Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Η ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΙΣΧΥΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ Χ.Α

 Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Προχθές στη βουλή είχε συζήτηση για τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, συζήτηση που κόντεψε να τελειώσει στις 4 τα χαράματα. Είχαμε μάλιστα και επέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Κουτζαμάνη για όσα ελέχθησαν από τον κ. Καμμένο, όταν ο τελευταίος επιτέθηκε στη δικαιοσύνη για τις υποθέσεις της siemens, της  marfin και των υποβρυχίων. Περίεργο πάντως που ο πρόεδρος Πάνος έχει να αναφερθεί σε αυτά τα θέματα από το 2014, και τα θυμήθηκε ξαφνικά χθες.
Η αναφορά αυτή προκάλεσε και την αντίδραση της κ. Ευτέρπης Κουτζαμάνη που δήλωσε σε βαρύς τόνους την ακεραιότητα και τη διαφάνεια με την οποία εργάζεται η δικαιοσύνη. Η κ. Ευτέρπη, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι από τη Λέσβο απ’ όπου και το απόσπασμα άρθρου που ακολουθεί, όπως αυτό δημοσιεύτηκε το περασμένο Σάββατο, σε μεγάλη αθηναϊκή εφημερίδα :  «Με την προσφυγική κρίση εμφανίστηκαν στη Λέσβο περίπου 80 ΜΚΟ, από τις οποίες οι περισσότερες δεν είναι γνωστό τι ακριβώς κάνουν και από ποιους χρηματοδοτούνται./ Η βασικότερη βοήθεια που προσφέρουν τα μέλη τους είναι να κάθονται στις παραλίες, ανά ομάδες, να φλυαρούν απολαμβάνοντας την ανατολή του ηλίου, συχνά μετά από τρικούβερτα ολονύχτια γλέντια στα μαγαζιά του νησιού, και όταν έρθουν οι βάρκες, απλώς να τείνουν το χέρι στους ανθρώπους και να τους βοηθούν να βγουν στη στεριά χωρίς να χρειαστεί, τις περισσότερες φορές, να βρέξουν οι ίδιοι τα παπούτσια τους! Με αυτόν τον, εύκολο και ακίνδυνο, τρόπο γίνονται συνήθως οι «διασώσεις!»/ Οι ΜΚΟ γνωρίζουν πάντοτε πότε θα έρθουν οι βάρκες και πόσες θα είναι. Οι πληροφορίες που έχουν φημολογείται ότι προέρχονται από μυστικές υπηρεσίες που εντοπίζουν τα σήματα των κινητών τηλεφώνων των προσφύγων και μεταναστών. Αναλόγως του αριθμού των βαρκών, εμφανίζονται και οι διασώστες τους./ Οι βάρκες, απ’ την άλλη, ξέρουν πάντοτε σε ποιο σημείο να κατευθυνθούν, επειδή οι ΜΚΟ αναβοσβήνουν τα φώτα των αυτοκινήτων τους, που τα έχουν στραμμένα προς τη θάλασσα, ώστε να τις προσανατολίζουν. Ευρέως πλανάται στο νησί η υποψία ότι είναι σε συνεργασία και συνεννόηση με τους Τούρκους διακινητές.».
Το άρθρο συντάχτηκε από έναν μόνιμο κάτοικο της Λέσβου, ζωγράφο στο επάγγελμα, ο οποίος τράβηξε και φωτογραφίες από την κατάντια στην οποία έχουν περιέλθει νήσος και λαθρομετανάστες. Αν οι παραπάνω καταγγελίες, έστω και αν για τη σπάθα της δικαιοσύνης αποτελούν μόνο ενδείξεις, αν μη τι άλλο, αυτός δεν είναι ο ρόλος της δικαιοσύνης; Να δρα αυτεπάγγελτα και να αποδεικνύει αν οι υποψίες ευσταθούν ή όχι. Πόσο μάλλον περισσότερο όταν οι καταγγελίες έχουν να κάνουν με κυκλώματα που ενεργούν παράνομες εισροές τριτοκοσμικών στη Χώρα μας.
Αυτά τα νέα από το νησάκι σας, κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη, που στρογγυλοκαθίσατε σε μία από τις ανώτατες δικαστικές θέσεις, και παίζετε τις κουμπάρες με τον ανεκδιήγητο Καμμένο, προς τέρψιν και βρώσιν του φιλοθεάμονος κοινού.
ΥΓ. Η Λέσβος έχει παράδοση στην παραγωγή δικαστικών λειτουργών. Δεν είναι μόνο η κ. Κουτζαμάνη, αλλά και ο πρώην Υπουργός και δικαστικός Αθανασίου, καθώς και λοιποί που παρέλασαν από τους θώκους της δικαιοσύνης, και σήμερα ποιούν τη νύσσα.
Διαβάστε περισσότερα: http://ethnikismos.net/