Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Κ. Μπαρμπαρούσης: Στόχος του προϋπολογισμού η διάλυση της Πατρίδας μας

Ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Μπαρμπαρούσης κατακεραύνωσε την μνημονιακή συγκυβέρνηση για τον καταστροφικό προϋπολογισμό που κατέθεσε.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία:
Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά στον προϋπολογισμό της δεύτερης φοράς Αριστερά, το πρώτο πράγμα που μου πέρασε από το μυαλό είναι αυτό που είπε ο Αρχηγός μας: ότι ο Μάο, ο Λένιν και ο Μαρξ θα είναι πολύ περήφανοι για τους αριστερούς. Απ’ ό,τι φαίνεται, αντί για την ελπίδα ήρθε η λεπίδα… και δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο. Θα περικόψει τα πάντα: μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, όλα. Αλλά να βάλει ο Θεός το χέρι του να μην έρθει και κυριολεκτικά η λεπίδα.
Γιατί με όλους αυτούς που έχουν έρθει στην Πατρίδα μας, ειδικά μετά την πολύ σωστή επέμβαση των Ρώσων στη Συρία, που η Χρυσή Αυγή χαιρέτισε από την πρώτη στιγμή, δεν είναι καθόλου απίθανο να δούμε και εδώ κάτι ανάλογο με αυτό που έγινε στη Γαλλία. Τελικά, κύριοι της Αριστεράς και της Προόδου, και εσείς από την Πάρο είστε… και δεν εννοώ το νησί.
Κύριε Τσίπρα, τραβήξτε κι εσείς το δρόμο που χάραξε ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος! Αλλά να ξέρετε ότι και εσείς θα έχετε την ίδια τύχη με τους προηγούμενους λεβέντες. Και μια και είπα λεβέντες, σας βλέπω σύντομα αγκαλιά με τον πρόεδρο Λεβέντη…
Ξέρετε τι έχετε καταφέρει με τις πολιτικές σας και εσείς αλλά και οι προηγούμενοι; Να βλέπουμε ταχυδρόμο και να αλλάζουμε δρόμο. Παλιότερα περίμεναν οι πολίτες τον ταχυδρόμο να φέρει ένα γράμμα από κάποιο συγγενικό πρόσωπο, καμιά ευχετήρια κάρτα, μια που έρχονται και γιορτές, ενώ τώρα το μόνο που φέρνει είναι λογαριασμούς για πληρωμή. Πληρωμή όλων αυτών των νέων φόρων που βάλατε, βάζετε και θα βάζετε, που έρχονται να προστεθούν σε όλους αυτούς τους φόρους που έβαλε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το σημαντικότερο είναι ότι όσα μέτρα και να πάρετε, όσους φόρους και να βάλετε, τα νούμερα που έχετε βάλει στον προϋπολογισμό είναι απλά ασκήσεις επί χάρτου.
Σε μια οικονομία που βρίσκεται για έξι συνεχόμενα χρόνια σε ύφεση και αλλάζει φορολογικό νόμο κάθε δεύτερο σαββατοκύριακο όλοι οι υπολογισμοί και τα νούμερα που γράφετε είναι απλά ευχές και τίποτα περισσότερο.
Τα μέτρα και οι περισσότεροι φόροι απαιτούν να υπάρχει και ένα σοβαρό κράτος, το οποίο θα λειτουργήσει με τρόπο που θα αποτρέψει όλες τις δυσμενείς συνέπειες. Εσείς, όμως, που είστε ήδη διάσημοι για την δημιουργική ασάφεια, το μόνο που κάνετε επιτυχημένα είναι να χτίζετε σιγά σιγά κομματικό κράτος. Ξηλώνετε το κοινωνικό κράτος, το κράτος Πρόνοιας, όλες τις δομές που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τον δοκιμαζόμενο λαό. Από την άλλη, λόγω της ανικανότητάς σας, καλπάζει η διαφθορά, η φοροδιαφυγή και η κάθε είδους παραβατικότητα.
Είναι δυστυχώς μαθηματικά βέβαιο ότι τα νούμερα δεν θα βγαίνουν και αυτό θα φανεί πολύ γρήγορα, από τις αρχές κιόλας του νέου έτους. Και θα είμαστε πάλι εδώ μετά από κάποιους μήνες να συζητάμε για μέτρα, για ισοδύναμα, φόρους και τέλη, τα οποία θα απαιτούν οι έξω και εσείς θα  εκτελείτε τις προσταγές τους.
Συνεχίζετε την ίδια καταστροφική πολιτική που εσείς οι ίδιοι κατηγορούσατε όλο αυτό τον καιρό. Είναι φανερό, όμως, ότι η χώρα  χρειάζεται μια εντελώς διαφορετική πολιτική προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που ορίζουν οι φίλοι σας οι εταίροι. Αλλά ακόμη και αν σας βγουν οι αριθμοί που επικαλείστε, η κοινωνία δεν βγαίνει. Άλλωστε, τι νόημα θα έχει αν σας έχουν βγει οι αριθμοί αλλά έχουν διπλασιαστεί οι αυτοκτονίες και όλη η νεολαία έχει μεταναστεύσει προς όλα τα μήκη και πλάτη της Υφηλίου.
Κλείνοντας δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ σε αυτούς που έχουν την τιμητική τους από την πρώτη-δεύτερη φορά Αριστερά. Και δεν είναι άλλοι από τους Έλληνες αγρότες, οι οποίοι στην κυριολεξία εξαθλιώνονται. Έναν τομέα της οικονομίας που είναι πραγματικά παραγωγικός και προσφέρει εργασία, έσοδα, συνάλλαγμα και ενισχύει την ελληνική οικονομία από κάθε άποψη, βαλθήκατε να τον καταστρέψετε ολοκληρωτικά, μόνο και μόνο για να μαζέψετε κάποια εκατομμυριάκια ακόμα για να τα δώσετε στους τοκογλύφους.
Να ξέρετε, όμως, ότι για κάθε έναν αγρότη που θα παρατάει το επάγγελμα, το πλήγμα δεν θα αφορά μόνο αυτόν και την οικογένειά του αλλά και όλη την περιοχή και όλη την Ελλάδα. Εμείς ως Χρυσή Αυγή δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα παραγωγής της χώρας. Την Κυριακή ιδρύσαμε στο Αγρίνιο το πρώτο σωματείο Ελλήνων αγροτών και έπεται και συνέχεια.
Αυτό που μου προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση στην εκδήλωση αυτή ήταν μια συνάντηση που είχα με έναν κύριο αρκετά ηλικιωμένο. Από τα πολλά που μου είπε, μου έμεινε ένα πράγμα: ότι την Ελλάδα μια ζωή αλλά και τώρα την κυβερνάνε πηλιογούσηδες. Εγώ διαφωνώ με αυτό. Δεν πιστεύω ότι κάποιος από εσάς εδώ μέσα μπορεί να συγκριθεί με τον Πηλιογούση. Γιατί ο Πηλιογούσης, πριν προδώσει το Σούλι, υπήρξε πολεμιστής. Ενώ εσείς πολεμιστές δεν υπήρξατε ποτέ!