Σάββατο 30 Απριλίου 2016

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Το Γένος των Ελλήνων δοκιμάστηκε όσο ποτέ την περίοδο της τουρκοκρατίας, τόσο που δεν ήσαν λίγες οι φορές που κινδύνευσε να χαθεί ολοκληρωτικά. Πάραυτα, έστω και την τελευταία στιγμή, πάντα υπήρχε εκείνη η αμυδρά ελπίδα που έδινε ώθηση στην έγερση του καταβαραθρωμένου Λαού μας.
Από πτώσεως Πόλεως και μέχρι τον γενικό ξεσηκωμό του ’21 μεσολάβησαν επί Ελληνικού εδάφους περίπου 80 καταγεγραμμένες επαναστάσεις. Μεσολάβησαν όμως και τετρακόσια περίπου χρόνια σκλαβιάς και αναξιοπρεπούς διαβίωσης των Ελλήνων υπό του τούρκου δεσπότου. Και σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σταθώ σήμερα. Ακούω από πολλούς συναγωνιστές παράπονα και αρνητικά σχόλια του στυλ, πότε θα κυβερνήσει η Χρυσή Αυγή, πότε θα γίνουν όλα όπως παλιά, πότε θ’ ανασάνουμε ελεύθεροι, πότε, πότε πότε; Εμείς οι ίδιοι  αφήσαμε, δεκαετίες τώρα, τις σειρήνες της διαφθοράς και του ανέμελου βίου να μας παρασύρουν στην κατάσταση που όλοι μας σήμερα βιώνουμε, και συνάμα θέλουμε και απαιτούμε μαγικές λύσεις της στιγμής.   Είναι τέτοιας εκτάσεως η καταστροφή που έχει υποστεί η Πατρίδα μας, όχι τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο στο επίπεδο ισοπέδωσης αρχών και αξιών. Μοιραίως τα οικονομικά προβλήματα που ταλανίζουν τη Χώρα μας, κάποια στιγμή θα λυθούν. Αυτό όμως που δύσκολα αλλά όχι ακατόρθωτα, θα καταπολεμηθεί, είναι η ανύψωση των ηθικών αξιών στην κατάσταση που αρμόζει αυτές να βρίσκονται. Κατάσταση που ορίζεται από το πνευματικό και ηθικό επίπεδο του Ελληνικού Πολιτισμού. Μην νομίζεται συναγωνιστές και συναγωνίστριες ότι αυτές οι ενέργειες διορθώνονται από τη μία στιγμή στην άλλη. Μη νομίζεται ότι το κίνημά μας ήρθε να δώσει μαγικές λύσεις. Η Χρυσή Αυγή ήρθε πρωτίστως για να ξυπνήσει τις συνειδήσεις του ταλαίπωρου και ξεπεσμένου Λαού μας. Δεν είναι τυχαίες οι αναφορές του αρχηγού μας που συχνά πυκνά αναφέρει: «η Ελλάδα για να πάρει μπροστά, πρέπει ο Έλληνας να ματώσει». Η ρήση του αυτή εσωκλείει μέσα της όλη την τραγική κατάσταση που βιώνει σήμερα η Πατρίδα μας. Εσωκλείει επίσης τις τιτάνιες προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν, από όλους μας, ώστε κάποια στιγμή να επανατοποθετήσουμε την Ελλάδα μας και τους εαυτούς μας στο βάθρο που ορίζει η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας. Φανταστείτε τους προγόνους μας, επί τουρκοκρατίας, να σκέφτονταν με τον τρόπο που σκεφτόμαστε εμείς σήμερα. Όχι επαναστάσεις θα εγείρονταν, αλλά μην και δεν ήμασταν σήμερα Ελλάδα. Ένα απλό όσο και επίκαιρο επιχείρημα που αποδεικνύει τα παραπάνω είναι η στάση που κράτησε ο λαός μας κατά τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Οι προεκλογικές εξαγγελίες του σύριζα, αν μη τι άλλο, περιέγραφαν μία καθ’ όλα ρόδινη κατάσταση. Μία κατάσταση σα να βρισκόμαστε στον παράδεισο και να έχουμε όλα τα καλά και να μην πληρώνουμε και φράγκο. Αν είναι δυνατόν; Κι όμως η επιλογή της πληθώρας του εκλογικού σώματος έδειξε το πόσο ευκολόπιστος είναι ο λαός μας. Φευ.
Η ανάταση και η ανάσταση της Πατρίδος μας δεν θα γίνει ούτε με ευχολόγια ούτε με πολιτικούς τσαρλατανισμούς. Θα γίνει όπως η ιστορία έδειξε πως γίνονται αυτά τα πράγματα. Με αγώνες, με κόπους, με θυσίες. Όσοι υμών και ημών νομίζουν ότι δεν μπορούν να ακολουθήσουν, καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν. Το χείμαρρος του Εθνικισμού ξεκίνησε και δεν περιμένει.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/