερα από 1000 ενεργά μέλη, ενώ αποτελείται από κατοίκους που είναι εσωτερικοί μετανάστες, καθώς και ένα σημαντικό κομμάτι ρομά, τους οποίους υποδέχθηκε η περιοχή ως μόνιμους κατοίκους.
Η συμβίωση με τη συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα δεν ήταν πάντα αρμονική, ωστόσο πεποίθησή μας ήταν πως η μόνιμη κατοικία θα οδηγούσε νομοτελειακά και στην ένταξή τους. Η χαρακτηριστική απουσία της πολιτείας όμως, όλα αυτά τα χρόνια, ενέτεινε επικίνδυνα τα προβλήματα. Οι αρμόδιες ελληνικές αρχές, παρά τη συνταγματική τους υποχρέωση και παρά το γεγονός ότι η χώρα μας έχει υπογράψει τη σύμβαση για την εξάλειψη όλων των μορφών ρατσισμού, άργησαν εξαιρετικά να ασχοληθούν με το πρόβλημα των ρομά. Παράλληλα, η απουσία της εφαρμογής του νόμου για την υποχρεωτική παιδεία, η μη παρέμβαση του κράτους στη διαπαιδαγώγηση των ανήλικων γονιών αλλά και το γεγονός ότι, σε καμία περίπτωση, δεν έχει εφαρμοστεί το άρθρο 1, παράγραφος 4 του Συντάγματος, το οποίο διευκρινίζει ότι η απόκτηση κατοικίας από αυτούς που τη στερούνται ή στεγάζονται ανεπαρκώς αποτελεί αντικείμενο ειδικής φροντίδας του κράτους, έχει δημιουργήσει μια εκρηκτική κατάσταση στην περιοχή. Στη συνοικία του Αγίου Ιωάννη, τα τελευταία χρόνια, το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί, λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς πολλοί κάτοικοι αναγκάζονται να πουλούν τις κατοικίες τους. Δυστυχώς, οι μόνοι ενδιαφερόμενοι αγοραστές είναι ρομά, σε μια ήδη γκετοποιημένη περιοχή. Η τελευταία αγορά έγινε σε κατοικία στη συμβολή των οδών Μεγ. Κων/νου & Ρωμανού Μελωδού ενώ καθημερινά μεσίτες συνοδευόμενοι από τσιγγάνους επισκέπτονται κτίρια που πωλούνται. Είναι οι μόνοι που μπορούν να αγοράζουν περιουσία, αφού διαθέτουν χρήματα αγνώστου προελεύσεως. Με το δεδομένο πως, όταν υποχωρεί η πολιτεία πρέπει, μέσα στα πλαίσια της επικουρικότητας, ο Δήμος να καλύψει το κενό, ενημερώσαμε τη Διοίκηση του Δήμου Φυλής (το δήμαρχο Χρήστο Παππού και τους αντιδημάρχους κ.κ. Καμπόλη, Χατζητρακόσια, Οικονομάκη) για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Η θέση τους είναι πως δε μπορούν να κάνουν τίποτε για να την αποτρέψουν. Η πολιτεία είναι απούσα και ο δήμος ανίσχυρος, αυτό είναι το θλιβερό συμπέρασμα. Θεωρούμε απαράδεκτο, το 1/40 του ελληνικού πληθυσμού να γκετοποιεί την πόλη των Άνω Λιοσίων. Θεωρούμε απαράδεκτο να διαιωνίζεται μια στρεβλή αντίληψη περί ρατσισμού, ότι οι «κατ΄ όνομα» ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, είναι πραγματικά ευαίσθητες. Αντίθετα, τα θύματα ρατσιστικής προσέγγισης είμαστε, μάλλον, όλοι εμείς που αναγκαζόμαστε να κατοικήσουμε σε μια περιοχή, στην οποία δεν εφαρμόζεται ο Νόμος. Κανένας Νόμος. Είναι πανελληνίως γνωστή, άλλωστε, η κακή ποιότητα ζωής και η παραβατικότητα που ζούμε καθημερινά. Ως σύλλογος αλλά και ως κάτοικοι του Αγίου Ιωάννη ζητάμε να βρεθεί μια λύση πριν χαθεί και το τελευταίο κομμάτι της συνοικίας μας. Το ζήτημα, σήμερα, δεν είναι να επιτρέψουμε στους ρομά να ζήσουν σε συνθήκες ισότητας, δικαιωμάτων και ευκαιριών αλλά το αντίθετο: να αναπτυχθούν πολιτικές που θα επιτρέψουν σε εμάς να ζήσουμε σε τέτοιες συνθήκες. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρις εσχάτων, προκειμένου να υπερασπίσουμε και να προασπίσουμε το δικαίωμά μας να ζούμε με σεβασμό και αξιοπρέπεια, στον τόπο που επιλέξαμε για μας και τα παιδιά μας.
Για το Δ.Σ
Η πρόεδρος Ο γραμματέας
Κων/να Κολέτση Ιωάννης Πρίντεζης


Σε κατάσταση εξαθλίωσης 8 στους 10 συνταξιούχους

Είναι δεδομένο ότι η ΝΔ είναι προσκολλημένη στις μνημονιακές επιταγές της ξενοκρατίας. Το πρόβλημα της είναι ότι δεν είναι στην εξουσία, ώστε να δημιουργεί και να βολεύει τους ψηφοφόρους της με σκοπό το εκλογικό όφελος, συνεχίζοντας το πελατειακό κράτος που την στήριξε. Εδώ λοιπόν και πολύ καιρό ζητά μονότονα εκλογές, όχι για αλλαγή πολιτικής αλλά για να συνεχίσει η ίδια την πολιτική της διεθνούς τοκογλυφίας. Το τελευταίο διάστημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εμφανίστηκε ένα «αδέσμευτο κίνημα» με το τίτλο « Παραιτηθείτε»  το οποίο ανακάλυψε ότι θίγονται (λέει) πλέον  σοβαρά ζητήματα δημοκρατίας στη χώρα μας. Συγγνώμη τώρα το είδατε πως υπάρχει έλλειμμα Δημοκρατίας; Επτά χρόνια σας πήρε να το καταλάβετε. Όταν διόριζαν χωρίς να σας ρωτήσουν αυτόκλητους "δήθεν σωτήρες" πρωθυπουργούς και καταργούσαν ό,τι συνταγματικό υπάρχει και δεν υπάρχει χώνοντας σας στα κρατητήρια για 100 ευρώ χρέος ή δεσμεύοντάς σας τις περιουσίες, εξαθλιώνοντάς σας. Όταν κατήργησαν τα πολιτικά, κοινωνικά και εργασιακά σας δικαιώματα και η πρακτική πως τα μνημόνια είναι πάνω από την Δικαιοσύνη έγινε Νόμος, τότε λέγατε δεν μπορεί να γίνει κάτι και ότι πρέπει να πληρώσουμε το χρέος μας και συμφωνούσατε όλοι για νέα Μνημόνια και νέα μέτρα μπας και χάσετε τον "θεό" Ευρώ, δεν το είχατε πάρει είδηση; Μην υποτιμάτε την νοημοσύνη των Ελλήνων, οι οποίοι πλέον έχουν αντιληφθεί ότι οι μόνοι που θέλουν ρήξη με τους δανειστές είναι οι Χρυσαυγίτες γι’ αυτό και τους πολεμάν με λύσσα.
Γ.Π.

Νίκος Κούζηλος προς συριζαίους: Ντροπή! Κλέβετε τις συντάξεις των Ελλήνων ναυτικών - ΒΙΝΤΕΟ

Το κλεπτοκρατικό/ξενοκρατικό κατεστημένο που χρεοκόπησε αξιακά και οικονομικά την Πατρίδα εμμένει στην διατήρηση του νόμου "περί (μη) ευθύνης υπουργών", βενιζέλειας εμπνεύσεως, ο οποίος παραγράφει τις ευθύνες (διάβαζε σκάνδαλα) και τις οποίες ρεμούλες υπουργών, ενώ με το τέχνασμα της μη άρσης της ασυλίας των βουλευτάδων διευρύνει τον κύκλο της ατιμωρησίας και παρέχει κάλυψη και προστασία με διακομματική σιωπηρή συναίνεση. Στις μόνες περιπτώσεις που έγιναν άρσεις ασυλίας ήταν στους βουλευτές της Χρυσής Αυγής! Επιτέλους να τιμωρηθούν παραδειγματικά από την δικαιοσύνη οι καταχραστές του δημοσίου χρήματος και να επιστρέψουν τα κλεμμένα στους Έλληνες.
Γ.Χ.
Μπροστά στο νέο ξεπούλημα από την «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση