Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Στοιχεία σοκ: 4 εκατομμύρια Έλληνες απειλούνται από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό


Η φτωχοποίηση των Ελλήνων αυξάνεται αλματωδώς, κάτι το οποίο αποδεικνύεται και από την τελευταία έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με την οποία περισσότεροι από το ένα τρίτο των Ελλήνων κινδυνεύουν από την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Το πραγματικά εφιαλτικό ποσοστό ανέρχεται στο 36% του πληθυσμού και ανεβαίνει διαρκώς αυξανόμενο, τορπιλίζοντας έτσι την κοινωνική συνοχή. Σε πραγματικούς αριθμούς αυτό σημαίνει ότι τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες κινδυνεύουν άμεσα να γίνουν φτωχοί και να αποκλειστούν κοινωνικά.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό στην Ευρωζώνη και το τρίτο υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ύστερα από την Ρουμανία και την Βουλγαρία. Και όμως, παρότι η δραματική αυτή κατάσταση αγγίζει ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό Ελλήνων, με την φτώχεια, την ανεργία, την απελπισία και την απόγνωση να αποτελούν μόνιμο βαρίδι στα πόδια τους, η κυβέρνηση και οι λοιπές δυνάμεις του «συνταγματικού τόξου» όχι μόνο δεν κάνουν το παραμικρό να βελτιώσουν έστω και ελάχιστα την κατάσταση την οποία αυτοί δημιούργησαν, αλλά την επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο με το να επιχειρούν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μια απέραντη αποθήκη χιλιάδων ανθρωπίνων ψυχών, που λαθραία εισέρχονται στην Χώρα μας.
Με την προοπτική νομιμοποίησης και μονιμοποίησης αυτών των ανθρώπων, η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός των Ελλήνων όχι μόνο δεν πρόκειται να μειωθούν, αλλά θα διογκωθούν στον μέγιστο βαθμό.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ