Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Η Χρυσή Αυγή στην υποδοχή των ιερών λειψάνων της Αγίας Ελένης - Φωτορεπορτάζ

Η Χρυσή Αυγή τιμά την Ορθοδοξία και παραμένει σταθερά απέναντι σε κάθε τι που οδηγεί στην αποδόμηση των αιώνιων αξιών του Ελληνισμού.

Οι βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου Ελένη Ζαρούλια και Ηλίας Παναγιώταρος παρευρέθηκαν στην υποδοχή των ιερών λειψάνων της Αγίας Ελένης και στην δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας.

Κατά την παρουσία των συναγωνιστών, δεκάδες πιστοί τους προσέγγισαν και συνομίλησαν μαζί τους για ζητήματα που αφορούν την Ορθοδοξία και τον πόλεμο που δέχεται από το ανθελληνικό κράτος της αριστεράς.
Χιλιάδες πιστοί υποδέχθηκαν την Κυριακή στην Αγία Βαρβάρα τα ιερά λείψανα της Αγίας Ελένης, μητέρας του Μεγάλου Κωνσταντίνου, από την Βενετία στην Αθήνα. Σε κλίμα λαμπρότητας πραγματοποιήθηκε η υποδοχή του ιερού λειψάνου μαζί με τεμάχιο Τιμίου Ξύλου με τα Άχραντα Πάθη του Χριστού που βρίσκονται στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στη Βενετία.
Είναι η πρώτη φορά που το ιερό λείψανο βγαίνει εκτός Βενετίας και για το λόγο αυτό χιλιάδες πιστοί είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς για να παρακολουθήσουν την υποδοχή του και τις εκδηλώσεις που ακολούθησαν.
Η υποδοχή έγινε με τιμές αρχηγού Κράτους από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Παυλόπουλο, παρουσία εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η Αγία Ελένη είναι η πρώτη χριστιανή Αυτοκράτειρα. Η μία λειψανοθήκη είναι ανθρωπόμορφη αργυρή κεφαλή με στέμμα, η οποία παρουσιάζει το πρόσωπο κεκοιμημένης γυναικός και εμπεριέχει εντός αυτής τμήμα της κάρας. Η δεύτερη μεταλλική λειψανοθήκη έχει σχήμα ανθρώπινου σωματότυπου που εμπεριέχει στο εσωτερικό λείψανα της Αγίας αριθμημένα και σφραγισμένα.
Επειδή η παράδοση των Δυτικών είναι να εμφανίζουν τα ιερά λείψανα ενδεδυμένα, γι' αυτόν τον λόγο η Αποστολική Διακονία προσέφερε προς τιμήν της ένα επιβλητικό πορφυρό βυζαντινό ένδυμα. Σημειώνεται ότι το αρχικό ένδυμα της Αγίας Ελένης είναι στα χρώματα της ώχρας και είναι βενετσιάνικο.
Η Αγία Ελένη, που διακρίθηκε για το τεράστιο φιλανθρωπικό της έργο, συνδέεται με την εύρεση του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα και ο ελληνικός λαός έχει συνδέσει πλήθος παραδόσεων μαζί της, στη Μικρά Ασία, την Κύπρο, τη Ρόδο, την Κάλυμνο, την Τήλο, στο Καστελόριζο, στη Νάξο, την Πάρο. Η προστάτιδα των χριστιανών Αγία Ελένη κοιμήθηκε το 328 μ.Χ. σε ηλικία 80 ετών.