Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Προσωπική πορεία επιχειρεί ο «λίγος» Δένδιας, για να είναι έτοιμος στην μεταμητσοτακική ΝΔ

Πλήρης επιβεβαίωση των συμπερασμάτων μας, ότι ο δευτεροτριτοκλασάτος βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας έστησε το γνωστό επεισόδιο στην Βουλή για την δική του επικοινωνιακή προβολή και την εξυπηρέτηση των στενών προσωπικών συμφερόντων του, αποτέλεσε η συγκέντρωση που διοργάνωσε στην Αθήνα, την ίδια ώρα μάλιστα που ο νυν αρχηγός του βρισκόταν στην Θεσσαλονίκη σε άλλη εκδήλωση.
Εντύπωση, καταρχάς, προκάλεσε το γεγονός ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος επέκρινε τον πρώην αρχηγό της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, εμμέσως πλην σαφώς, για το γεγονός ότι έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θυμάστε τις λυσσαλέες επιθέσεις του λαϊκισμού στην κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το ΄90 - ΄93; Θυμάστε πώς έπεσε εκείνη η κυβέρνηση; Δεν θα ήμασταν σήμερα εδώ».
Σε μια ομιλία που είχε θέμα τον λαϊκισμό, ο Δένδιας κατέγραψε εμμέσως την διαφωνία του με το γεγονός ότι η Ν.Δ. ακολουθεί κατά βάση την γραμμή του Σπύρου -  Άδωνη Γεωργιάδη, παρουσία του έτερου αντιπροέδρου του κόμματος Κωστή Χατζηδάκη, αλλά και άλλων σημαινόντων στελεχών του κόμματος από διάφορες πτέρυγες. Καθόλου τυχαία ζήτησε τη σύγκρουση με τον λαϊκισμό, απ΄όπου κι αν προέρχεται «όπως και αν μασκαρεύεται, όπου κι αν καταφύγει, ακόμα και μέσα στο ίδιο μας το σπίτι».
Είναι ολοφάνερο ότι στόχευε τον «Μπουμπούκο», ο οποίος άλλωστε μπορεί να αποτελέσει αντίπαλό του στην μεταμητσοτακική εποχή. Μπορεί, βεβαίως, ο εκ των βασικών ενορχηστρωτών της πολιτικής σκευωρίας κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ να προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του ότι μπορεί να αξίζει να είναι κάτι παραπάνω από ένας ακόμη απλός βουλευτής ή υπουργός στη ΝΔ, όμως το πολιτικό του βάρος είναι λειψό σ΄όλους τους τομείς για να μπορεί να θεωρεί ότι έχει βάσιμες ελπίδες στην επόμενη ημέρα της ΝΔ.
Όσο κι αν έχει τις επαφές που «πρέπει», ως δικηγόρος των Ρότσιλντ, χρειάζονται κι άλλα προσόντα, τα οποία είναι ολοφάνερο ότι δεν τα διαθέτει. Γι΄ αυτό και θα παραμείνει πάντοτε ένας δευτεροτριτοκλασάτος βουλευτής και τίποτα παραπάνω.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ