Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ;

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Τελικά η βία στη Χώρα μας έχει χρώμα, και είναι και μονόχρωμη, πάντα σύμφωνα με όλους τους καθεστωτικούς δημοσιογράφους όσο και τους πολιτικάντηδες. Εάν γίνει επεισόδιο και βρεθεί μπλεγμένος χρυσαυγίτης, και να μην είναι μπλεγμένος θα «βρεθεί» τρόπος ώστε να μπλέξει, τότε μιλάμε για τη βία του φασισμού και του ναζισμού από τους σκοταδιστές της Χρυσής Αυγής. Μόνο η δική μας βία, έστω και αν αποτελεί νόμιμη άμυνα, έχει τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Οποιασδήποτε μορφής άλλη πολιτική  βία στερείται ιδεολογικού προσήματος, και θα γίνω πιο συγκεκριμένος. Χθες, άγνωστοι(;), μπήκαν στην Πάντειο και τα έκαναν γης μαδιάμ.
Σημειωτέων ότι την ώρα των συμβάντων, τμήμα της σχολής τελούσε υπό κατάληψη από λέρες της αριστεράς. Προχθές, άγνωστος(;), επιτέθηκε με μαχαίρι σε φοιτητή την ώρα που ο τελευταίος παρακολουθούσε το μάθημά του στη Νομική. Προ μηνός είχαμε επίθεση σε καθηγητή. Πριν χρόνια είχαν «εντοιχίσει» έναν πρύτανη.   Τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά, και δυστυχώς, η έννοια της κοινωνικής συμπεριφοράς έχει πάψει προ πολλού να υφίσταται. Παλαιότερα, δεκαετίες θα έλεγα, και πολύ πριν μπει η Χρυσή Αυγή στη βουλή, όλες οι παραπάνω βαναυσότητες τελούσαν υπό την αιγίδα της αριστεράς και τους δίκαιους(;) αγώνες του φοιτητικού κινήματος. Άμα ξυλοφόρτωναν κάποιον ή κατέβαζαν τζαμαρίες, δεν ονομάζονταν βία, αλλά δίκαιοι φοιτητικοί αγώνες! Τότε, γνωστοί δημοσιογράφοι φώναζαν για την αριστερή βία, αλλά οι ίδιοι σήμερα, την ίδια βία την θεωρούν ορφανή ή της δίνουν τον χαρακτηρισμό «άγνωστοι», απλά γιατί υπάρχει πλέον η Χρυσή Αυγή στο προσκήνιο. Και για το λόγο αυτό, καλό είναι να υπάρχει μόνο η βία των «φασιστών», λόγω έλλειψης  πολιτικών επιχειρημάτων. Τα παραπάνω τα έχω επισημάνει πάρα πολλές φορές και είναι γνωστά.  Γεννιούνται όμως κάποια εύλογα ερωτήματα και τα οποία αφορούν τους  φοιτητές, που υποτίθεται ενδιαφέρονται για την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Τι κάνουν οι φοιτητές για να αντιμετωπίσουν τα έκτροπα που συντελούνται στους χώρους των πανεπιστημίων; Μα θα πει κάποιος, «να πάρουν το νόμο στα χέρια τους»; Θα απαντήσω στην παραπάνω απορία με τα εξής: εάν κάποιος δεχθεί επίθεση από ένα ή περισσότερα άτομα, και τρέξουν προς βοήθεια συνάνθρωποι που τυχαίνει να βρίσκονται στο συμβάν, θα θεωρηθεί ότι οι τελευταίοι πήραν το νόμο στα χέρια τους; Εάν κάποιος δεχτεί επίθεση σε δημόσιο χώρο, και αποφασίσει να αντιδράσει, τότε παίρνει το νόμο στα χέρια του; Δεν νομίζω, όπως κι εσείς πιστεύω. Αν οι φοιτητές – οι πρυτανικές αρχές ξέρουν να κουνούν μόνο το δάκτυλο και να κάνουν διαβήματα διαμαρτυρίας –  αποφασίσουν να διαφυλάξουν τους πανεπιστημιακούς τους χώρους, ποιος είναι αυτός που θα πει ότι αυτό είναι παράνομο; Και γιατί να μην είναι παράνομη η μη εισβολή της αστυνομίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, όταν γίνονται επεισόδια, τη στιγμή που υπάρχει σχετικός νόμος και ο οποίος δεν εφαρμόζεται; Όπως τα άπλυτα της αριστεράς επικαλούνται το πανεπιστημιακό άσυλο, για να κάνουν τις ανομίες τους, έτσι και οι φοιτητές μπορούν να επικαλεστούν το ίδιο άσυλο, για να προστατεύσουν τις ιδέες τους, συνάμα δε και το ίδρυμα. Αλήθεια, οι φοιτητικές παρατάξεις της ψοφοδεξιάς και των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων, που είναι ; ρητορικό πάντα το ερώτημα…

Οι άνθρωποι παίρνουν πρωτοβουλίες όταν η πολιτεία «αρνείται» να βοηθήσει, ή όταν υπάρχει αδυναμία της τελευταίας. Αν δεν υπάρξουν πρωτοβουλίες από τους απλούς πολίτες, πάντα στα όρια της νομιμότητας, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας, και να μην παραπονιόμαστε όταν οι άλλοι μας κοπανάνε και εμείς απλά σκύβουμε το κεφάλι. Κάποτε, επιτέλους, πρέπει να ξυπνήσουμε και ως κοινωνία, αλλά και ως άνθ
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/page/2/