Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

«Δημοκρατία»: Μάρτυρας που «έκαψε» τον Μπόμπολα τρέμει για την ζωή του!


Ένα πολύ ενδιαφέρον κείμενο για τις δικαστικές περιπέτειες του Λεωνίδα Μπόμπολα έχει η εφημερίδα «Δημοκρατία» της Δευτέρας. Με «χτύπημα» στην πρώτη σελίδα υπό τον τίτλο: «Ηλέκτωρ: Τρέμει για τη ζωή του ο μάρτυρας που «έκαψε» τον Μπόμπολα» και στις μέσα σελίδες τον τίτλο: «Φοβάμαι για τη ζωή μου»! και υπότιτλο: «Κατάθεση – φωτιά του γεν. διευθυντή της Ηλέκτωρ Κύπρου κατά Λ. Μπόμπολα», αναγράφονται τα εξής:

«Φόβους για τη ζωή του και την ασφάλεια της οικογένειάς του εκφράζει ο γενικός διευθυντής της Helector Cyprus, θυγατρικής του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Γιάννης Κοκότσης, ο οποίος κατέθεσε σειρά στοιχείων που «καίνε» τον Λεωνίδα Μπόμπολα για την υπόθεση με τις μίζες στη διαχείριση απορριμμάτων Πάφου και Λάρνακας. Ο κ. Κοκότσης, που συνεργάζεται με τις κυπριακές Αρχές, υποστήριξε στην κατάθεσή του πως αρχικά δεν ενέπλεξε το όνομα του Λεωνίδα Μπόμπολα, «γιατί φοβάμαι για τη ζωή μου και την ασφάλεια της οικογενείας μου, η οποία κατοικεί στην Ελλάδα».
Προσθέτει στην κατάθεσή του, την οποία έχει στην διάθεσή της η «Δημοκρατία», πως «οι φόβοι αυτοί μετριάστηκαν μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης εναντίον του Λεωνίδα Μπόμπολα. Όπως θα έχετε μέχρι τώρα αντιληφθεί, τίποτα δεν γινόταν σε σχέση με τις μίζες, εάν δεν έδινε την έγκρισή του ο Λεωνίδας Μπόμπολας. Είχε πλήρη γνώση για τα ποσά και σε ποιους δίνονταν τα χρήματα».
Νέα στοιχεία
Το περιεχόμενο των καταθέσεων του Κ. Κοκότση έχει ήδη αποκαλύψει προ ημερών η «Δημοκρατία», ενώ οι κυπριακές Αρχές ανανέωσαν προ ημερών το κατηγορητήριο, καθώς προστέθηκαν νέα στοιχεία στην υπόθεση. Η δίκη για τις μίζες στις συμβάσεις διαχείρισης απορριμμάτων Πάφου και Λάρνακας (ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης) πρόκειται να αρχίσει τελικά στις 15 Ιουνίου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας.
Οι κυπριακές Αρχές εξέδωσαν νέο ένταλμα σύλληψης για τον κ. Μπόμπολα, ενώ απέσυραν το παλαιό κατηγορητήριο και καταχώρισαν νέο, με την συμπερίληψη του επικεφαλής της ελληνικής εταιρίας συμβούλων Enviroplan Θεοφάνη Λώλου και της εταιρίας Enviroplan ως νομικού προσώπου και με τις ίδιες κατηγορίες. Έτσι οι κατηγορούμενοι αυξήθηκαν από 12 σε 14, στην πλειονότητα τους είναι πρώην ή νυν υπάλληλοι του Κυπριακού Δημοσίου. Κατηγορούνται, δε, συνολικά για 77 αδικήματα. Ο κ. Λώλος έχει εκδοθεί από τα μέσα Απριλίου στην Κύπρο και, σύμφωνα με το νέο κατηγορητήριο που έχει στη διάθεσή της η «Δημοκρατία», κατηγορείται για «δεκασμό δημοσίου λειτουργού», «συνωμοσία προς καταδολίευση», «απάτη» και «νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Θεοφάνης Λώλος μαζί με τον Αθανάσιο Κατρή (πρώην διευθύνων σύμβουλός της ΗΛΕΚΤΩΡ, που συνεργάζεται με τις κυπριακές Αρχές και δεν συμπεριλαμβάνεται στους κατηγορούμενους) «σε άγνωστη ημερομηνία κατά το έτος 2006 στη Δημοκρατία και την Ελλάδα συνωμότησαν να καταδολιεύσουν το κοινό, δηλαδή οι κατηγορούμενοι Θ. Λώλος και Enviroplan με δόλιο τρόπο να βοηθήσουν την εταιρία Helector Cyprus στο να της κατακυρωθεί η προσφορά που υπέβαλε για την κατασκευή και λειτουργία του ΟΕΔΑ Λάρνακας – Αμμοχώστου».
Πώς τα φέρνει «η ρημάδα η ζωή». Η φυλλάδα του «Έθνους», ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, μπερδεύοντας την πραγματικότητα με τα μυθιστορήματα αστυνομικού περιεχομένου και φανταστικής λογοτεχνίας, δημοσίευσε αρκετές ευφάνταστες τερατολογίες κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, στην συστηματική προσπάθειά της και ως μέρος του ευρύτερου «συνταγματικού τόξου» να πλήξει την πολιτική έκφραση των Ελλήνων Εθνικιστών. Σήμερα, όμως, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», ο γενικός διευθυντής της θυγατρικής εταιρείας του Μπόμπολα στην Κύπρο εκφράζει φόβους για την ζωή του, «φωτογραφίζοντας» επί της ουσίας τον Λεωνίδα  Μπόμπολα.
Η Δικαιοσύνη, βεβαίως, είναι αυτή η οποία θα αποφανθεί τόσο για το σκάνδαλο με τις μίζες, όσο και για το αν υπάρχει κάτι πίσω από τους φόβους για την ζωή του από τον καταγγέλλοντα Κοκότση. Δεν μπορούμε, όμως, να μην θυμηθούμε τις χρόνιες «ιστορίας γι’ αγρίους» της φυλλάδας του Μπόμπολα κατά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, οι οποίες όμως έπεσαν μέσα στον βόθρο που τις γέννησε. Επομένως, την επόμενη φορά που θα επανέλθει στην λασπολογία της η εν λόγω φυλλάδα, ας θυμηθεί τις δύο γνωστές λαϊκές ρήσεις: «Στο σπίτι του κρεμασμένου, δεν μιλάνε για σχοινί» και «όποιος σκάβει τον λάκκο του αλλουνού, πέφτει ο ίδιος μέσα»…
Διαβάστε επίσης: «Κρυφτούλι» Μπόμπολα με τις Αρχές - Ποιος καθυστερεί το ένταλμα έκδοσής του στην Κύπρο;
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ