Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Το όνειδος των 153 κυβερνητικών βουλευτών που ψήφισαν το μνημονιακό (αντι)ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Οι λέξεις ντροπή και αίσχος είναι πολύ λίγες για να περιγράψουν τους 153 κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι σύσσωμοι και συντεταγμένοι σαν πρόβατα στο μαντρί ψήφισαν “δαγκωτό” το νέο (αντι)ασφαλιστικό νομοσχέδιο.
Αρκετοί, μάλιστα, απ' αυτούς παριστάνουν για αρκετό χρονικό διάστημα τους “αντιρρησίες”, τους “προβληματισμένους”, τους “άτεγκτους”, λέγοντας κιόλας ότι το πιο πιθανό είναι να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο αυτό, γιατί αποτελούσε “κόκκινη γραμμή” και δεν το επέτρεπε η “αριστερή του συνείδηση”!
Την Κυριακή το βράδυ είδαμε ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές επέδειξαν αντανακλαστικά τόσο εκπαιδευμένου σκύλου, όσο και αρκούδας χορεύτριας, σε συνδυασμό με την αντίσταση αρνιού λίγο πριν την σφαγή του. Κάνοντας συλλογική πράξη τον εξυπνακισμό του στυλ “λέμε και καμιά μ....α για να περνάει η ώρα”, ψήφισαν το χειρότερο μέχρι στιγμής (αντι)ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έχει περάσει, κάνοντας “πρόβα” για τα επόμενα μνημονιακά νομοσχέδια που θα έρθουν.
Η διατήρηση στην τόσο άνετη, βολική και καλοπληρωμένη κυβερνητική καρέκλα, με τους παχυλούς βουλευτικούς μισθούς να παντελονιάζονται κάθε μήνα νίκησε κατά κράτος τις “ενστάσεις” τους, τις οποίες ανέλυαν στους οργισμένους συμπατριώτες τους που τους ζητούσαν εξηγήσεις για την ολοκληρωτική μνημονιακή μεταστροφή της κυβέρνησης. Πιρουέτες “χάλι γκάλι”, “χούλα χουπ”, “μπόσα νόβα”, “τανγκό” και άλλες επιδέξιες χορευτικές κινήσεις αποτέλεσαν την ουσία της αντίδρασης των 153 βουλευτών το βράδυ της Κυριακής.
Όχι μόνο είναι κατάπτυστοι, αλλά φροντίζουν να το δικαιολογούν και με την αναλγησία που τους διέπει κατά την ώρα εξάσκησης του “καθήκοντος”. Το μόνο δικαιολογημένο “παράπονό” τους έγκειται στο ότι τώρα θα λουστούν μόνο αυτοί τις συνέπειες από την υπερψήφιση ενός νομοσχεδίου, το οποίο αποτελούσε προέκταση του τρίτου Μνημονίου που σύσσωμο το “συνταγματικό τόξο” ψήφισε το περασμένο καλοκαίρι...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ