Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Αποκαλυπτικοί διάλογοι στην εξεταστική επιτροπή για τον Παπαντωνίου - Καταγγελίες Γ. Λαγού για “Κόζα νόστρα” και κουκούλωμα!

Η κυριακάτικη "Δημοκρατία" αποκαλύπτει σήμερα ένα μέρος από τους αποκαλυπτικούς διαλόγους που καταγράφηκαν στα απόρρητα πρακτικά της Εξεταστικής επιτροπής για τα σκάνδαλα και τις μίζες στα εξοπλιστικά.
Όπως σημειώνει και ο δημοσιογράφος Α. Καψαμπέλης υπήρχαν αντιδράσεις για την μυστικοπάθεια και την απόφαση να είναι κεκλεισμένων των θυρών η Εξεταστική επιτροπή φυσικά από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό.
Επιπλέον, ο Συναγωνιστής κατήγγειλε ότι έχουν "εξαφανιστεί" τα αναλυτικά πρακτικά του ΚΥΣΕΑ, από τα οποία θα μπορούσαν να εντοπιστούν περισσότερα στοιχεία και οι άλλοι συνυπεύθυνοι για τις μίζες των εξοπλιστικών.

Ακολουθούν οι τοποθετήσεις του βουλευτή Β΄ Πειραιά, Γιάννη Λαγού στην επιτροπή, όπως τις αποκαλύπτει από τα πρακτικά η εφημερίδα "Δημοκρατία":
* Γ. Λαγός (Χρυσή Αυγή): Αποφασίστηκε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ούτε τηλεοπτική κάλυψη ούτε να δίνονται τα πρακτικά. Εμείς είχαμε διαφωνήσει. Και είπαμε ότι αυτά τα πράγματα πρέπει να γίνονται γνωστά για να δούμε ποιος είναι ο ένοχος και ποιος είναι ο αθώος. Δεν είναι δυνατόν να εμπλέκεται σε ένα σκάνδαλο εξοπλιστικών προγραμμάτων ένας υπουργός, ο Τσοχατζόπουλος, ο αντικαταστάτης του Παπαντωνίου, και να μην εμπλέκεται κανείς άλλος ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την στρατιωτική ηγεσία. Αυτό είναι απαράδεκτο.
Αυτή η επιτροπή είναι απλά να είχαμε να λέγαμε. Και μάλλον γι' αυτόν τον λόγο έχουμε κρυφές τις συνεδριάσεις, για να μην ακούγεται τίποτα. Ούτε τα πρακτικά δεν πρέπει να βγαίνουν έξω. Σας είχα ξαναπεί ότι αυτή η μυστικοπάθεια υπάρχει ή σε Κόζα Νόστρα ή σε μασονική στοά ή σε τίποτα άλλο, όχι πάντως σε αίθουσα του Κοινοβουλίου.
(θόρυβος στην αίθουσα)
Αυτή είναι η άποψή μου. Βγάλτε με πάλι έξω τώρα, εάν θέλετε."
* Γ. Λαγός (Χρυσή Αυγή): Κύριε πρόεδρε, ήμουν εδώ σε τόσες συνεδριάσεις και προσπαθώ να κρατήσω την ψυχραιμία μου. Δεν ψάχνουμε να φέρουμε καμία λύση, ψάχνουμε να τα φορτώσουμε όλα σε έναν άνθρωπο, στον Παπαντωνίου, ο οποίος φυσικό, εάν είναι ένοχος, να καταδικαστεί και εάν είναι αθώος, να αθωωθεί.
Δεν είναι δυνατόν να είναι μόνο ο Παπαντωνίου. Και εδώ υπάρχει θέμα εμπλοκής και του πρωθυπουργού... Αυτά, λοιπόν, γιατί να μην τα μάθουμε σε ένα σκάνδαλο το οποίο περικλείει πάρα πολύ μεγάλους και τρανούς;
Θα ήθελα να έχουμε και πρακτικά του ΚΥΣΕΑ που κάποιοι βουλευτές εδώ λένε ότι δεν είναι ουσιαστικά ή ότι δεν έχουν λεπτομέρειες. Όμως,ο στρατηγός κ. Παραγιουδάκης είπε στο δικαστήριο ότι κρατούσαν πρακτικά στο ΚΥΣΕΑ.
Εγώ θέλω να τα δω αυτά, για να δούμε ποιοι είναι συνένοχοι και ότι ο Παπαντωνίου και ο Τσοχατζόπουλος δεν είναι μόνοι τους, δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά!"