Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

Η Χρυσή Αυγή στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 192η επέτειο της μάχης στο Μανιάκι και τον ηρωικό θάνατο του Παπαφλέσσα - Φωτορεπορτάζ

Εορτάστηκε όπως κάθε χρόνο, η επέτειος της Μάχης του Μανιακίου στις Τοπικές Κοινότητες Μανιακίου και Φλεσσιάδος, του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Παρόντες στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Σαχινίδης συνοδευόμενοι από μέλη της Τ.Ο. Μεσσηνίας και συναγωνιστές από τις γύρω περιοχές. 



Η εκδήλωση ξεκίνησε το πρωί, όπου τελέσθηκε η επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο στα Ταμπούρια και συνεχίστηκε στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. της Αναστάσεως του Χριστού, στην Τοπική Κοινότητα Μανιακίου, όπου ψάλθηκε επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Παπαφλέσσα και ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων. Ακολούθησε τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Η ηρωική Μάχη πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαΐου του 1825 και έμεινε στην ιστορία, με τον Παπαφλέσσα και τους συμπολεμιστές του ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης, να πολεμούν με ανδρεία και αυτοθυσία, για την ελευθερία του σκλαβωμένου ελληνισμού, παροτρύνοντας όλους τους Έλληνες να συνεχίσουν μέχρι τέλους για την ελληνική απελευθέρωση.
Διαβάστε επίσης: 20 Μαΐου 1825: Φεύγει ο Μπουρλοτιέρης των ελληνικών ψυχών, Παπαφλέσσας