Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Επιβεβαιώθηκαν πλήρως  οι εκτιμήσεις, της Χρυσής Αυγής ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι το ίδιο και τα αυτό με τον νυν πρωθυπουργό της Ελλάδος. Δεν χρειάζεται, και τυπικά πλέον, να υπάρξει επίσημη συγκυβέρνηση της Ν.Δ με τον Σύριζα μιας και ατύπως τα πράγματα πάνε ρολόι για τα καθεστωτικά κόμματα εξουσίας, μόνο που το ρολόι μετρά αντίστροφα τόσο για τους ίδιους όσο και για τους Έλληνες.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στη Γαλλία, στον τηλεοπτικό σταθμό France 24 είπε μεταξύ άλλων: «Θα καταψηφίσουμε τα μέτρα για τους φόρους, θα στηρίξουμε όμως τις όποιες λίγες μεταρρυθμίσεις». Εδώ χωρά γάντι η ρήση του θυμόσοφου λαού μας, «να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι». Ενώ τα μέτρα του Σύριζα είναι πλήρως μνημονιακά βλέπουμε εν τούτοις τον κ. Μητσοτάκη να συμπεριφέρεται σαν να έχει διπρόσωπη πολιτική. Από τη μία σηκώνει το λάβαρο της αντιμνημονιακής πολιτικής ενώ συγχρόνως υπερψηφίζει τις μνημονιακές απαιτήσεις για το ξεπούλημα της Χώρας. Στη συνέχεια της συνέντευξής του αναφέρθηκε στην λαθρομετανάστευση λέγοντας: «Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη και να δούμε αν η συμφωνία με την Τουρκία μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Είμαι αισιόδοξος, αλλά εντούτοις, η κατάσταση στην Τουρκία είναι προβληματική. Ελπίζω ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της». Ξέρετε κ. Μητσοτάκη, τέτοιες αυταπάτες είχε και έχει ο νυν πρωθυπουργός, αλλά βλέπουμε ότι κι εσείς τον ακολουθείτε κατά πόδας σε αυτήν την ουτοπική πολιτική όπου, τη λύση του λαθρομεταναστευτικού την επαφίεται στην διάθεση της γείτονος χώρας που, αν μη τι άλλο, ο Ελληνικός λαός θα περίμενε τουλάχιστον από εσάς να ακούσει προτάσεις και ιδέες για την λύση του προβλήματος, και όχι απλές επισημάνσεις και ευχολόγια. Προς το τέλος της συνέντευξής του δεν παρέλειψε να ευλογήσει και τα γένια του, όπου σε ερώτηση για την αποτυχημένη πολιτική της Ν.Δ, είπε: «Δεν είμαι σίγουρος ότι η πολιτική μας απέτυχε, η Ελλάδα ήταν έτοιμη το 2014 να επιστρέψει στην ανάπτυξη». Εδώ όσο και αν προσπαθήσουμε να σχολιάσουμε μάλλον θα πέσουμε έξω μιας και η πολιτική μυωπία του κ. Μητσοτάκη τον κάνουν να βλέπει μόνο την ευχαρίστηση που του δίδεται από την επαφή του με την καρέκλα της ηγεσίας όσο και από την μελλοντική θέση στο μέγαρο του Μαξίμου.
Τι άλλες αποδείξεις χρειάζεται ο Ελληνικός λαός για να καταλάβει το συμφέρον του; είναι τόσο δύσκολο να αντιληφθεί ότι οι μνημονιακές πολιτικές από τη μία, όσο και οι πολιτικοί κολαούζοι των μνημονίων από την άλλη, το μόνο που κάνουν είναι να καταστρέφουν μέρα με τη μέρα τον Τόπο μας; Τι άλλες, ηλίου φαεινότερες, αποκαλύψεις χρειάζεται ο λαός μας ώστε να διαπιστώσει ότι Τσίπρας και Μητσοτάκης είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος; Τι άλλο πρέπει να γίνει ώστε ο λαός να αποστρέψει το βλέμμα του- αλλά και την ψήφο του- από τους καταστροφείς της Πατρίδος μας;
Η Χρυσή Αυγή αποτελεί την μοναδική Ελληνική φωνή αντίστασης στο σάπιο πολιτικό κατεστημένο τόσο στο εγχώριο όσο και στο εισαγόμενο. 

(ΥΓ): Ήταν πολύ σωστή η επισήμανση-λογοπαίγνιο του Ν. Μιχαλολιάκου που είπε: «Κυριάκος Τσίπρας – Αλέξης Μητσοτάκης».
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/