Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ

  
Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Όσο η αξιολόγηση βρίσκει εμπόδια, κυρίως κυβερνητικά, φυσικό επόμενο είναι να ανεβαίνει ο λογαριασμός των μέτρων που προτείνουν οι δανειστές. Το ίδιο συνέβη και επί αναλήψεων των καθηκόντων της πρώτης φοράς αριστεράς τον Ιανουάριο 2015, όταν η μη επιτευχθείσα αξιολόγηση του Αυγούστου του 2014 και η οποία ήταν υποχρέωση του Σαμαρά, μας οδήγησε στην ψήφιση του τρίτου μνημονίου τον Αύγουστο του 2015 , με τις κατάλληλες βέβαια αριστερές πιρουέτες.
Τούτες οι επισημάνσεις δεν έχουν σα σκοπό να δείξουν ότι είμαστε υπέρ των μνημονίων και των αξιολογήσεων, αλλά θέλουν να επιστήσουν την προσοχή στους πολίτες για το παιχνίδι που παίζεται εις βάρος τους.
Αρχάς του τρέχοντος έτους έπρεπε να κλείσει η αξιολόγηση που ήταν ανοιχτή από τον περασμένο Νοέμβριο. Αντί αυτού και ενόψει των διαπραγματεύσεων που λάβαιναν χώρα στο Χίλτον, ο κ. Τσακαλώτος είχε δηλώσει: «αν η αξιολόγηση γίνει τον Απρίλιο, χαθήκαμε», έχοντας απόλυτο δίκιο. Βέβαια, αν παρακολουθήσουμε προσεκτικά τις δηλώσεις των αριστερών και οι οποίες αφορούν γεγονότα που θα συμβούν στο άμεσο μέλλον, θα καταλάβουμε ότι όχι απλά μόνο μάντεις δεν είναι, αλλά έχουν προσχεδιασμένο στο μυαλό τους αυτό που πρόκειται να συμβεί. Πάρτε ως παράδειγμα τις δηλώσεις Μουζάλα προ των εκτρόπων στην Ειδομένη. Έτσι θα συμβεί και τώρα στο θέμα της αξιολόγησης. Θα αρχίσει ο ορυμαγδός των καναλιών ότι, πάμε για πτώχευση, ότι τα αποθεματικά των ταμείων στέρεψαν, ότι δεν θα έχουμε μισθούς και συντάξεις τον άλλο μήνα, ότι τα ΑΤΜ κλείνουν ελλείψεως ρευστού, ότι μας εκβιάζουν οι ευρωπαίοι και άλλα τέτοια συναφή επιχειρήματα, που σαν σκοπό έχουν την κατατρομοκράτηση του κόσμου.  Απώτερος σκοπός βέβαια της κυβερνήσεως είναι μέσω της τρομοκράτησης να επιβάλλει νέα δυσβάσταχτα μέτρα, που μπορεί μέχρι τον επόμενο μήνα να μεταφραστούν και σε νέο μνημόνιο.
Το «οικονομικό» πρότζεκτ της κυβέρνησης ή αλλιώς η θεατρική παραλογία έχουν φθάσει στο τέλος τους και δεν μένει παρά η τελευταία πράξη για να πέσει η αυλαία. Παρακολουθήσαμε όλους αυτούς τους μήνες την κυβέρνηση να βυσσοδομεί εις βάρος του Ελληνικού λαού, ενός λαού που δεν είχε το σθένος και το κουράγιο να αντιληφθεί τι παιχνίδι γίνονταν κάτω από τη μύτη του. Σύντομα θα μάθουμε και τον τίτλο του παιχνιδιού αυτού, όπως τον μάθαμε κατόπιν εορτής, και το περασμένο καλοκαίρι.

Καλή Ανάσταση
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/