Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Οι συναγωνιστές Γ. Σαχινίδης και Γ. Αϊβατίδης για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία και το κόστος της περίθαλψης των λαθρομεταναστών - 2 ΒΙΝΤΕΟ

Ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σαχινίδης αποκάλυψε στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων τις ελλείψεις και τα κενά που εντοπίζονται στην 3η υγειονομική περιφέρεια Μακεδονίας και την 4η υγειονομική περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης, λόγω της ανεπάρκειας προσωπικού, κλινών και φαρμάκων.

Ο Συναγωνιστής υπέδειξε το παράδειγμα του νοσοκομείου Γιαννιτσών, με τον αξονικό τομογράφο εκτός λειτουργίας, με κλειστή την ψυχιατρική κλινική και με την αργοπορία στα χειρουργεία λόγω των προβλημάτων στους κλιβάνους αποστείρωσης.
Ο Γιάννης Σαχινίδης ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφερόμενος στην σταδιακή υποβάθμιση των Κέντρων Υγείας και την αντικοινοβουλευτική τακτική του υπουργού Υγείας να μην απαντά στις ερωτήσεις του Λαϊκού Συνδέσμου.
Ο βουλευτής Κερκύρας Γιάννης Αϊβατίδης μιλώντας στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων έριξε φως σε πολλά σκοτεινά σημεία όσον αφορά το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κυρίως δε όσον αφορά τη περίθαλψη των λαθρομεταναστών. Ειδικότερα, το κόστος της περίθαλψης παρανόμων μεταναστών εκτιμάται στα 2,3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ παρατηρείται αυξημένος αριθμός εισαγωγών μεταναστών στα νοσοκομεία της χώρας.
Ο Συναγωνιστής τόνισε δε ότι η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων φυματίωσης σχετίζεται αιτιωδώς με την εισροή λαθρομεταναστών, οι οποίοι και δεν έχουν υποβληθεί σε αναγκαίους ελέγχους. Πέραν των άλλων, ο βουλευτής αναφέρθηκε και στον υπερβολικά υψηλό αριθμό τοκετών με καισαρική τομή που λαμβάνουν χώρα στα νοσοκομεία της Ελλάδος.
Όπως είναι φυσικό, οι αλήθειες και τα στοιχεία που παρέθεσε ο Γιάννης Αϊβατίδης ενόχλησαν ιδιαιτέρως την μνημονιακή καθεστωτική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.