Τετάρτη, 27 Απριλίου 2016

ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΑΝ ΓΙΝΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΠΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΚΗΡΥΞΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ 


Το γεγονός ότι στις τελευταίες δημοσκοπήσεις η ΝΔ έρχεται πρώτη δεν είναι αρκετό προκειμένου να σχηματίσει η Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη κυβέρνηση και επιπλέον δεν υπάρχει πολιτική παράταξη με την οποία θα κατορθώσει να συνεργασθεί. 


Από την πλευρά του ο Τσίπρας έχει την απόλυτη πρωτοβουλία στην ενδεχόμενη προκήρυξη εκλογών, η οποία μπορεί να προκύψει μόνον εάν αυτός το θελήσει ή εάν κάποιοι από τον ΣΥΡΙΖΑ ρίξουν την κυβέρνηση. Όμως, στην τελευταία συνεδρίαση ο Τσίπρας άφησε έναν υπαινιγμό απευθυνόμενος στον Μητσοτάκη ότι δεν θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, λέγοντάς του εμμέσως ότι ακόμη και πρώτη να έρθει η Ν.Δ. στις εκλογές, άλλος θα είναι ο πρωθυπουργός. 
Αλήθεια, όμως, ας υποθέσουμε ότι γίνονται εκλογές και ότι κυβερνά την χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι έχει σκοπό να αλλάξει από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ; 

Είναι δεδομένο κατ' αρχάς ότι θα ακολουθήσει πολιτική μνημονιακή και μη ξεχνάμε ότι στις 14 Αυγούστου του 2015, το κόμμα του ψήφισε υπέρ του μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας μάλιστα τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη σαν έναν από τους κύριους ομιλητές στην Βουλή. Το μνημόνιο, λοιπόν, θα συνεχιστεί και ίσως ακόμη σκληρότερο. Αλλά και σε άλλα θέματα όπως το σημαντικό για μας ζήτημα του συμφώνου συμβίωσης ξεχνάτε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε ΝΑΙ στο νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ; 

Ποια διαφορετική πολιτική έχει λοιπόν να προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Καμμία! Επιπλέον, και αυτό είναι μέσα στα πιθανά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ ίσως να θέλουν τώρα πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη γιατί στην περίπτωση αυτή δεν θα πέσει ο Τσίπρας, αλλά θα είναι η πλέον αξιόπιστη εγγύηση ότι θα επιστρέψει ο Τσίπρας και η αριστερά. 

Οι κομματάρχες της Ν.Δ. ήδη έχουν αρχίσει να σέρνουν την κινδυνολογία ότι για να σωθεί η Ελλάδα πρέπει να πέσει ο Τσίπρας και να ανέβει ο Μητσοτάκης. Ένα ακόμη προεκλογικό και μάλιστα προ των εκλογών ψευτοδίλημμα άνευ ουσίας. Εάν δε κατάντησε η Ελλάδα σε τέτοιο σημείο ώστε να θεωρεί. σαν επερχόμενο Μεσσία της τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τότε είναι πολύ άσχημα τα πράγματα. 

Η χώρα βαδίζει σε επικίνδυνες ατραπούς και η μόνη αληθινή διέξοδος στο αδιέξοδο είναι μια δύναμη εθνική. Και η μόνη εθνική δύναμη για κάθε Έλληνα εθνικιστή και πατριώτη, η οποία μπορεί να εγγυηθεί μια ασυμβίβαστη αντίσταση στην ξενοκρατία είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Λαικός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή
Δελτίο Τύπου