Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Η ΜΕΡΓΚΕΛ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΣΤ’ ΑΥΓΑ ΤΟΥ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Το τι πολιτική θα ακολουθούσε ο κ. Μητσοτάκης, όταν αναλάμβανε τα ηνία της καταρρέουσας δεξιάς, ήταν κάτι περισσότερο από εμφανές και το οποίο σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από όλους εμάς που αρθρογραφούμε για τον Εθνικισμό. Απλά περιμέναμε και την «επίσημη» διαβεβαίωση των ενεργειών του κ. Μητσοτάκη, κάτι η οποία δεν άργησε να έρθει και μάλιστα από επίσημα χείλη όπως αυτά της κ. Μέρκελ.

Διαβάζουμε από έγκριτη αθηναϊκή εφημερίδα: «Στο τετ α τετ του με την Μέρκελ ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ζωγράφισε αριθμούς σε χαρτοπετσέτες. Αυτό το έχει κάνει ήδη πρώην καραμανλικός υπουργός ενώπιον της Κριστίν Λαγκάρντ, με αδιαμφισβήτητη αποτυχία. Ούτε έδωσε στην καγκελάριο διαγράμματα, όπως είχε κάνει ο Αντώνης Σαμαράς κατά την πρώτη του επίσκεψη στο Βερολίνο. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέμεινε, όμως, ότι το μείγμα πολιτικής που έχει επιλέξει η κυβέρνηση και η φορολόγηση του… αέρα δεν βγαίνει. Η Μέρκελ συμφώνησε με τη βασική φιλοσοφία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Τι σόι φιλελεύθεροι θα ήταν και οι δύο αν δεν συμφωνούσαν για τη μείωση των φόρων; Ωστόσο, υψηλόβαθμη πηγή μου στο ΕΛΚ μού μεταφέρει ότι η κυρία εξέφρασε στον συνομιλητή της την πεποίθηση ότι αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να πετύχει η Ελλάδα ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Αυτό ερμηνεύθηκε από πολλούς ως αποδοχή των «βουντού οικονομικών» της κυβέρνησης για όσο αυτή μπορεί ακόμη και ψηφίζει μέτρα. Και ως έμμεση διαπίστωση της ωμής πραγματικότητας: Εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας κάνει τη δουλειά, δεν υπάρχει λόγος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να βιάζεται να «καεί».»

Το ρεπορτάζ τα λέει όλα με το «νι» και με «σίγμα». Όσο για τους πολιτικούς θεατρινισμούς  του κ. Μητσοτάκη, όταν αυτός βρίσκεται επί Ελληνικού εδάφους, ας τους κρίνουν οι εναπομείναντες και αμετανόητοι ψηφοφόροι της καταβαραθρωμένης νουδούλας.
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/