Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Ομολογία από τα “Νέα”: Ο Μητσοτάκης φοβάται τις εκλογές

Είναι γνωστό ότι ο ΔΟΛ βρίσκεται σε κόντρα με την κυβέρνηση, στα πλαίσια των εσωτερικών αντιθέσεων και ανταγωνιστών των διαφόρων εκπροσώπων του συστήματος, με αποτέλεσμα να έχει ταχθεί ουσιαστικά ανοιχτά υπέρ της ΝΔ. Επομένως, προκαλεί εντύπωση το κείμενο, που δημοσιεύθηκε στα “Νέα” στην στήλη “Μικροπολιτικός”, με τίτλο “Το Μαξίμου, η ΝΔ και ο μουντζούρης των εκλογών”, το οποίο λέει τα εξής:
Τώρα που φαίνεται πως μπαίνει σε μια σειρά το θέμα της αξιολόγησης η κυβέρνηση βρήκε χρόνο να ασχοληθεί λίγο και με τη Νέα Δημοκρατία. Το Μαξίμου θεωρεί, λοιπόν, πως έχει εντοπίσει την αχίλλειο πτέρνα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πρόωρο κατά την άποψη των κυβερνώντων αίτημα Κυριάκου για εκλογές. Και πάνω σ' αυτό θα προσπαθήσει να την πονέσει πολιτικά.
Για τους κατοικοεδρεύοντες στο 19 της Ηρώδου Αττικού τώρα πια η ΝΔ προσπαθεί να απεγκλωβιστεί από τη στρατηγική των εκλογών αντιλαμβανόμενη ότι και συμφωνία θα υπάρξει και προληπτικά μέτρα δεν θα ληφθούν. Επομένως, δύσκολα μπορεί να είναι καβάλα στο κύμα. Το κεφάλαιο εκλογές χρησιμοποίησε η κυβέρνηση και τη Μεγάλη Εβδομάδα μπροστά στην κορύφωση του δράματος με το θέμα των μέτρων-κάβα. Τότε το Μαξίμου θεώρησε ότι οι γαλάζιοι βρέθηκαν σε κατάσταση πανικού πιστεύοντας ότι η κυβέρνηση είτε θα πέσει είτε θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές λόγω της αδυναμίας της να κλείσει την αξιολόγηση.
Επομένως, ποιος θα έπαιρνε τον μουντζούρη; Γενικώς το Μαξίμου έχει πειστεί ότι η νέα ηγεσία της ΝΔ αυτοπαγιδεύθηκε με το εκλογικό αίτημα. Το λένε έχοντας πάρει και οι ίδιοι το μάθημά τους. Θυμίζουν, λοιπόν, πως ως άπειρη αντιπολίτευση και οι ίδιοι από το φθινόπωρο του 2012 σήκωσαν ψηλά το θέμα των εκλογών, κάτι που τους έκανε να δεινοπαθήσουν ως το 2015 στην προσπάθειά τους να χρησιμοποιήσουν τα λιγοστά πολιτικά όπλα που προσφέρει ο ρόλος της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Οι ίδιοι οι κυβερνώντες παραδέχονται, δε, ότι ήταν και τυχεροί, αφού είχαν μπροστά τους και μια προεδρική εκλογή...”.
Έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία το ότι αυτό το κείμενο, το οποίο δείχνει ξεκάθαρα την ανετοιμότητα και πολύ περισσότερο τον φόβο της ΝΔ για πρόωρες εκλογές προέρχεται από ένα έντυπο κάθε άλλο παρά αρνητικά προσκείμενο σ' αυτήν και αντίστοιχα φιλικά προσκείμενο στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το δημοσίευμα αποκαλύπτει την γυμνή (όσο και τραγική) αλήθεια: ότι δηλαδή, η ΝΔ δεν έχει τίποτα διαφορετικό να προτείνει για την αντιμετώπιση (και) του τρίτου Μνημονίου και στην πραγματικότητα το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να πάρει την σκυτάλη της μνημονιακής διαχείρισης από τον ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίσει την καταστροφική για την Πατρίδα και τον Λαό πορεία του, παίρνοντας “τον μουντζούρη”, όπως χαρακτηριστικά γράφει ο “Μικροπολιτικός” στα “Νέα”.
Αυτά, για να πάψουν οι οποιεσδήποτε ψευδαισθήσεις και κυρίως η παραπληροφόρηση από διάφορα “παπαγαλάκια” για την υποτιθέμενη δυνατότητα της ΝΔ και του Μητσοτάκη να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο, έστω και ελάχιστα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ