Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΤΟ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΒΟΡΑ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Γράφει ο Σ. Παιδάκος
Το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων της Χώρας μας επιχειρείται να πλήξει και πάλι η αριστερά της προόδου και της ελπίδας. Μετά την αφαίρεση του εθνόσημου από τις στολές των αξιωματικών, σειρά είχε να πληγούν οι άριστοι που αποφοιτούν από τις ανώτατες στρατιωτικές σχολές της Χώρας μας. πώς είχε πεί παλιά ο Μπαλτάς, ότι, η αριστεία είναι ρετσινιά και δεν πρέπει να υφίσταται, έ κάτι ανάλογο γίνεται τώρα και στις βαθμίδες αξιολόγησης και βαθμολόγησης των αυριανών αξιωματικών που θα επιλεγούν να ηγηθούν των στρατιωτικών όπλων. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σκέφτονται τα επιτροπάτα των αριστερών να κάνουν τον νόμο με αναδρομική ισχύ σε βάθος πενταετίας. Αυτό που ισχύει σήμερα στις στρατιωτικές σχολές της Πατρίδας μας, όσον αφορά την βαθμολογία των φοιτητών, είναι τα εξής: Στην 20βαθμη κλίμακα, το άριστα για τις Ε.Δ. είναι 19 – 20, το λίαν καλώς 17 – 18,99, το καλώς είναι 15 -16,99, το μετρίως 12 – 14,99. Η βαθμολογία που ισχύει στις στρατιωτικές σχολές, δεν βρίσκεται σε τέτοια επίπεδα από θέμα γούστου. Η άμυνα της Πατρίδας μας πρέπει να εναποθέτεται σε άτομα που όταν παραστεί η κατάλληλη στιγμή  θα πρέπει να πάρουν πολύ σκληρές αποφάσεις. Αυτού του είδους οι αποφάσεις δεν είναι ποτέ δυνατόν να παρθούν από άτομα που στερούνται κατάλληλης εκπαιδεύσεως και αξιολόγησης. Και αυτός είναι ο σκοπός όλων  των στρατιωτικών σχολών που υπάρχουν ανά την υφήλιο.  
Αυτό λοιπόν που προτείνεται από τους φωστήρες της αριστεράς είναι το εξής: το άριστα θα περικλείεται μεταξύ 17- 20, το λίαν καλώς μεταξύ 15 – 17, το καλώς από 12 – 15 το μετρίως από 9,99 – 11,99 και η βάση ώστε κάποιος να θεωρείται αποτυχών πάει κάτω από το 9,99 από το 11,99 που ισχύει σήμερα. Μάλιστα ο υπουργός άμυνας κ. Βίτσας δικαιολόγησε τα παραπάνω λέγοντας μεταξύ άλλων και το εξής ανήκουστο: « Κατ’ αρχάς, εδώ υπάρχει κάτι το οποίο κατά τη δική μου γνώμη δεν είναι και λογικό, κάποιος να είναι πάνω από τη βάση, αλλά να θεωρείται αποτυχών.» . ξεχνά φαίνεται ο υπουργός ότι οι ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται για να εγγυώνται την άμυνα και την ασφάλεια της Χώρας. Αν παραστεί ανάγκη, η αξιολόγηση των ανώτατων και ανώτερων αξιωματικών θα γίνει στο πεδίο της μάχης, και όχι σε κάποιο γραφείο ιδιωτικής εταιρείας που κάνει αξιολογήσεις για πρόσληψη προσωπικού, όπου θα επιλεγούν οι άριστοι και θα αποκλειστούν οι κατώτερης βαθμολογίας αιτούντες.  Όπως όλοι καταλαβαίνεται αυτό δίδει την ευκαιρία σε όσους δεν έχουν τα προσόντα, να μπορούν από εδώ και στο εξής να αναλαμβάνουν διοικητικές και μάχιμες θέσεις στον Ελληνικό Στρατό.
Δεν γνωρίζω αν αυτού του είδους οι κινήσεις συνάδουν με την εντολή του εξισωτισμού, που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός επί την ανάληψη των καθηκόντων του τον Ιανουάριο του 2015 ή γίνεται για αύξηση του πελατειακού κράτους, αλλά όπως και να έχει δεν είναι δυνατόν να γίνονται τέτοιοι πειραματισμοί σε νευραλγικά και ευαίσθητα πόστα που άπτονται της ασφάλειας του Έθνους.