Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Παραλήρησε ο Μητσοτάκης: «Το εκλογικό μας ποσοστό θα γράψει μπροστά 4»! Και πού να σφίξουν οι ζέστες…

Τουλάχιστον ως τραγελαφική μπορεί να περιγραφεί η κατάσταση στη ΝΔ, με τον Μητσοτάκη να κάνει δηλώσεις, οι οποίες δεν είναι απλώς εκτός κάθε πολιτικής πραγματικότητας, αλλά στερούνται και της οποιασδήποτε στοιχειώδους σοβαρότητας.
Είναι χαρακτηριστικό το δημοσίευμα της REAL NEWS, το οποίο υπό τον τίτλο: «Το εκλογικό μας ποσοστό θα γράφει μπροστά 4»! ξεκινά ως εξής: «Με το βλέμμα στραμμένο στην άνοιξη του 2017, όταν θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά ο «κόφτης» και θα είναι το επόμενο μεγάλο κρας τεστ της κυβέρνησης, όπως εκτιμούν στελέχη της ΝΔ, η Συγγρού επανασχεδιάζει τη στρατηγική της. «Μην ανησυχείτε, όσο πίσω πάνε οι εκλογές, εξασφαλίζουμε την αυτοδυναμία μας, το εκλογικό μας ποσοστό θα γράφει μπροστά 4», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη που είχε με τους συντονιστές και τομεάρχες της Κ.Ο. Δεν αποκλείει απρόβλεπτες εξελίξεις, αλλά στην παρούσα φάση θεωρεί ότι η ΝΔ, ενώ έτρεχε… πεντακοσάρι, θα πρέπει να προετοιμαστεί για ημιμαραθώνιο».
Το αρχικό σχόλιο που μπορεί να γίνει είναι «και πού να σφίξουν οι ζέστες…». Από εκεί και πέρα, είναι ολοφάνερη η πλήρη πολιτική ακύρωση της τακτικής του Μητσοτάκη. Εκεί που, δήθεν, ζητούσε επίμονα εκλογές (τις οποίες στην πραγματικότητα απευχόταν), τώρα παρουσιάζεται να υιοθετεί την τακτική του «ώριμου φρούτου». Μόνο που η… διαβεβαίωση του Μητσοτάκη ότι η ΝΔ θα έχει ως αφετηρία ποσοστού το 40%(!) προκαλεί όχι μόνο τον γέλωτα, αλλά δείχνει και την σοβαρότητα του ως πολιτικού αρχηγού.
Μετά το επικοινωνιακό στραπάτσο, να παραστεί στο συνέδριο της Δράσης, ενός «κόμματος» ουσιαστικά ανενεργού, και τον «διορισμό» του πρώην κνίτη Θεοδωρακάκου, τώρα ο νυν αρχικαρεκλάρχης της ΝΔ αντιλαμβάνεται την πολιτική ως… στραγάλια, τα οποία μπορεί να καταπιεί με άνεση.
Ο συνοδοιπόρος του Στέφανου Μάνου και των υπολοίπων ακραιφνών νεοφιλελεύθερων είναι ολοφάνερο ότι πάσχει από ολοκληρωτική έλλειψη επαφής με την Ελληνική κοινωνία, αδυνατώντας να πιάσει έστω και στο ελάχιστο τους παλμούς της. Την στιγμή που δεν μπορεί να ξεκολλήσει από το 20%, αυτός ονειρεύεται 40άρια.
Ας κάνει την επόμενη παρεμφερή δήλωση του τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο για να πιάσει όντως 40άρι, έστω και αν πρόκειται απλώς για βαθμούς κελσίου
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ