Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Η ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ΤΟΡΠΙΛΙΖΕΙ ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  Γράφει ο Σ. Παιδάκος

Άρθρο 5 του Συντάγματος
Παρ. 2  Όλοι όσοι βρίσκονται στην Eλληνική Eπικράτεια απολαμβάνουν την απόλυτη προστασία της ζωής, της τιμής και της ελευθερίας τους, χωρίς διάκριση εθνικότητας, φυλής, γλώσσας και θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων. Eξαιρέσεις επιτρέπονται στις περιπτώσεις που προβλέπει το διεθνές δίκαιο.
Παρ. 5   Καθένας έχει δικαίωμα στην προστασία της υγείας και της γενετικής του ταυτότητας. Νόμος ορίζει τα σχετικά με την προστασία κάθε προσώπου έναντι των βιοϊατρικών παρεμβάσεων.

Στη χώρα μας αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε λειτουργία δύο φαβέλες, όπως χαρακτηριστικά ονομάστηκαν από ξένη εφημερίδα, η Ειδομένη και το λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα λοιπόν με το σύνταγμα της Χώρας μας ουδείς εξ’ αυτών που παραμένουν στους παραπάνω επαίσχυντους καταυλισμούς απολαμβάνουν τα οφέλη της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και στα λεγόμενα hot spot, που εξεγέρσεις των τριτοκοσμικών δίνουν και παίρνουν. Τώρα όσων αφορά την προστασία της ανθρώπινης ζωής, όπως αυτή περιγράφεται στη νομοθεσία, δεν νομίζω να ισχύει στους προσφυγικούς καταυλισμούς που βρίσκονται σπαρμένοι ανά την  επικράτεια, μιας και τα φαινόμενα σύρραξης μεταξύ των αλλόφυλων είναι σε καθημερινή βάση με σοβαρότατους μάλιστα τραυματισμούς. Ενόψει του καλοκαιριού και σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι αυξημένος ο κίνδυνος εξάπλωσης των μεταδοτικών ασθενειών από τα κουνούπια. Αυτό δεν αφορά μόνο τους αλλοδαπούς των καταυλισμών, αλλά και τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται πλησίον των καταυλισμών. Στην Ειδομένη δεκάδες μικρά παιδιά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Κιλκίς με σοβαρές λοιμώξεις. Επίσης, στον ίδιο καταυλισμό είναι η τρίτη μέρα που οι αλλοδαποί επιτίθενται εναντίον των σκοπιανών φρουρών. Αλλά είχαμε και επιθέσεις αλλοδαπών τόσο σε οικίες όσο και στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Από τη μία το κράτος είναι απών στο δράμα των λαθρομεταναστών, αλλά από την άλλη είναι απών και από την προστασία της ζωής και της περιουσίας των γηγενών.     
Σύμφωνα λοιπόν με την κείμενη νομοθεσία θα μπορούσε ο οιοσδήποτε εισαγγελέας να κινηθεί αυτεπάγγελτα, αλλά δυστυχώς ο θεσμός της δικαιοσύνης στη Χώρα μας βρίσκεται σε αποσύνθεση. Επίσης θα μπορούσαν να υποβληθούν ακόμη και μηνύσεις εις βάρος των κυβερνώντων, αλλά ούτε πάλι θα γίνονταν τίποτα διότι, η παραπομπή βουλευτή ή υπουργού στο δικαστήριο πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη της βουλής, ώστε να γίνει άρση της ασυλίας του. Μην ξεχνούμε πως οι μοναδικές άρσεις ασυλίας που γίνονται δεκτές είναι μόνο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Όλους τους υπολοίπους τους προστατεύει η ασυλία και ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Η μόνη λύση που διαφαίνεται αυτή τη στιγμή είναι ότι η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει, πριν φέρει τη Χώρα μας προ τετελεσμένων γεγονότων.
Διαβάστε περισσότερα : https://ethnikismos.net/