Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Κυριάκο Τσίπρα ή Αλέξη Μητσοτάκη; Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Το κεντροδεξιό και το αριστερό μνημόνιο και η Χρυσή Αυγή
Τον τελευταίο καιρό και συγκεκριμένα στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις της ολομέλειας της Βουλής σε επίπεδο αρχηγών πολιτικών κομμάτων ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης ομίλησε περί εκλογών. Ο τρόπος όμως με τον οποίο έθεσε το ζήτημα δεν έπεισε κανέναν ότι πραγματικά πιστεύει στη πρότασή του.
Γνωρίζει πολύ καλά ότι το γεγονός ότι στις τελευταίες δημοσκοπήσεις το κόμμα του έρχεται πρώτο δεν είναι αρκετό προκειμένου να σχηματίσει η Νέα Δημοκρατία αυτοδύναμη κυβέρνηση και επιπλέον δεν υπάρχει πολιτική παράταξη με την οποία είναι βέβαιον ότι θα κατορθώσει να σχηματίσει κυβέρνηση.
Από την πλευρά του ο Τσίπρας έχει την απόλυτη πρωτοβουλία στην ενδεχόμενη προκήρυξη εκλογών, η οποία μπορεί να προκύψει μόνον εάν αυτός το θελήσει ή εάν κάποιοι από τους λεγόμενους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ ρίξουν την κυβέρνηση. Όμως, στην τελευταία συνεδρίαση ο Αλέξης Τσίπρας άφησε έναν υπαινιγμό απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, λέγοντάς του εμμέσως ότι ακόμη και πρώτη να έρθει η Ν.Δ. στις εκλογές, άλλος θα είναι ο πρωθυπουργός…
Αλήθεια, όμως, ας υποθέσουμε ότι γίνονται εκλογές και ότι κυβερνά την χώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι έχει σκοπό να αλλάξει από την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ; 
Είναι δεδομένο κατ’ αρχάς ότι θα ακολουθήσει πολιτική μνημονιακή και μη ξεχνάμε ότι στις 14 Αυγούστου του 2015, το κόμμα του ψήφισε υπέρ του μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας μάλιστα τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη σαν έναν από τους κύριους ομιλητές στην Βουλή. Το μνημόνιο, λοιπόν, θα συνεχιστεί και ίσως ακόμη σκληρότερο. Αλλά και σε άλλα θέματα όπως το σημαντικό για μας ζήτημα του συμφώνου συμβίωσης ξεχνάτε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε ΝΑΙ στο νομοσχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ;
Ποια διαφορετική πολιτική έχει λοιπόν να προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Καμμία!Επιπλέον, και αυτό είναι μέσα στα πιθανά σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ ίσως να θέλουν τώρα πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη γιατί στην περίπτωση αυτή δεν θα πέσει ο Τσίπρας, αλλά θα είναι η πλέον αξιόπιστη εγγύηση ότι θα επιστρέψει ο Τσίπρας και η αριστερά.
Οι κομματάρχες της Ν.Δ. ήδη έχουν αρχίσει να σέρνουν την κινδυνολογία ότι για να σωθεί η Ελλάδα πρέπει να πέσει ο Τσίπρας και να ανέβει ο Μητσοτάκης. Ένα ακόμη προεκλογικό και μάλιστα προ των εκλογών ψευτοδίλημμα άνευ ουσίας. Εάν δε κατάντησε η Ελλάδα σε τέτοιο σημείο ώστε να θεωρεί… σαν επερχόμενο Μεσσία της τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τότε είναι πολύ άσχημα τα πράγματα.
Από την πλευρά τους οι “νταβατζήδες” κάνουν σχέδια για το μέλλον. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι αυτοδύναμη κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει στο μέλλον ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Μητσοτάκης. Βλέπουν επίσης ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες τελειώνουν όπως και ότι το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη στέρεψε! Τι τους απομένει λοιπόν; Το ΠΑΣΟΚ σαν κόμμα μπαλαντέρ με το οποίο θα ελέγχουν την εξουσία. Μεγάλη η απελπισία τους και αυτών για να στηρίζονται στην λεγόμενη Δημοκρατική Συμπαράταξη της Φώφης Γεννηματά και της ΔΗΜΑΡ του 0,6%.
Η χώρα βαδίζει σε επικίνδυνους ατραπούς και η μόνη αληθινή διέξοδος στο αδιέξοδο είναι μια δύναμη εθνική. Και η μόνη εθνική δύναμη για κάθε Έλληνα εθνικιστή και πατριώτη, η οποία μπορεί να εγγυηθεί μια ασυμβίβαστη αντίσταση στην ξενοκρατία είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή