Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

«ΚΑΛΩΣ ΤΟΥΣ»!


Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Πολλοί έχουν την εντύπωση ότι, ερχόμενες οι νατοϊκές δυνάμεις στο ανατολικό Αιγαίο, θα λύνονταν μονομιάς το προσφυγικό ζήτημα. Ότι θα ανακόπτονταν οι προσφυγικές ροές, ότι οι νατοΪκοί θα έστελναν πίσω στην Τουρκία τους λαθρομετανάστες και άλλα τέτοια ευφάνταστα. Η παρουσία του ΝΑΤΟ έχει να κάνει με την αναγνώριση, την παρακολούθηση και την εποπτεία των παράνομων στο Αιγαίο περασμάτων. Έτσι λοιπόν, μόνο χθες,  αποβιβάστηκαν στην Χίο και στη Λέσβο περισσότεροι από 5000 λαθρομετανάστες γιατί σύμφωνα με την ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ αυξήθηκαν οι ροές λόγω καλοκαιρίας. Έγινε αυτή η μικρή διαπίστωση για να καταλάβουν και οι πλέον αδαείς ότι το λαθρομεταναστευτικό είναι μία βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της Ελληνικής κοινωνίας. Ιδού τι συνέβη χθες στις Βρυξέλλες και στην περιβόητη σύνοδο για το λαθρομεταναστευτικό, παρουσία του παπατζή Τσίπρα στο προσκήνιο και του Μητσοτάκη στο παρασκήνιο.
 
Τα τελευταία νέα από τη χθεσινή σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών δεν είναι καθόλου ευχάριστα για την Ελλάδα. Η απόφαση της Αυστρίας να επιτρέπει μόνο  σε ογδόντα πρόσφυγες, ημερησίως, την είσοδο των τελευταίων στα εδάφη της, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από τις βόρειες χώρες που μετέχουν της ΕΕ. Αλλά όλοι τους έμειναν με τις αντιδράσεις, μιας και κανένας δεν μπορεί να πιέσει άλλη χώρα να πράξει διαφορετικά από τα πιστεύω της, εκτός αν ονομάζεται Ελλάδα.
Εν τω μεταξύ, η Σλοβενία, η Κροατία, η Αυστρία, Σερβία και τα Σκόπια, ανακοίνωσαν την μεταξύ των απόφαση ώστε με σειρά μέτρων να ανακόψουν προς τα εδάφη τους τις ροές από τις τριτοκοσμικές χώρες. Αποφάσισαν να συσταθεί κέντρο ελέγχου, επανδρωμένο και από τις πέντε χώρες, στα σύνορα Σκοπίων με την Ελλάδα. Στο κέντρο αυτό θα καταγράφονται όλοι οι παράνομα εισελθόντες, θα γίνονται δεκτοί μόνο άτομα από εμπόλεμες περιοχές, και όλοι οι υπόλοιποι θα απορρίπτονται επιτόπου. Αυτό σημαίνει ότι θα τους επιστρέφουν στα Ελληνικά εδάφη. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία η δήλωση του Δ. Αβραμόπουλου όπου μεταξύ άλλων είπε: «Όσο η συμφωνία μας με την Τουρκία για περιορισμό της προσφυγικής ροής δεν αποδίδει καρπούς και η κατάσταση δεν βελτιώνεται, είμαστε υποχρεωμένοι να εκπονήσουμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης, με στόχο την πρόληψη οξείας ανθρωπιστικής κρίσης. Αυτή είναι η στιγμή, κατά την οποία όλοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους και αυτό αφορά πρωτίστως τα κράτη-μέλη». Το σχέδιο εκτάκτου ανάγκης που μας προανήγγειλε  ο κ. Αβραμόπουλος δεν είναι άλλο από το σχέδιο Β της Κομισιόν και αφορά το προσφυγικό. Το σχέδιο προβλέπει την προσφορά στέγης και φιλοξενίας, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, σε όσους πρόσφυγες παραμείνουν στην Ελλάδα επειδή δεν θα μπορούν να ταξιδέψουν προς τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Για όσους είχαν απορίες το τι θα απογίνουν οι κατατρεγμένοι που μπαίνουν παράνομα στη Χώρα μας, την λύση την έδωσε η ΕΕ δια μέσω του ανδρείκελου Μήτσου. Σο για το που θα στεγαστούν οι «κατατρεγμένοι» ουδέν πρόβλημα, μιας και τον άλλο μήνα ξεκινούν οι πλειστηριασμοί για τα κόκκινα δάνεια των κατοικιών. Όσων αφορά την παρουσία των Τσίπρα- Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες είναι αυτό ακριβώς, μόνο παρουσία.