Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΥΩΠΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΑΛΑ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Εορτάζεται σήμερα η παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, άλλη μία γιορτή παρωδία για να δικαιολογήσουν οι εορτάζοντας τα αδικαιολόγητα. Καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1966, εις ανάμνηση της σφαγής από τη νοτιοαφρικανική αστυνομία, στις 21 Μαρτίου 1960, στη Σάρπβιλ, εβδομήντα φοιτητών που διαδήλωναν κατά του απαρτχάιντ. Μάλιστα ! το τι θα πράξει το καθεστώς της νοτίου Αφρικής περίμεναν οι απανταχού «δημοκράτες» για να θεσπίσουν μέρα κατά του ρατσισμού.
Τώρα, γιατί δεν θέσπισαν ως μέρα κατά του ρατσισμού τα γεγονότα στην επαρχία της Λουάρ της δυτικής Γαλλίας, όταν οι στρατιές του Ροβεσπιέρου και του Μαρά κατάσφαζαν- στο όνομα του διαφωτισμού- εκατοντάδες χιλιάδων Ιακωβίνους, η το λεπίδι που πέρασαν τους Κύπριους αδερφούς μας οι αποικιοκράτες Εγγλέζοι και «σύμμαχοι»-κατά τα άλλα- , μάλλον επειδή αυτά γίνονταν στο όνομα της «ελευθερίας» και της «δημοκρατίας». Κάπως έτσι μονόπλευρα  «βλέπει» τα πράγματα  και κ. Μπουκάλας της καθημερινής όπου, κλείνοντας το σημερινό του άρθρο για την παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού γράφει:  «Όσο γνωστό κι αν υποθέσουμε το τόσο απλό ποίημα του Εγγονόπουλου, ουδέποτε περιττεύει η υπόμνησή του: «Αλήθεια – των αδυνάτων αδύνατο – / ποτές δεν εκατάφερα να καταλάβω / αυτά τα όντα που δεν βλέπουνε / το τερατώδες κοινό γνώρισμα τ’ ανθρώπου / – το εφήμερο / της παράλογης ζωής του – / κι ανακαλύπτουνε διαφορές / – γιομάτοι μίσος – διαφορές / σε χρώμα δέρματος φυλή / θρησκεία». Υπότιτλος: «Ξεχνιέται ο Αδόλφος Χίτλερ;». Σίγουρα δεν ξεχνιέται. Μόνο που ακόμη ζουν ανάμεσά μας άτομα που δεν τον ξέχασαν επειδή λατρεύουν τις φριχτές «ιδέες» του.»

Είναι όμως έτσι τα πράγματα όπως τα λέει ο αρθρογράφος ή του διαφεύγουν κάποια ουσιώδη; Μάλλον το δεύτερο θα συμβαίνει γι΄ αυτό κι εμείς θα του φρεσκάρουμε λίγο τη μνήμη. Δεν είναι άραγε ρατσισμός, κ. Μπουκάλα, το κράτος σε καθημερινή βάση να μεριμνά να μην πεινά ούτε ένας λαθρομετανάστης, και από την άλλη χιλιάδες συμπολίτες μας να κρέμονται στους κάδους σκουπιδιών σαν τις γάτες; Δε είναι άραγε ρατσισμός, κ. Μπουκάλα, το κράτος να μην αφήνει  άστεγο ούτε ένα λαθρομετανάστη, και από την άλλη να κλείνει τα μάτια  στις καταχέσεις πρώτων κατοικιών συμπολιτών μας; Δεν είναι άραγε ρατσισμός, κ. Μπουκάλα, να ξενιτεύονται Έλληνες για να βρουν τα προς το ζην, και την ίδια στιγμή να παρέχονται εργασίες σε λαθρομετανάστες; Δεν είναι άραγε ρατσισμός,  κ. Μπουκάλα, από τη μία να χτίζεις τεμένη για τους «αδερφούς» μουσοουλμάνους, και από την άλλη να απαγορεύεις τη διδασκαλία της επίσημης θρησκείας μας στα σχολεία;  Δεν είναι άραγε ρατσισμός, κ. Μπουκάλα, να περιθάλπονται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία οι πάντες, εκτός των Ελλήνων; Τέλος, δεν είναι ρατσισμός κ. Μπουκάλα, η απαγόρευση- δια νόμου- της δωρεάν σίτισης συμπολιτών μας από την Τρίτη πολιτική δύναμη του Τόπου; Μάλλον πολύ επιλεκτική η στάση σας στα θέματα περί ρατσισμού, κ. Μπουκάλα, και ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε γιατί να θεωρούνται φρικτές οι παραπάνω ιδέες μας. Ευτυχώς για μας και δυστυχώς για σας η πληθώρα του κόσμου βλέπει τις ιδέες αυτές με άλλο μάτι, και γι’ αυτό εξάλλου και μας στηρίζει, κ. Μπουκάλα.
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/