Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ας μιλήσουμε για λαϊκισμό…

Από το 2010 ακόμη, όταν πολιτικάντηδες και δημοσιογραφικός συρφετός διεμήνυαν πως το Μνημόνιο θα σώσει την Ελλάδα, έχουν παρέλθει έξι συναπτά έτη σκληρών θυσιών για τον Ελληνικό Λαό δίχως το παραμικρό αντίκρισμα. Παρά ταύτα, οι υπεύθυνοι των δεινών όχι μόνο δεν μετέβαλαν τις αρχικές τους εκτιμήσεις, αλλά επιπλέον, ισχυρίζονται με θράσος χιλίων πιθήκων πως η μνημονιακή συνταγή αποτελεί μονόδρομο.

Το 2014, η τότε κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου μη έχοντας να επιδείξει τίποτε το ουσιαστικό από οικονομικής σκοπιάς, κινήθηκε επικοινωνιακά, δημιουργώντας το μύθο του success story. Η τότε αξιωματική αντιπολίτευση, ο Σύριζα του κυρίου Τσίπρα, χλεύαζε τις διακηρύξεις Σαμαρά, τονίζοντας πως η ελληνική οικονομία έχει περιέλθει σε βαθιά ύφεση, ελέω των αντιλαϊκών Μνημονίων.

Οι εκλογές του Ιανουαρίου και του Σεπτεμβρίου του 2015, έφεραν στην εξουσία τον Τσίπρα και το Σύριζα, με την Αριστερά να προβαίνει σε μια επικών διαστάσεων κυβίστηση, την οποία χειροκρότησαν άπαντες οι διεθνείς τοκογλύφοι και μαζί τους το σύνολο των εν Ελλάδι μνημονιακών δυνάμεων, σε πολιτικό και δημοσιογραφικό επίπεδο. Είναι γεγονός δε, πως η «μνημονιακή μεταστροφή» Σύριζα (στην ουσία δεν επρόκειτο για μεταστροφή αλλά για υλοποίηση πρότερης συμφωνίας) χαιρετίστηκε από τους σωτήρες των Μνημονίων ως «το τέλος του λαϊκισμού και η δραματική επαναφορά στην πραγματικότητα».
Ο στόχος βεβαίως των επικριτών και χειροκροτητών συνάμα του Τσίπρα δεν ήταν πια ο Σύριζα, αλλά η μοναδική πολιτική δύναμη που μπορεί να αντισταθεί στον μνημονιακό όλεθρο: η Χρυσή Αυγή! Ο στόχος δηλαδή, είναι ξεκάθαρος: να διαμορφωθεί στους Έλληνες η πεποίθηση πως δεν υπάρχει λύση στο Ελληνικό Πρόβλημα πέραν των Μνημονίων.
Πάμε τώρα να δούμε μερικά μόνο από τα πραγματικά στοιχεία, τα οποία σαφώς και επιχειρούν να κρατήσουν εν κρυπτώ οι υποτακτικοί των διεθνών τοκογλύφων. Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2015, ένας στους τρεις Έλληνες ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, ήτοι ποσοστό 35,7% του πληθυσμού ή 3,8 εκατομμύρια συμπατριώτες μας.
Ο διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, πρόσωπο δηλαδή το οποίο προφανώς χαίρει της εμπιστοσύνης της κυβέρνησης, ερχόμενος αντιμέτωπος με τα παράπονα ελεύθερων επαγγελματιών σε Φλώρινα και Βέροια, δήλωσε τα κάτωθι ενδεικτικά του πως η Αριστερά εννοεί την ανάπτυξη: «όποιος αδυνατεί να καταβάλει τις εισφορές σε συνδυασμό με την υπέρογκη φορολογία και το θεωρεί πατριωτικό, ας πάρει την οικογένειά του και ας πάει στη Βουλγαρία»!
Εξίσου χαρακτηριστική της αριστερής «αξιοκρατίας και διαφάνειας», του «νέου ήθους» που πρεσβεύει ο Σύριζα απέναντι στο παλαιό, η είδηση της πρόσληψης από τη διοίκηση του Οργανισμού Συγκοινωνιών Αθήνας, στελέχους του Σύριζα ως μουσικής επιμελήτριας, θέση για την οποία θα εισπράξει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 3.900 ευρώ!
Με πολύ απλά λόγια, η κατ’ εξοχήν καθεστωτική και βαθιά κρατικοδίαιτη αριστερά, δεν προστατεύει αλλά πολύ περισσότερο ενισχύει το κομματικό Κράτος, επιβάλλοντας στους υπόλοιπους Έλληνες δύο επιλογές: είτε να καταβάλλουν τις υπέρογκες φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, είτε να μεταναστεύσουν. Αυτό είναι το νέο, αριστερίστικο success story, η μαρξιστική εκδοχή του αντίστοιχου success story της ΝΔ του Σαμαρά.
Σε κάθε περίπτωση, θα έπρεπε να προκαλεί τουλάχιστον απορία το γεγονός ότι ουδείς πλην των κυβερνώντων, μιλά για οικονομική ανάπτυξη ή έστω προοπτική αυτής. Άνεργοι, εργαζόμενοι, φοιτητές, ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες, συνταξιούχοι, αντιλαμβάνονται με οδυνηρό τρόπο πως η μνημονιακή «σωτηρία» αποτελεί στην πράξη εθνική αυτοκτονία. Αντιστρέφοντας συνεπώς, τις εις βάρος του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών κατηγορίες περί δημαγωγίας και λαϊκισμού, διακηρύσσουμε τούτο: Λαϊκισμός είναι να ισχυρίζεσαι πως το ξεπούλημα και η εξαθλίωση συνιστούν ανάπτυξη!
Ευάγγελος Καρακώστας
Αντεπίθεση