Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Αναστήθηκε το μίσος των ανθελλήνων για την Χρυσή Αυγή

Τις ημέρες της Λαμπρής, το εγχώριο μαρξιστικό δημοσιογραφικό κατεστημένο ενδεχομένως να μην ευχήθηκε καλή Ανάσταση, εξαιτίας της παθολογικής αποστροφής που νιώθει για κάθε τι ελληνικό, αλλά τα σύνδρομα κατωτερότητας και το μίσος της για το κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών σίγουρα αναστήθηκαν, με αφορμή, αφενός, την αποδοχή του από τους επίσημους κύκλους της Εκκλησίας και αφετέρου από τα κηρύγματα ιεραρχών με πατριωτικό μήνυμα.

Σε δημοσιεύματα, συνεντεύξεις, παρεμβάσεις και μονόστηλα με τίτλους που ξεχειλίζουν από απόγνωση ο μαρξιστικός συρφετός θυμήθηκε τον Χριστό, την Εκκλησία και τα ράσα για να πολιτικολογήσει με βρόμικο -όπως πάντα- τρόπο εις βάρος της Χρυσής Αυγής και όλων εκείνων που συμπορεύονται μαζί της.

Ένας εξ αυτών, μάλιστα, εκφράζοντας την ανθελληνική κλίκα που έχει αναγάγει σε επιστήμη τη συκοφαντία και τη λάσπη εναντίον μας, παραχώρησε ολόκληρη συνέντευξη σε γνωστή, ευαίσθητη σε ζητήματα δικαιωμάτων, εφημερίδα θέλοντας να σχολιάσει την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στους κόλπους της Εκκλησίας και της ευρείας αποδοχής που έχει η Χρυσή Αυγή εντός αυτών.
Το γελοίο του σκεπτικού του εν λόγω κυρίου που δηλώνει μάλιστα και καθηγητής θεολογίας, είναι ένα υπεραπλουστευμένο επιχείρημα που μετά βεβαιότητας εκφράζει και τους συντάκτες της εφημερίδας που φιλοξένησε τη συνέντευξη του. Αυτό λοιπόν είναι ότι ο Χριστός ήταν... πρόσφυγας κι ως εκ τούτου κάθε αναφορά στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος από τη Χρυσή Αυγή ή κηρύγματα από ιεράρχες που κάνουν λόγο για ισλαμοποίηση της χώρας είναι ταυτόχρονα μια πραξικοπηματική απόπειρα εναντίον του Ευαγγελίου. Βέβαια, ο λόγος που το μαρξιστικό «πνεύμα» εντοπίζει πραξικοπήματα εναντίον της Εκκλησίας είναι επειδή τα κηρύγματα των ιεραρχών δεν συνάδουν με την μαρξιστική προπαγάνδα και όχι επειδή ως καλοί χριστιανοί κόπτονται για τη θρησκεία και τον χριστιανισμό.
Ας σταθούμε όμως σε δύο βασικά ζητήματα για να αποδομήσουμε τη σκέψη του εν λόγω καθηγητή και όλων όσων σκέφτονται με παρόμοιο τρόπο. Αρχικά, εάν τίθεται θέμα προπαγάνδας μέσω της οποίας κάποιοι μεταχειρίζονται «ακραία» επιχειρήματα για να στραφούν ενάντια σε άλλες ομάδες ανθρώπων, τότε αυτό δεν αφορά τους ιεράρχες που εκπροσωπούν έναν θεσμό, αλλά τους ομοίους του που με την ιδιότητα του θεολόγου κάνουν προπαγάνδα εναντίον της πίστης των Ελλήνων, με την αμφισβήτηση θεμελιωδών στοιχείων της και με την προώθηση της άποψης περί διαχωρισμού κράτους-εκκλησίας.
Δευτερευόντως, η οποιαδήποτε ρητορική των ιεραρχών που σχολιάζουν μέσα σε σωστό πλαίσιο την απειλή της λαθρομετανάστευσης δεν μπορεί να αντικρούεται με το επιχείρημα ότι ο Χριστός ήταν κι αυτός ένας κατατρεγμένος πρόσφυγας! Ένας θεολόγος γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Θεός δεν έχει ανθρώπινη υπόσταση και, άρα, καταγωγή και ως εκ τούτου η παρομοίωση του με τους «κατατρεγμένους» ισλαμιστές που έχουν εισέλθει παράνομα στην Πατρίδα μας είναι τουλάχιστον προσβλητική, εάν όχι βλάσφημη.
Τέλος, να υπενθυμίσουμε στο μαρξιστικό σινάφι ότι στις εκκλησίες προσέρχονται εκατομμύρια πιστοί και κανείς εξ αυτών δεν δήλωσε αγανάκτηση με την «ακροδεξιά» ρητορική των ιεραρχών. Οι μόνοι που ενοχλήθηκαν είναι οι «προοδευτικοί» κύκλοι που βλέπουν να χάνουν το έδαφος κάτω από τα πόδια τους, αφού το ακροατήριο στο οποίο στόχευαν να κάνουν φθηνή, αντιρατσιστική προπαγάνδα, στρέφεται μαζικά προς τις άξιες του ελληνισμού αντί του μαρξισμού.
Ας μην απορούν λοιπόν για το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή βρίσκει συμπαραστάτες και εντός του κόλπου της Εκκλησίας, γιατί όπως όλοι οι Έλληνες, έτσι κι αυτοί έχουν το ελεύθερο να υποστηρίζουν οποιονδήποτε αποτελεί θεματοφύλακα των αξιών που υπηρετούν.
Α.Μ.