Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΙΑΣ

  Γράφει ο Σ. Παιδάκος

Ήταν να το δούμε και αυτό επί ημερών της δεύτερης φοράς αριστεράς, όπου σιγά-σιγά αποδομούν ό,τι έχει απομείνει ορθό στη δύσμοιρη Πατρίδα μας.  Τελευταίο επίτευγμα ( sic) το νομοσχέδιο έκτρωμα, που προβλέπει την κατάργηση του υφισταμένου νόμου που αφορά τις ποινικές διώξεις όσων προβαίνουν σε καταλήψεις σχολείων και γενικά εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, που κατέθεσε χθες στη βουλή η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα στο νομοσχέδιο με τίτλο «ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις», με τις άλλες διατάξεις να αναφέρονται σε άρση προστίμων από αποκρατικοποιημένους φορείς*,  καταργείται ο νόμος 2811/2000 και ο οποίος προέβλεπε τις ποινικές διώξεις των ταραξιών της μαθητιώσας νεολαίας. Μεταξύ άλλων διαβάζουμε στο επαίσχυντο νομοσχέδιο: «καταργείται η διάταξη που προβλέπει την ποινική δίωξη που ασκείται σε όποιον καθ’ οιονδήποτε τρόπο παρεμποδίζει, διαταράσσει ή διακόπτει την ομαλή λειτουργία των δημοσίων σχολείων πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ή παρανόμως παραμένει στους χώρους λειτουργίας αυτών». Συν την «μαθητιώσα» νεολαία το νομοσχέδιο «καλύπτει» και άτομα εκτός σχολικής κοινότητας, γιατί κάποιος πρέπει να δίνει τις κατευθύνσεις και τις εντολές της κατάληψης, που αν μη τι άλλο, δεν μπορεί να μην προέρχεται από τους αρρωστημένους της αριστεράς.    
Το νομοσχέδιο δεν είναι καινούργιο, αλλά ούτε και ήταν δυνατόν να είναι μιας και οι εγχώριοι αριστεροί έχουν μείνει στάσιμοι από καταλήψεως των θερινών ανακτόρων και δώθε. Κοντολογίς, έχουμε να κάνουμε με φτηνούς αντιγραφείς των έργων των πραγματικών μπολσεβίκων. Το σημερινό νομοσχέδιο είναι ένα αντίγραφο του συστήματος της κομμουνιστικής «αναδιαπαιδαγώγησης» ανηλίκων, όπως αυτή εφαρμόζονταν στα γκουλάγκ της δεκαετίας του 1930, στη πρώην Σοβιετία. Συγκεκριμένα, όλοι οι ανήλικοι τρόφιμοι από 12 ετών και άνω είχαν το δικαίωμα να συμπεριφέρονται εντός των στρατοπέδων συγκέντρωσης όπως ακριβώς ήθελαν, και χωρίς να απλώνει χέρι επάνω τους ουδείς. Μαζί με τους ανήλικους βέβαια ήταν και ενήλικοι τρόφιμοι, κυρίως γυναίκες και γέροντες. Εξαιτίας της φαινομενικής αυστηρότητας των ποινών τους και του εσωτερικού κανονισμού του στρατοπέδου, οι ανήλικοι λόγω ατιμωρησίας ήταν ιδιαίτερα παράτολμοι. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να οργανώνουν συμμορίες και να υπάρχουν συμβάντα όπως, ληστείες, βιαιοπραγίες, ξυλοδαρμοί, βιασμοί, αλλά και φόνοι. Όλα αυτά δεν γίνονταν μεταξύ των ανηλίκων, αλλά είχαν στόχο τους ενήλικους τροφίμους. Η λέξη «ανήλικος» έχασε κάθε νόημα από την παιδική αθωότητα και έγινε συνώνυμο του ενήλικα εγκληματία. Κατ’ αυτό τον τρόπο ο Στάλιν, δια μέσω του περιβόητου Βισίνσκυ, ετοίμαζε τους μελλοντικούς κομμουνιστές που θα στήριζαν το έκφυλο καθεστώς του. Στο «Αρχιπέλαγος Γκουλάγκ**», σελ. 558 μας λέει ο Α. Σολζενίτσιν, που παρεμπιπτόντως ήταν τρόφιμος στα γκουλάγκ:   «ήταν αδύνατο να επινοηθεί καλύτερος τρόπος αποκτήνωσης της παιδικής ψυχής».
Το υπουργείο Τσογλαναρίας ( συμπαθάτε με, α-Παιδείας ήθελα να πω ), αντέγραψε τον Σταλινικό νόμο ατιμωρησίας, όχι για φυλακισμένους, αλλά για ελεύθερους μαθητές και μη. Αν δεν έχουμε πολιτικές εξελίξεις εντός του προσεχούς καλοκαιριού, τότε από Σεπτέμβριο και μετά, πρόκειται να γίνει στα σχολεία της κακομοίρας.
Σ. Παιδάκος
* η συγκεκριμένη τροπολογία πρέπει να αποσύρθηκε μετά των «ζωηρών» αντιδράσεων που άσκησαν οι «ανάργυροι» της χαζοδεξιάς.

**η πλήρης ανάλυση του νομοσχεδίου του Βισίνσυ για την παιδική «αναπαιδαγώγηση», περιγράφεται εξαιρετικά από τον Σολζενίτσιν στον τόμο 2, εδάφιο 17 «ανήλικοι», σελ.540
Διαβάστε περισσότερα: https://ethnikismos.net/