Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Ερώτηση Μπαρμπαρούση για το πρόβλημα καθαριότητας στα αστυνομικά τμήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

ΘΕΜΑ: «Επιδεινώνεται το πρόβλημα καθαριότητας στα αστυνομικά τμήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας»
Τόσο τα αστυνομικά τμήματα της Πάτρας, όσο και της περιφέρειας, έχουν έρθει αντιμέτωπα με ένα σοβαρότατο πρόβλημα. Αυτό της καθαριότητας, ήδη από την 1η Ιανουαρίου 2016, μέχρι και σήμερα δεν υφίσταται καμία απολύτως δυνατότητα έστω και στοιχειώδους καθαρισμού των χώρων που εργάζονται οι αστυνομικοί, των χώρων που προσέρχονται οι πολίτες, καθώς και των χώρων κράτησης. Εκτός από τα σοβαρότατα προβλήματα υγιεινής που έχουν ανακύψει, και βαίνουν επιδεινούμενα, υπάρχει και το ζήτημα της αισθητικής.

Λόγω του γεγονότος ότι για την προκήρυξη διαγωνισμού που αφορά την παροχή  υπηρεσιών καθαριότητας στα καταστήματα των Αστυνομικών Υπηρεσιών της χώρας, απαιτείται πλέον πανελλαδικός διαγωνισμός, για το χρονικό διάστημα που απαιτείται να μεσολαβήσει μέχρι να τελεσφορήσει ο εν λόγω διαγωνισμός, δεν υπάρχει πρόβλεψη για την κάλυψη των αναγκών καθαριότητας για το μεσοδιάστημα.
Αντίστοιχα και για την προμήθεια υλικών (καύσιμα και ανταλλακτικά επισκευής οχημάτων) απαιτείται πάλι διενέργεια πανελλαδικού διαγωνισμού, με αποτέλεσμα και σε αυτό τον τομέα να υπάρχει δυσχέρεια με άμεσες επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία των αστυνομικών τμημάτων.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Υπάρχει σχετική πρόβλεψη άμεσης νομοθετικής ρύθμισης ώστε να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα των καταστημάτων Αστυνομικών Υπηρεσιών;
Μήπως κατ’ εξαίρεση να προβλεφθεί είτε απευθείας ανάθεση, είτε διενέργεια διαγωνισμού, όπου αυτό απαιτείται, ώστε να μην προκύπτουν για το μεσολαβήσαν διάστημα δυσεπίλυτα προβλήματα;
Αθήνα, 27/01/2016
Ο ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ